Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Miért van a lányok szüzessége...

Miért van a lányok szüzessége körül itt ekkora felhajtás?

Figyelt kérdés
Megy a rib@ncozás, ha nincs még 18, meg "jaj vigyázz rá", de a fiúkéról nem témázgatnak, max ha a szerencsétlenje elmúlt már 22, de nem jött még össze a dolog... Amúgy meg nem érdekel senkit, mikor veszti el...

2012. júl. 3. 21:46
1 2
 11/15 anonim válasza:
sajnos ez így van... ha egy nő akar dugni azt megteheti bárkivel.. egy csávonak viszont legyen pénze és nézzen ki úgy mint ronaldo, aztán lesz kivel csak úgy dugni (félre értések elkerülésére most nem kapcsolatról van szó hanem csak szexről)
2012. júl. 4. 03:05
 12/15 anonim válasza:
100%

Régebben (sok-sok évvel ezelőtt, egy messzi-messzi galaxisban) a nők szüzessége elvárt volt a házasság megkötésekor. Férifiakat nehéz volt ellenőrizni, hogy szűz-e még, meg hát a férfi a becsület és erő mintaképe, akire felnézhet mindenki, stb, ezért nem is kell számonkérni. Persze volt már akkor is olyan, nem is kevés nő, aki a házassága előtt odaadta legbecsesebb kincsét egy felebarátjának :), de erről nem beszélt, titokban tartotta, pontosan tudta, hogyan kell eljátszania a nászéjszakán, hogy ő még szűz, vagy ha elmondta hitvesének a tényeket, akkor ő is volt olyan diszkrét, hogy erről ne beszéljen a cimboráinak. Akkoriban azért volt olyan fontos a szüzesség megőrzése, megrt 1: nem voltak olyan profi védekezési módok a gyerek ellen; 2: több volt a nemi úton terjedő betegség; 3:egyszerűen "megbecsteleníti" a férfi a nőt ezzel, vagyis a méltóságának elvesztéséhez vezet a korai szex.

Akkoriban 11-13 évesen házasodtak az emberek, majd kezdett kitolódni ez az életkor.

Aztán elkezdett változni a világ, egyre jobban jött a nyitás, annyira, hogy mára egy teljesen elfogadott dolog, sőt, szinte elvárt is, hogy az esküvő előtt "begyakorolja" az összes házastársi kötelességét mindkét fél, így a szexet is. A régi és a mai kor között azonban volt egy átmeneti időszak, amikor az emberek jelentős része 30asként házasodott, és 20as éveiben vesztette el a szüzességét. Ma ismét visszatérünk a régebbi időkhöz, amikor fiatal kis tiniként, sőt, 11-14 évesen elvesztik a szüzességüket, de csak 30as éveikben házasodnak. (Mielőtt megkiabálnátok, nézzetek szét az átlag párok közt, 28 éve alatt nem nagyon van esküvő, csak ritka esetekben.)

Alapvetően ezzel a korai szexel nincs is baj, hisz kezdje minél előbb a gyakorlást mindenben. A baj ott kezdődik, ha ezt a tényt fennhangon hirdeti, hisz ezáltal magát minősíti. Mert ha jön ide GYIK-ra sírni, hogy "14 vagyok, tegnap egy oltári nagyot szexeltem a barátommal, nem védekeztünk mert azt mondta hogy teliholdnál nem lehetek terhes", akkor ő még nem nőtt fel hozzá, hogy csinálja. Ha felnőtt, végiggondolta mivel járhat, utána olvasott a következményeknek, a védekezési módoknak, nem csak kérdezgetett dugás előtt, hanem hajlandó volt azt a pár órát guglizással eltölteni (ma már a könyvtár nem divat), megteszed, majd sem neten, sem a haverjaid körében nem beszélsz róla (nem titkolni kell, de tudni kell különbséget tenni hogy kinek mit mondasz el -> gyerekként is megtanultad, hogy vannak dolgok, amiket anyunak mondasz el, van amit apunak, van amit csak a legjobb barátodnak/tesódnak, és van, amit bárkinek). Ha a barátnődnek elmondod, ő megért, nem fog rib@ncnak tartani. Ha bemész suliba és a fél osztálynak elmondod, akkor az emberek egy része nyíltan igen, a másik része pedig titkon fog annak tartani. Ha kiírod netre, esetleg facebookon állapotodnak is, akkor ne lepődj meg, ha mindenki annak fog tartani. Hogy miért? Nézz végig a történelmen, mindig ez volt. Dugni lehet, de felelősséggel. Ha 14 évesen elveszted a szüzességedet, és 15 évesen már swinger partira mész a pasiddal, akkor bejött mindenki jóslata, és jó úton haladsz afelé, hogy 17-18 évesen az utcasarok legyen a nyáron a munkahelyed.

