13 éves lányomrol kiderült hogy elvesztette a szüzességét. Azota teljesen ki vagyok készülve. Elbeszélgettem vele. Ugy tett mitha megértené, de olyan érzésem van még mindig hogy átver. Valaki valami tanáccsal szolgálhatna nekem. Mit tegyek?
szerintem rohadtul nem attól lesz valaki döntésképes vagy felnőtt, hogy betölti mondjuk a 14. életévét. nem megerőszakolták, kettőjük döntése volt. feljelentés? mit érsz el vele? jelentsünk fel mindenkit, mert lélegzik és elveszi előlem az oxigént b*meg :)
anyuka, sajnálom, hogy ilyet kellett hallanod a lányodtól. mindenesetre most már csak annyit tehetsz, hogy megtanítod a megfelelő védekezésre. szerintem.
Az én anyám is mindig azt mondta, hogy mielőtt le akarok feküdni valakivel, szóljak neki. Hát, mivel nagyon hirtelen történt az egész, nem szóltam. Ettől függetlenül a kapcsolatunk nagyon jó, és mindenben támogat.
Azon, ami már megtörtént, változtatni nem tudsz: keserű tejbe belesírni felesleges. Most inkább arra fektess nagy hangsúlyt, hogy megvédd: vidd el nőgyógyászhoz, esetleg vásárolj óvszert, és tedd olyan helyre, ahonnan bármikor elvehet egy-két darabot. Ezzel nem szeretném "legálissá" tenni azt, amit csinált, de ha már megtörtént, akkor legalább a biztonságára ügyelj, nehogy néhány hónap múlva babazoknit kelljen kötnöd.
Megtörtént..nem tehetsz ellene már semmit.
Idáig kellett volna jobban a körmére nézned a lányodnak mert még gyerek, ezt ne is vitassuk.
Most azonban a legfontosabb, hogy e miatt ne durrogj sokáig és ne traktáld őt sem az előítéletekkel meg az élet értelmével meg semmi olyannal ami ennek az aktusnak vagy történésnek a "beszennyezésére" irányul.
Beszélgess el vele mint az anyja, barátnője és megértő mondatokkal meséld el neki hogy is van ez a továbbiakban.
Mire kell egy "nőnek" odafigyelni a nemiség és a pasizás terén. Részletesen, nyugodtan, de nem az agyára menve:-)
Ezt azért tartom igen fontosnak, hogy a bizalmában maradj és tisztában legyen vele, hogy "az anyámnak mindig mindent elmondhatok", mert megért és jó tanácsokat ad.
Mást nem igen tehetsz.
Aztakurv@ o.o
am jah 14ig büntethetö a partner.
örülök hogy nem én vagyok abban a helyzetben ><
A 3. hozzászóló vagyok. Kapcsolódom a 14.-hez.
Visszaemlékszem, hogy anyu velem is úgy viselkedett mintha a barátnőm is lenne egyben. Nagyon jóban is vagyunk mai napig és mindent elmondhatok neki. Fontos volt számomra, hogy hozzá fordultam először, mert többnyire fiú haverjaim voltak mindig, velük meg nem tudtam megbeszélni az ilyen dolgokat. Mindenképp nyerd el a bizalmát, hogy veled megbeszéljen mindent. Sajnos el kell fogadnod, hogy ebbe a korba lépett és még most jön a neheze. A következő 1-3 év kemény lesz. Szerelmi csalódások stb.. Közbe tanulás és anyagi viták ha nem álltok olyan jól, hogy mindent megvehessen amire vágyik. A buta hozzászólásokra oda se figyelj. Nem lesz k**** a lányod, csak így jött össze. Rengeteg 14 éves rendszeres nemi életet él már sajnos.
Fuhh nem akarok kritizálni, de te is felelős vagy ebben...nem értem amúgy a 'gyakori szülőket'. Unalmamba gyakran fel járok nézelődni, és tapasztalatom szerint az étt lévő szülők nem ismerik az aranyközéputat. Kicsit 'nem normálisnak' tartom az olyan hozzá álást hogy: minek tiltani, úgyis megteszi napközbe. Ez szörnyű... Oké h dúlnak a hormonok, érdekes h van aki ki tudja várni a megfelelő kort. Meg az is oké, h van aki 14 évesen érett..de egy kis erkölcsi érzelme (vagy h mondjam) lehetne...
Viszont az is megdöbbent amikor vkinek nem engedik h pl szőrtelenítse magát, vagy rózsaszínre fesse a körmét (ilyet is gyakran olvastam.)
én nagyon hálás vagyok anyának, amiért 'aranyközépúttal' nevelt. Én is meg beszélek anyuval bármit, még azt is elmondom neki mostanába hogy ki tetszik (:
Ha magamhoz viszonyítom, ez nagyon durva. Nekem 13 évesen volt az első csókom (inkább szájrapuszi volt az :D ) viszont hetekig lelki ismeret furdolásom volt, erről anyu nem tudott, én szégyelltem magam e-miatt. Pedig csak két éve volt :D de éreztem h korai!!
Most 15 vagyok, és anya azt mondta hogyha normálisan viselkedek lehet fiúm, de szexről 16 alatt hallani sem akar.... És ÉN sem (:
Szóval sztem ha egy lánygyerek jól meg van nevelve, tudja a tényeket, nem tesz olyat ami korai. Jöhettek most a 'napközbe is lehet' felfogással, MERT ha a lány ad az anyja szavára, ha szereti az anyját, és ha az anyja azt kéri ne tegye meg, a lányt jó esetbe vissza húzza vmi.: a lelki ismeret!
Szóval bocs az offért, csak eszembe jutottak ezek a dolgok.
Egyébként nem feltétlenül lesz k.va, abban az esetben HA kapcsolatba vesztette el (remélem!) talán több ideig is a fiúval marad. (ez lenne a legjobb) és ügyelj a védekezésre (:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!