Miért van sok ember ebben a tévhitben? (többi lent)
Többen írogatják hogy csakis azzal akarják elveszíteni a szüzességüket akit szeretnek.
Ez egyértelműen hülyeség mivel hatalmas hiba lehet abból hogy valaki le szeretne élni életét azzal akivel elveszítette a szüzességét. Célszerűbb tapasztaltan belekezdeni egy komoly kapcsolatba és jobb elveszíteni a szüzességet egy számunkra közömbös partnerrel vagy pedig nem élni vele komoly kapcsolatban.
Ellenkező esetben a kapcsolatban problémák lehetnek ugyanis idővel aki még mással nem élt nemi életet új partner után nézhet.
Szerintem a szüzesség elvesztése olyan dolog (most lányok szemszögéből nézve) hogy egy ilyen kincset nem adsz oda akárkinek. Ergo fontos személynek kell lennie az életedben. Ezért kiütve a közömbös.
Egy életben pedig lehet szeretni több embert is, nem biztos, hogy akivel elveszted, az lesz életed párja.
Én például azt sem tartom amúgy nagy problémának, persze nehéz lehet egy ilyen kapcsolatot fentartani, ahol az egyik fél csak egyetlen emberrel érintkezett. Bármi megtörténhet :)
Szerintem maradandóbb élmény, ha olyannal veszíti el az ember, akit szeret (nekem egy éjszakás kaland volt, nem így terveztem, már nem is nagyon emlékszem rá, ez jobb?). Attól még, hogy akkor szeretitek egymást, nem biztos, hogy együtt fogtok maradni, még ha akkor úgy is érzed. Ha meg ki akar még próbálni az egyik fél dolgokat, akkor úgyis ki fog próbálni és tegye is. Szerintem függ attól is, hogy nőről vagy férfiról van-e szó.
24N
A másik oldalnak meg a te hited a tévhit. Amúgy is totál lényegtelen kérdés. Valakinek így jó, valakinek meg úgy. Ha tévedett, akkor így járt, de lehet hogy neki úgy jó. Fáj ez neked? Nem hiszem. Amúgy meg fura hogy a végén csak feltételes módban beszélsz, így még magadnak sem hiszed el.
Mondjuk már azt sem értem, hogy most attól, hogy elveszíti valaki a szüzességét azzal, akit szeret, abból hogy jön az, hogy az életét is azzal szeretné/fogja leélni. Akkor is belekezdhet valaki később egy kapcsolatba tapasztalattal, ha olyannal vesztette el, akit szeretett.
Nagyon nagy logikai csúszásaid vannak.
"Többen írogatják hogy csakis azzal akarják elveszíteni a szüzességüket akit szeretnek.
Ez egyértelműen hülyeség mivel hatalmas hiba lehet abból hogy valaki le szeretne élni életét azzal akivel elveszítette"
Első mondat: Azzal akarja elveszíteni, akit szeret. Második mondat: Azért ostobaság ez, mert mert hiba lehet azzal leélni az életét akivel elvesztett.
Első kérdésem: miért gondolod, hogy akit szeret és elvesztette vele, egyből úgy jön ki a lépés, hogy vele fogja leélni az életét? Logikai törést érzek.
Azzal nincsen gond ha azzal akar szeretkezni akibe szerelmes. Először meg pláne nem baj.
A szüzesség kérdésben nekem két nagy problémám van.
1. Belépő a tényleges nemi életbe és ezért fontos az első alkalom, de nem mind felett való. Tévedés a kérdezőknél, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. De keveset sem kell, ez nem ezt jelenti.
2. Technikailag nincsenek a legtöbben felkészülve rá. De néha semmilyen szinten. Amíg azzal foglalkoznak, hogy elveszítsék e vagy sem, addig lehetne mondjuk pettingelni is. Ez sokszor kimarad.
3. Nem elveszítjük mint egy kulcs tartót. Amikor arról beszélek, hogy túl nagy jelentőséget tulajdonítanak neki akkor ezt úgy is értem, hogy sok lány (legtöbb) kegyként "hajlandó elveszíteni XY-al". A fiúk meg nehezen fogalmazzák meg azt, hogy ez a kegy gyakorlás őket frusztrálja, ekkor használják sokan a "kéreti magát" kifejezést.
A szexnek a szerelemről, és vágyról kéne szólnia. Nem arról, hogy 2 hónapja járunk e (naptár szerinti szemlélet), megszól e majd ha most rögtön (előítéletes gondolkodás), fájni fog e (tisztán látszik, hogy szinte semmit nem tud a nemiségéről de csinálni akarja), vagy a kegy gyakorlásáról (nem az)
Ezekből jön le, hogy van e érett nemisége vagy nincsen. Van e benne tudatosság, szerelem, vágy, vagy nincsen.
Meggyőződésem, hogy két érett szexualitású ember akik tényleg szeretik egymást, azok nem sokáig bírják a lacafacát, hanem minimum rendszeres pettingben de összegabalyodnak. :) Én nem a gyakorira írkál, hanem egyszer csak petting közben bizony lejön a lila köd és szeretkeznek egy nagyot.
De túl sok leírt kapcsolatra lehetne ráírni, hogy ez nem szerelem amit leírtatok hanem jó esetben is egy jóbaráti kapcsolat extrákkal. :/
Szia! Én viszonylag későn lettem először szerelmes, nem vagyunk együtt, nem is biztos, hogy együtt leszünk, de egyelőre hihetetlenül szeretem ezt a srácot, és (persze mivel még nem vagyunk együtt, és nem jöttek elő a lehetséges problémák) egyelőre simán el tudom képzelni, hogy vele éljem le az életem (és semmi vallás meg hasonlók nem játszanak benne szerepet)
Ettől függetlenül ha nem működne, nem maradnék benne a kapcsolatban, csak mert én úgy terveztem, hogy örökké együtt leszünk, ez hülyeség. Ha pedig ő hagy el azért, mert más lányokkal is ki akarja próbálni, puff neki. Belenyugszom, hogy félreismertem, és örülök, hogy legalább kiderült.
Anyukám mondta, hogy ha most össze is jönne ezzel a fiúval, ne jöjjek vele össze, mert lehet, hogy később ezerszer jobbat találok. Erre az volt a válaszom, hogy ha nekem már ő is tökéletes, és nincsen semmi megalkuvás a kapcsolatban, akkor minek várnék egy még jobbra? Nem vagyok telhetetlen, csak a boldogság a célom :)
Hogyan lehetne valaki távhitben a saját céljával kapcsolatban? A kérdésedben felállítasz egy elméletet, amely a te értékrended alapján vezeti le, hogy kivel érdemes első alkalommal szexuális együttlétet folytatni. Ez eddig rendben. Viszont az a kifejezés, hogy "célszerűbb", szükségképpen egy létező célt implikál, amely simán eltérhet személyenként. Más céljait, értékrendjét lehülyézni viszont intoleranciára vall.
Nem te vagy a világ közepe, cukorbogyó. Ahány ember, annyi értékrend és cél. Ők lehet, hogy a te szuper elméletedet tartják rossznak - és az ő saját értékrendjük szerint az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!