Aztán van még egy lehetőség. Ha megtetted, te nem mondtad el, de a pasid elmondta a haverjainak, vagy a szélesebb körnek, mert ettől fasza csávó, hogy egyből futott ezt elújságolni. Na, itt szintén benned lesz a hiba, hisz nem ő volt az igazi. Ha már 1 éve együtt vagy a pároddal, ismeritek egymás legkisebb titkait is, volt más is szex előtt (nem tudom ma mi a divat, 30 éve még a 13-14 éves gyerekek közti csók is eléggé titkolni való volt, ma már talán az sem, ha megfogja a melledet, de talán ilyen dolog, ha leveszed előtte a felsőd), és ő nem mondta el másoknak, megtartotta magának (és ezt nem hirdette fennhangon, hogy bezzeg én milyen rendes voltam, mert nem mondtam el senkinek -> az ilyenben nem lehet bízni), akkor lehet továbbmenni. Folyamatosan mérlegelni kell. Egy lány a tisztességéből sokkal többet veszíthet egy rossz kapcsolatban, mint egy fiú. Ez még felnőtt korban, a nők és férfiak közt is így van, lásd volt egy weboldal, valami exgirlfriends.com vagy mi, ahová a szakítás utána pasik tolták fel az exükkel készült közös videókat (dugásról). A pasi nagy ász lesz tőle, a csaj elveszti a méltóságát, hisz ott nézegeti a fél világ. Erre kell felkészülni manapság.

Ugyanakkor nem minden férfi tisztességtelen. Itt visszakanyarodnék a monológom legelejére egy kicsit. A régi időszakban is voltak kevésbé tisztességes férfiak. Csak akkor és ott a házasság előtti kapcsolatot titkolni kellett, így nem látták, hogy ők mióta vannak együtt. A férfi elmondta részegen a kocsmában, hogy "megdugtam Pirit, a Jóska lányát, és baromi jó volt vele", és másnap 90%ban a nő elsírta, hogy ő bizony meg lett erőszakolva, mert az a férfi erősebb volt nála, de eddig nem merte bevallani, mert hát nehogy csorba essen a becsületén. Kész, el volt intézve. A falu nem tudta, hogy ők együtt vannak, titkolták (mert tudták hogy kell titkolni) a kapcsolatukat, és így el tudta hitetni az esetek nagy részében, hogy itt bizony nem kettős akaratból volt a szex, hanem erőszakos cselekmény volt. Ma, a fiatal párocskák viselkedésénél fogva, ha a pasi csak kitalálja, hogy meghitten együtt voltak, és ezt elkezdi terjeszteni, simán elhiszik a körülöttük levők, és ismét a lány lesz a ribi. Nem azért, mert megtette, hanem azért, mert nem tudja bizonyítani az ellenkezőjét. Sokszor lehet látni, hogy 13-14 éves párok egymást nyalják a park közepén, az őket körülvevő emberek szem láttára tapizzák egymást, és azután elvárják, hogy márpedig ők mindig tisztességesek, teljesen ártatlanok, mert még nem dugtak. Nem csak a szüzesség elvesztésével lehet ribi valakiből. Elég csak az effajta viselkedés, a szándékos alulöltözöttség (nézd csak meg ezt a képet: [link] és ezt: [link] ugyanúgy egy kis poló és egy picike rövidnadrág van rajtuk, mégis teljesen mást mond el róluk. Az első képen kb. az látszik, hogy egy csaj a testét mutogatva próbál előrébb jutni a férfiak közt, a második képen pedig, hogy igazi sportolók a sportoláshoz sportos ruházatot vettek fel. -> na ugyanez van a dugás és annak hangoztatása esetében is.)

