Miért van a lányok szüzessége körül itt ekkora felhajtás?
Régebben (sok-sok évvel ezelőtt, egy messzi-messzi galaxisban) a nők szüzessége elvárt volt a házasság megkötésekor. Férifiakat nehéz volt ellenőrizni, hogy szűz-e még, meg hát a férfi a becsület és erő mintaképe, akire felnézhet mindenki, stb, ezért nem is kell számonkérni. Persze volt már akkor is olyan, nem is kevés nő, aki a házassága előtt odaadta legbecsesebb kincsét egy felebarátjának :), de erről nem beszélt, titokban tartotta, pontosan tudta, hogyan kell eljátszania a nászéjszakán, hogy ő még szűz, vagy ha elmondta hitvesének a tényeket, akkor ő is volt olyan diszkrét, hogy erről ne beszéljen a cimboráinak. Akkoriban azért volt olyan fontos a szüzesség megőrzése, megrt 1: nem voltak olyan profi védekezési módok a gyerek ellen; 2: több volt a nemi úton terjedő betegség; 3:egyszerűen "megbecsteleníti" a férfi a nőt ezzel, vagyis a méltóságának elvesztéséhez vezet a korai szex.
Akkoriban 11-13 évesen házasodtak az emberek, majd kezdett kitolódni ez az életkor.
Aztán elkezdett változni a világ, egyre jobban jött a nyitás, annyira, hogy mára egy teljesen elfogadott dolog, sőt, szinte elvárt is, hogy az esküvő előtt "begyakorolja" az összes házastársi kötelességét mindkét fél, így a szexet is. A régi és a mai kor között azonban volt egy átmeneti időszak, amikor az emberek jelentős része 30asként házasodott, és 20as éveiben vesztette el a szüzességét. Ma ismét visszatérünk a régebbi időkhöz, amikor fiatal kis tiniként, sőt, 11-14 évesen elvesztik a szüzességüket, de csak 30as éveikben házasodnak. (Mielőtt megkiabálnátok, nézzetek szét az átlag párok közt, 28 éve alatt nem nagyon van esküvő, csak ritka esetekben.)
Alapvetően ezzel a korai szexel nincs is baj, hisz kezdje minél előbb a gyakorlást mindenben. A baj ott kezdődik, ha ezt a tényt fennhangon hirdeti, hisz ezáltal magát minősíti. Mert ha jön ide GYIK-ra sírni, hogy "14 vagyok, tegnap egy oltári nagyot szexeltem a barátommal, nem védekeztünk mert azt mondta hogy teliholdnál nem lehetek terhes", akkor ő még nem nőtt fel hozzá, hogy csinálja. Ha felnőtt, végiggondolta mivel járhat, utána olvasott a következményeknek, a védekezési módoknak, nem csak kérdezgetett dugás előtt, hanem hajlandó volt azt a pár órát guglizással eltölteni (ma már a könyvtár nem divat), megteszed, majd sem neten, sem a haverjaid körében nem beszélsz róla (nem titkolni kell, de tudni kell különbséget tenni hogy kinek mit mondasz el -> gyerekként is megtanultad, hogy vannak dolgok, amiket anyunak mondasz el, van amit apunak, van amit csak a legjobb barátodnak/tesódnak, és van, amit bárkinek). Ha a barátnődnek elmondod, ő megért, nem fog rib@ncnak tartani. Ha bemész suliba és a fél osztálynak elmondod, akkor az emberek egy része nyíltan igen, a másik része pedig titkon fog annak tartani. Ha kiírod netre, esetleg facebookon állapotodnak is, akkor ne lepődj meg, ha mindenki annak fog tartani. Hogy miért? Nézz végig a történelmen, mindig ez volt. Dugni lehet, de felelősséggel. Ha 14 évesen elveszted a szüzességedet, és 15 évesen már swinger partira mész a pasiddal, akkor bejött mindenki jóslata, és jó úton haladsz afelé, hogy 17-18 évesen az utcasarok legyen a nyáron a munkahelyed.
Aztán van még egy lehetőség. Ha megtetted, te nem mondtad el, de a pasid elmondta a haverjainak, vagy a szélesebb körnek, mert ettől fasza csávó, hogy egyből futott ezt elújságolni. Na, itt szintén benned lesz a hiba, hisz nem ő volt az igazi. Ha már 1 éve együtt vagy a pároddal, ismeritek egymás legkisebb titkait is, volt más is szex előtt (nem tudom ma mi a divat, 30 éve még a 13-14 éves gyerekek közti csók is eléggé titkolni való volt, ma már talán az sem, ha megfogja a melledet, de talán ilyen dolog, ha leveszed előtte a felsőd), és ő nem mondta el másoknak, megtartotta magának (és ezt nem hirdette fennhangon, hogy bezzeg én milyen rendes voltam, mert nem mondtam el senkinek -> az ilyenben nem lehet bízni), akkor lehet továbbmenni. Folyamatosan mérlegelni kell. Egy lány a tisztességéből sokkal többet veszíthet egy rossz kapcsolatban, mint egy fiú. Ez még felnőtt korban, a nők és férfiak közt is így van, lásd volt egy weboldal, valami exgirlfriends.com vagy mi, ahová a szakítás utána pasik tolták fel az exükkel készült közös videókat (dugásról). A pasi nagy ász lesz tőle, a csaj elveszti a méltóságát, hisz ott nézegeti a fél világ. Erre kell felkészülni manapság.
