Milyen az, ha egy nő 33-34-35 éves korában veszíti el a szüzességét? Jó, rossz? Miért?
Figyelt kérdés
2014. júl. 24. 12:08
11/12 DreamWeaver válasza:
A kérdező összekapcsolta az életkort és a szexualitást. Természetesen le lehet élni az életet szűzként. Ha adott illető teljes mértékben nélkülözni tudja a párkapcsolatokat és a szexualitást, még lehet teljes értékű élete. Mindaz, amit írtam abban az esetben állja meg a helyét, ha az egyént ezek hiánya foglalkoztatja és negatív érzésekkel tölti el. A szexualitás és személyiségfejlődés párhuzamát arra értettem, hogy ha valaki tegyük fel 33 évesen még nem rendelkezik szexuális vagy párkapcsolati tapasztalatokkal legyen az férfi, vagy nő, egy jövőbeni társas kapcsolata során nagy eséllyel könnyen csalódhat, nem fogja érteni a saját viselkedését és a partnere viselkedését sem, számtalan párkapcsolati szituációban elbeszélhetnek egymás mellett a tapasztaltabb partnerrel. És mindazokban a szociális szituációkban nehézségekbe ütközhet, amelyeket a partnere 10-15 évvel korábban már megtanult, elsajátított. És akkor az önképről, nőiség-érzetről még nem szóltam. Ezeket nem én találtam ki. Ez pszichológia. Ezért írom; lehet takargatni a hiányosságokat, vagy mulasztásokat azzal, hogy mindenki eldöntheti, mikor kezdi a nemi életet, de ez nem vezet előre. Szintén írtam, hogy valóban mindenki eldöntheti, mikor kezdi nemi életét, de ez az emberi természet, ösztönök és hormonok hatására tizenéves korban megtörténik (plusz 2-3 év). Ha nem történik meg, ott nyilván gyerekkorból hozott terhek húzódnak a háttérben és szülői minták hiánya. Ezeket pedig csak úgy lehet felnőtt korban pótolni, ha mindenek előtt az ember beismeri saját magának, hogy a dolgok nincsenek rendben és segítségre szorul.
12/12 anonim válasza:
10-es vagyok.
Az előttem szólóval többnyire egyet tudok érteni. Amit írtam, az inkább arról szólt, hogy ne szóljuk már le azokat, akik az élet más területére helyezték a hangsúlyt, és nem kellene egyből rondának, teljesen elvakult vallásosnak vagy "defektesnek" (na, ez egy ronda szó) tekinteni mindenkit. Ezek a válaszok azok, amik egy gyengébb ember esetében teljesen elveszik a maradék önbizalmát is. Lehet boldogan élni ilyen formában is, mindenki a saját életét éli, és élje is úgy, ahogyan szeretné. Egy recept nem feltétlenül jó mindenkinek, de fogalmazhatnék úgy is, hogy a 'one size fits all' elv nem érvényesül. :)
Arra még kíváncsi lennék, hogy a Kérdezőben miért merült fel ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!