Bocs, hogy ilyen hosszú lettem, remélem valamennyire átment az, amit leírtam. Ha nem, az sem baj, még 1 ilyen hosszút nem fogok ide leírni nyugi. :)

Csak hogy tudd ki is vagyok:

26/f

2012. júl. 4. 12:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy a lányok szüzessége körül ekkora felhajtás van, véleményem szerint elsősorban annak tudható be, hogy a két nem még mindig nem egyenlő bánásmódot kap, hiába létezik már feminizmus meg emancipáció meg hasonló fincsiségek. Ahogy azt már előttem többen is kifejtették a pasi minél több csajt kap meg, annál menőbb, fordított esetben a csaj lotyó. De az emberek beszélgetni is sokkal jobban szeretnek lányokról "hú, a szomszéd lánya egy igazi kis rüfke", az senkit nem érdekel, hogy a szomszéd fia meg kétnaponta mással jár haza.

Főleg Amerikában van ekkora felhajtás ekörül, filmekben is biztos láttad a középiskolákban létrejövő tisztasági meg szüzességi meg cölibátusi meg mittudom én milyen klubokat, amiket sokszor a legribancabb képmutatók vezetnek.

Nem értem, miért lenne nagyobb ribanc az a 15 éves, aki egy olyannal feküdt le először, akit szeretett, és jó volt vele, mint az a teszem azt 20 éves, aki azelőtt hagyta, hogy a fél diszkó a nadrágjába nyúljon, majd az egyikkel kicsit tovább is jutott.

Mindenkinek a szexualitása elsősorban a saját dolga, másra nem tartozik. Azonban ezt nem csak "másoknak", hanem magának is tudnia kell (utalok itt a 12-esnél említett facebookos "szexeltem egy jót" kiírásokra és utcán tapizásra).

De ha már itt tartunk, nemhogy két fél szexuális kapcsolata, hanem maga a két fél párkapcsolata is csak arra a két emberre tartozik - éppen ezért a popótapi, egymás szájában való turkálás, nyelvcsaták, derék alatti fogdosás és ölben ülés és hasonló dolgok nem az utcára tartoznak. Egyrészt, én baromi kellemetlenül érzem magam, ha a pasi az utcán fogdos, és láthatóan zavarojuk az embereket, másrészt ha látom, hogy valaki ezt csinálja, akkor attól kb. rosszul vagyok.

Végül a kérdésedre válaszolva elmondom a lényeget: a társadalom miatt. Amiatt, hogy a feminizmus el van nyomva, tévesen van értelmezve, és a nyugat-európai országokban ezt szajkózzák állandóan. Mert ha szűz vagy, akkor jó kislány vagy.

21/N

2012. júl. 5. 18:15
 14/15 A kérdező kommentje:

tegnapelőtt 22:31

Azért ha 24 évesen pont meg tudom számolni egy kezemen, hányan jártak bennem, szerintem nem az a kategória, hogy mindenkinek szétteszem a lábam.

(+ha hozzájön még, hogy azzal élek együtt, aki elvette a szüzességem, nem hiszem, hogy lenne mit megbánnom azon, hogy 14,5 évesen csak úgy "odadobtam magam" neki, meg bármi rib@nc beütése lenne a dolognak...)

Utolsó válaszolónak igaza van, sok múlik a kivitelezésen. De a 14-15 éves dologgal is egyet értek. Attól, hogy sok sötét p*csa felelőtlen, éretlen tizenévesen, még nem az összes...

2012. júl. 5. 18:27
 15/15 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszát csak most vettem észre.

De nagyon így van tényleg.

2012. júl. 5. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!