Lányok/Nők! Ha van, ha nincs szakmája/érettségije a srácnak, számít ez nektek?
tegyük fel, hogy a srác okos,normális,szívből tud szeretni,hűséges, de nincs szakmája,se érettségije, összejönnétek vele?
szoktátok azt nézni hogy milyen iskolai végzettsége van pl. a "kiszemeltnek"? vagy a szívetekre hallgattok ilyenkor,de mégis ott van az a dolog hogy "kár nincs szakmája:/" vagy ilyenre nem is gondoltok?
9-es: nem, nem várom el, hogy egy férfi eltartson, sőt, el sem tudnám viselni. De én sem szándékozom őt eltartani!
A segédmunkák eltartanak egy ideig, de nem állandóak, meg egy bizonyos kor után nem könnyű, arra nem lehet egy családot alapozni.
A férjemnek sincs diplomája, volt egy asztalos szakmája, amiből sok év után munkanélküli lett... errefelé meg túl sok az asztalos... nem akartam, hogy csak miattunk bármilyen melót elvállaljon, így megbeszéltük, felnőtt fejjel szerzett még egy szakmát, így csak egy évig kellett meghúzni azt a bizonyos nadrágszíjat komolyabban. Ahogy végzett, rögtön talált munkát.
Nem emiatt szeretem, én vagyok az, aki többet keres... de mindkettőnk fizetése kell a megélhetéshez!
OK, helyesbítek... nagyon fiatalon nem kell hogy legyen szakmája, de legyen rá hajlandósága, hogy szerezzen!
2-es hsz. voltam.
Plusz a másik: ez a megoldjuk valahogy... én is voltam 20 éves... de az újdonság lángja előbb-utóbb elmúlik...
El lehet vegetálni hetekig-hónapokig, lehet élősködni a szülők nyakán, és otthon besegíteni - egy ideig.
De ha társat, gyermeket akarsz, akkor nem árt fedél a fejed fölé - ha nincs szülői háttér, akkor csak a hitel, vagy az albérlet lehet opció, és ezt ugyebár fizetni kell... ahogy a villanyt, vizet, fűtést is...
Na meg a szülők vegetálhatnak, de a gyereknek nem mondhatod, hogy bocs, nem kapsz enni, nem váltom ki a gyógyszeredet, mert mi szerelmesek vagyunk! Holnapig bírd ki, aztán majd lesz valahogy...
Nekünk is voltak/vannak nehéz időszakaink anyagilag. De ha nem látnánk, a másik fél mindent megtesz, hogy boldoguljunk, akkor jönnének a veszekedések, és egymás hibáztatása...
Mint korábban írtam, a szerelemmel nem lehet jóllakni, így a 20 évvel ezelőtti lángoló szerelem emlékével sem...
Hát én ezt férfiként írom, de igenis fontos legalább az érettségi meglegyen, esetleg plusz egy szakma vagy még több. A nők dolga a család gondozása, a gyerekek felnevelése és a háztartás vezetése (főzés, takarítás, mosás, stb) A férfi dolga régen a vadászat volt, megszerezni a családnak az ételt. Ma a vadászat alatt a munkát értjük, azaz megkeresni a családnak a pénzt amiből aztán megél. Egyesek férfiak szerint ez már rögtön azt jelenti, hogy a férfi tartja el a nőt. Ha így is lenne egy szavunk nem lehetne, mert cserébe a nő megfőzi az ebédet és a vacsorát, mos ránk, takarít, stb. Szóval nem lehetne azt mondani, hogy csak a férfi dolgozik a nő meg ül otthon a hátsóján.
Tehát, ha a nőnek nincs magas végzettsége az még inkább megbocsájthatóbb, mert nem ő az elsődleges dolgozó, hanem a férfi. Ezért, ha a férfi műveletlen, buta és nem talál munkát vagy csak nagyon keveset keres az a család életére is kihat.
"Egy nő az lehet hülye, az megbocsájtható, a férfi dolgozzon, ő az elsődleges pénzhozó"
Más szavakkal, de jelentésben ugyanezt írtad.
Nekem ennyit elég is volt hallanom, itt már nincs miről beszélni, köszönöm az őszinteségeteket:)
Ja és tudod ki veszi be hogy pasi vagy...
Ha meg mégis az vagy, akkor csak azért írod mert éppen sikerült felszedned az egyik ingyenélő gyökeret és most örülsz hogy van punci...ne aggódj nem tart sokáig, amint talál egy jobban tejelő balekot, máris leszáll rólad. Ne gyere a főzéssel, mosással, én napi 12 órát dolgozom(raktáros vagyok, 25 meg 50 kg doboznyi horganyzott szerelvényeket rakodok egész nap, hazérve mégis van időm főzni és mosogatni, takarítani. Lószar munka..
Hát attól függ, miért nincs neki. Például valami nagy baj érte, és nem fejezte be a sulit, vagy nem tudom, akkor rendben, mert ugye úgy tetted fel a kérdést, hogy értelmes az illető. Bár elég fura, hogy nincs érettségije. Egyetemi végzettség nem kell, de az érettségi nem megoldhatatlan, egy 3-as láblógatva is összehozható, ha valaki valóban értelmes.
Egyébként meg én 20 éves vagyok. Még nem akarok férjhez menni, szóval most még nem olyan nagy baj, meg még találhatsz állást/szakmát tanulhatsz, de pl. ha már valaki gyereket tervezget, akkor nehéz ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!