Ugyanakkor nem minden férfi tisztességtelen. Itt visszakanyarodnék a monológom legelejére egy kicsit. A régi időszakban is voltak kevésbé tisztességes férfiak. Csak akkor és ott a házasság előtti kapcsolatot titkolni kellett, így nem látták, hogy ők mióta vannak együtt. A férfi elmondta részegen a kocsmában, hogy "megdugtam Pirit, a Jóska lányát, és baromi jó volt vele", és másnap 90%ban a nő elsírta, hogy ő bizony meg lett erőszakolva, mert az a férfi erősebb volt nála, de eddig nem merte bevallani, mert hát nehogy csorba essen a becsületén. Kész, el volt intézve. A falu nem tudta, hogy ők együtt vannak, titkolták (mert tudták hogy kell titkolni) a kapcsolatukat, és így el tudta hitetni az esetek nagy részében, hogy itt bizony nem kettős akaratból volt a szex, hanem erőszakos cselekmény volt. Ma, a fiatal párocskák viselkedésénél fogva, ha a pasi csak kitalálja, hogy meghitten együtt voltak, és ezt elkezdi terjeszteni, simán elhiszik a körülöttük levők, és ismét a lány lesz a ribi. Nem azért, mert megtette, hanem azért, mert nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét. Sokszor lehet látni, hogy 13-14 éves párok egymást nyalják a park közepén, az őket körülvevő emberek szem láttára tapizzák egymást, és azután elvárják, hogy márpedig ők mindig tisztességesek, teljesen ártatlanok, mert még nem dugtak. Nem csak a szüzesség elvesztésével lehet ribi valakiből. Elég csak az effajta viselkedés, a szándékos alulöltözöttség (nézd csak meg ezt a képet: [link] és ezt: [link] ugyanúgy egy kis poló és egy picike rövidnadrág van rajtuk, mégis teljesen mást mond el róluk. Az első képen kb. az látszik, hogy egy csaj a testét mutogatva próbál előrébb jutni a férfiak közt, a második képen pedig, hogy igazi sportolók a sportoláshoz sportos ruházatot vettek fel. -> na ugyanez van a dugás és annak hangoztatása esetében is.)
Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, remélem valamennyire átment az, amit leírtam. Ha nem, az sem baj, még 1 ilyen hosszút nem fogok ide leírni nyugi. :)
Csak hogy tudd ki is vagyok:
26/f
Az, hogy a lányok szüzessége körül ekkora felhajtás van, véleményem szerint elsősorban annak tudható be, hogy a két nem még mindig nem egyenlő bánásmódot kap, hiába létezik már feminizmus meg emancipáció meg hasonló fincsiségek. Ahogy azt már előttem többen is kifejtették a pasi minél több csajt kap meg, annál menőbb, fordított esetben a csaj lotyó. De az emberek beszélgetni is sokkal jobban szeretnek lányokról "hú, a szomszéd lánya egy igazi kis rüfke", az senkit nem érdekel, hogy a szomszéd fia meg kétnaponta mással jár haza.
Főleg Amerikában van ekkora felhajtás ekörül, filmekben is biztos láttad a középiskolákban létrejövő tisztasági meg szüzességi meg cölibátusi meg mittudom én milyen klubokat, amiket sokszor a legribancabb képmutatók vezetnek.
Nem értem, miért lenne nagyobb ribanc az a 15 éves, aki egy olyannal feküdt le először, akit szeretett, és jó volt vele, mint az a teszem azt 20 éves, aki azelőtt hagyta, hogy a fél diszkó a nadrágjába nyúljon, majd az egyikkel kicsit tovább is jutott.
Mindenkinek a szexualitása elsősorban a saját dolga, másra nem tartozik. Azonban ezt nem csak "másoknak", hanem magának is tudnia kell (utalok itt a 12-esnél említett facebookos "szexeltem egy jót" kiírásokra és utcán tapizásra).
De ha már itt tartunk, nemhogy két fél szexuális kapcsolata, hanem maga a két fél párkapcsolata is csak arra a két emberre tartozik - éppen ezért a popótapi, egymás szájában való turkálás, nyelvcsaták, derék alatti fogdosás és ölben ülés és hasonló dolgok nem az utcára tartoznak. Egyrészt, én baromi kellemetlenül érzem magam, ha a pasi az utcán fogdos, és láthatóan zavarojuk az embereket, másrészt ha látom, hogy valaki ezt csinálja, akkor attól kb. rosszul vagyok.
Végül a kérdésedre válaszolva elmondom a lényeget: a társadalom miatt. Amiatt, hogy a feminizmus el van nyomva, tévesen van értelmezve, és a nyugat-európai országokban ezt szajkózzák állandóan. Mert ha szűz vagy, akkor jó kislány vagy.
21/N
tegnapelőtt 22:31
Azért ha 24 évesen pont meg tudom számolni egy kezemen, hányan jártak bennem, szerintem nem az a kategória, hogy mindenkinek szétteszem a lábam.
(+ha hozzájön még, hogy azzal élek együtt, aki elvette a szüzességem, nem hiszem, hogy lenne mit megbánnom azon, hogy 14,5 évesen csak úgy "odadobtam magam" neki, meg bármi rib@nc beütése lenne a dolognak...)
Utolsó válaszolónak igaza van, sok múlik a kivitelezésen. De a 14-15 éves dologgal is egyet értek. Attól, hogy sok sötét p*csa felelőtlen, éretlen tizenévesen, még nem az összes...
Utolsó válaszát csak most vettem észre.
De nagyon így van tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!