Szerintetek muszáj elmondani a szülőknek h már nem vagytok szüzek, és nem is történt semmi baki az együttlétkor?
Nemed, korod?
Én 17/L ás még szüz.
Én elmondtam, persze nem részletekbe merülve. Szerintem ez fontos része annak, hogy kölcsönös bizalmi kapcsolat alakulhasson ki szülő-gyerek között. Gondolj csak bele abba, mi lesz, ha valami baj történik, pl. kiszakad a gumi, nem kívánt terhesség, valami olyan probléma, amihez tanácsot szeretnél kérni. Sokat segít, ha a szüleidhez fordulhatsz, nem kell szégyellned, ők szívesen segítenek, és persze az se mindegy, hogy egy probléma elmondásához előbb be kell-e adagolnod, hogy amúgy már régóta szexelsz. Szerintem ez a legtisztább út, én is szeretném ha majd a gyerekem ennyire bízna bennem, hogy beavat abba, él-e szexuális életet; valamint hogy minden jól működik-e.
20N
16 évesen...oké, nem írom le, ami először eszembe jut, mert biztosan megsértődnél, hogy "de hát én már 2 éve vagyok a barátommal és nagyon szeretjük egymást"...akkor is korai! a szexuális élethez lelki érettség is kell, nem csak a szerelmi fellángolás. Kell az, hogy igazi lelki társak legyetek, ismerjétek egymást rendesen, és együtt tervezzétek a jövőtöket. Ezt pedig 16 évesen kevesen tudják eldönteni (lehet, hogy ti vagytok a kivételek).
Az pedig alapvető, hogy lányként anyukámmal olyan bensőséges kapcsolatom van, hogy bármit elmondhatok neki. Lassan 20 évesen is megbeszélem vele a szexnél sokkal kisebb jelentőségű dolgokat is, mert hiába nem vagyok már gyerek, de akkor is az anyám. Szerintem az a biztos, ha tudja, bármi történhet, amikor jól jön, egyébként pedig a bizalmát is úgy nyerheted el, ha őszinte vagy vele. Kikerülheted a felesleges aggódásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!