Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Szerintetek a katolikus papok...

Szerintetek a katolikus papok valóban önkielégítés nélküli cölibátusban élnek?

Figyelt kérdés
és önkielégítést sem végeznek? A prosztatájuk, hogy nem megy ebbe tönkre ha valóban soha sem növel sem önmagukkal úgymond nem ejakulálnak? Tudtok személyes sztorikat, ismerős esetleg, akiről tudjátok hogy betartja vagy nem tartja be? Persze név nélkül, csak érdekelne, hogy van e ilyen?

2014. jan. 2. 10:23
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Személyes példát szeretnél? Írhatok, bár aki nem akarja elhinni, az úgysem fogja. Nem vagyok pap, csak nem élek házasságban és hitem szerint a házasságon kívüli szex is bűn, beleértve az önkielégítést is.

Nem mindig gondoltam így, éltem neki életet, volt több partnerem, a mai világ elfogadott normái szerint normálisan éltem.

Aztán megértettem, miért nem jó ez így, meggyóntam és azóta nulla a szexuális életem. Önkielégíteni sem szoktam. 3 éve. Nehéz? Néha borzasztóan. A legnagyobb nehézségeken egészen biztos, hogy nem a saját erőm segített át, mert önmagamtól nem vagyok ilyen erős. Tudom.

De ha nekem megy, akkor egy papnak miért ne menne?

2017. máj. 2. 16:43
 12/12 anonim válasza:
Ismerek embereket, akik vallási okokból betartják, úgy, hogy közben még csak nem is papok vagy apácák, férfiakat és nőket is egyaránt. De valóban okozott náluk egészségügyi problémákat a dolog. Ettől függetlenül viszont teljesen egyetértek az utolsó válaszadóval. Attól, hogy valakinek nem megy, még lesz nagyon sok olyan egyén, akinek menni fog. Vallásos embereknél meg van egy olyan elv is, hogy a nehezen teljesíthető dolgokhoz megkapják a szükséges kegyet is. Ha nem vagy vallásos, akár önszuggesztióval is magyarázhatod, de ez a lényegen, mégpedig azon, hogy a megtartóztató életmód igenis lehetséges, nem változtat.
2017. jún. 28. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!