Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » A barátommal beszélgettünk a...

A barátommal beszélgettünk a közösülésről. Petting volt már nem egyszer, de félek az igazitól. Tablettát szednék, hogy csináljam?

Figyelt kérdés

A tabletta szedésről sokat tudni, mikor kell bevenni, melyik a legbiztonságosabb tabletta és melyik a legjobb óvszer.

Ha tudtok linkelni az is nagyon jól jön.Szeretnék felkészült lenni az első együttlétre.

15/L

2009. szept. 26. 12:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mindképpen el kell menned az orvoshoz és ő majd megmondja, hogy mi ilyenkor a helyzet. Amúgy is csak ő tudja megmondani, hogy melyik az, ami neked megfelelő. Kiszűri melyikre lehetsz allergiás, ha esetleg valami egészségügyi problémád van, akkor ahhoz igazítja a gyógyszer. Ez nem csak cukor, amit bekapsz, hanem hormonkészítmény, amit pontosan kell szedni.

Igazából nem tudom jót tesz-e neked, ha ilyen fiatalon elkezded a fogamzásgátlót. De erről a doki fog majd úgy is tájékoztatni.

Egyénként nem tudom hova sietsz ennyire a szexel. Te tudod, de szerintem még eléggé fiatal vagy hozzá. Ilyenkor még éppen elég terhet jelent az embernek a suli és egyéb kötelességek, minthogy ilyenekkel foglalkozzon. Legalábbis annó én így voltam ezzel.

Egyébként vannak alternatív fogamzásgátlási módszerek is. Pl ha figyeled a ciklusodat, hogy mikor ovulálsz www.ciklus.hu-n egy regisztrációval mindig napra készen megnézheted a ciklusodat (csak ezt használni nem véd), ezen felül használjatok óvszert durex extra safe, ami jó és a biztonság kedvéért ajánlom neked a pharmatex hüvelykérem, ami nem tartalmaz hormont. Ha rákeresel a neten, akkor mindent meg fogsz találni róla. Remélem azért tudtam neked segíteni.

21/L

2009. szept. 29. 22:00
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, nagyon fiatal vagy a fogamzásgátló szedéshez. A szexhez is, de ez a te dolgod...

A hormonrendszered még ebben a korban fejlődik,alakul, még nem vagy felnőtt, egészséges nő. Ilyen esetben napi folyamatos hormonadaggal "bombázni" a szervezeted felelőtlenség. Én 20 éves vagyok, most fogom elkezdeni szedni és még így is úgy gondolom, hogy nem tesz jót a szervezetemnek, mint ahogy nem is.

Gondolj bele, ha 10 évig szeded és utána babát akarsz majd 25 évesen, szerinted mennyi idő kell, mire kitisztul a szervezetedből? Sok, ezért a teherbeesésed is befolyásolhatod azzal, ha ennyire fiatalon elkezded szedni és huzamosabb ideig szeded.

Ráadásul rengeteg mindenre kell figyelned, hogy mikor veszed be, hogy ne maradjon ki, hogy milyen másik gyógyszerrel szeded együtt, ami csökkenti a hatását, hogy van-e hasmenésed, hánysz-e...stb.

Az óvszert azért javaslom, mert hormonmentes, így nem zavar bele a hormonháztartásodba. Én egy évig használtam, elég sűrűn és egyszer sem szakadt el/csúszott le. Alapjában óriási teherbírása van ( gondolj csak bele, mennyi vizet szoktak beleengedni videókban), és ha megfelelően használjátok (van leírása és a barátod már biztos gyakorlott), akkor nem lesz baj! Megvéd a nemi betegségektől is. Egyszerűbb abbahagyni a használatát. Ha esetleg (kívánom, hogy ne) szakítatok akkor ha elkezdted a fogamzásgátlót, az egy löket szervezetednek, ha abbahagyod akkor megint át kell szoknia...így csak nem vesztek többet és kész.

Szóval én csak annyit mondok, korai még a tabletta, a nőgyógyászom azt mondta, hogy törvénnyel kéne szabályozni, hogy 18 év alatt ne lehessen használni, mert gondokat okozhat a fejlődésben. Persze inkább ez, mint egy nem kívánt baba. A szexet meg gondold át, olyan jó akkor elkezdeni, mikor érett is vagy rá mind testileg, mind lelkileg. A szüzességed csak egyszer veszítheted el, jól gondold meg, kivel.

2009. szept. 29. 22:28
 13/14 anonim válasza:
Én 16 vagyok és én is elkezdtem 15 évesen szedni a gyógyszert. Semmi bajod nem lesz tőle, de tényleg orvossal kéne felíratnod mert ő tudná neked megmondani h melyik a jó. És amúgy általában az ilyen gyógyszerek úgy vannak a dobozba h minden szem felé oda van írva h melyik napokon kell beszedni. Legalábbis nekem így van. :) De ha neked másképp is lenne, az orvos úgyis elmondja majd hogy hogy kell. :)
2009. szept. 30. 21:15
 14/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszaitokat.:)
2009. okt. 1. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!