Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Lehet-e belőle nagy baj?

Lehet-e belőle nagy baj?

Figyelt kérdés
Több mint valószínű, hogy hüvelygomba fertőzésem van. Megpróbáltam pár otthoni módszert (mint pl. a kamillás fürdőzés), de tudom, hogy ennyi nem elég a végleges gyógyuláshoz. Ezért úgy gondoltam jobb lenne egy nőgyógyászhoz fordúlni. Ezzel nincs is semmi baj, csak annyi, hogy édesanyám szeretne velem jönni, mivel kicsit kétségbe van esve. Nem vagyok már szűz, és ő ezt még nem tudja. A hüvelygomba fertőzés esetén a nőgyógyász megtudja-e állapítani, hogy már nem vagyok az? És ha igen, szóvá is teszi? Lényeges ezt megemlítenie ebben az esetben, vagy semmi köze nincs hozzá? 17/L
2012. jan. 29. 10:24
 1/10 anonim ***** válasza:

Igen a nőgyógyász ezt tudja és látja. Annyiból megemlítési hogy az ilyesmi nemi úton is terjed.

Ha zavar anyukád mond neki azt hogy nem vagy mér kislány ne kísérgessen ilyen helyekre mert nem szeretnéd.

Egyébként be is vallhatod neki az igazat akár.

2012. jan. 29. 10:26
 2/10 anonim ***** válasza:

Miért tenné szóvá?

Szerinted egy rutin orvosi vizsgálat alatt, ha a nőgyógyász talál egy, már nem szűz lányt, akkor sikítva kirohan a rendelőből, hogy "ÚRISTEN, MÁR NEM SZŰŰŰŰŰZ!"

Nem ez a dolga. Megvizsgál, és annyi. Amúgy 17 évesen nem vagy olyan kapcsolatban legalább anyuddal, hogy nem tudsz vele ilyet is megbeszélni? Ezért ez valahol szomorú nagyon, szerintem...

A másik: egyedül is elmehetsz vizsgálatra.

A harmadik: annyiban viszont érdekes, hogy nem vagy szűz, hogy a párod is elkaphatta a fertőzést, ha mostanság együtt voltatok, szóval lehet, ő is érdekelt a témában.

2012. jan. 29. 10:40
 3/10 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy nemi úton is terjed, nincs is ezzel semmi baj, ha megemlíti. Csak nagyon reménykedem benne, hogy nem tesz kisebb megjegyzéseket, illetve zavarbahozó kérdéseket ezzel kapcsolatba. Őszintén nem attól félek, hogy el kell mondjam anyukámnak, hanem inkább az, hogy tudom, hogy mennyire csalódott lesz, hiszen ő nagyon reménykedik abba, hogy nem kezdtem még el a szexuális életet. Mindenesetre köszönöm szépen a választ!
2012. jan. 29. 10:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Dehogy tesz. Ezek orvosok, nem 16 éves kamaszgyerekek.
2012. jan. 29. 10:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Igen, valószínüleg ő is elkaphatta. Ez esetben mit lehetne tenni? Amúgy megemlítem mégegyszer, nem az a baj, hogy megtudja, hanem én érezném magam kellemetlenül. Az, hogy nem mondtam el neki még, az nem azt jelenti, hogy nem beszélgettünk el erről, vagy bármi másról.Mert igen jó a kapcsolatunk. Csak mégis..nem lenne kellemes pont a nőgyógyásztól megtudnia. Köszönöm a választ!
2012. jan. 29. 10:53
 6/10 Nazira ***** válasza:
A nőgyógyász megkérdezi, h mikor voltál a pároddal mert lehet ő is elkaphatta szóval ez sajnos kiderül nem azért mert megmondja, h nem vagy szűz hanem a párod miatt mert őt is kezelni kell ha olyan a fertőzés. Anyukát általában nem szokták beengedni nálunk legalábbis kiküldik. Nélküle nem tudsz elmenni? Vagy csak ,h anyud elkísér de nem megy be megmondod, h ez így neked sok lenne ha ott lenne bent és jobb lenne ha kint megvárna?!
2012. jan. 29. 10:59
 7/10 A kérdező kommentje:
Ez talán hatásos lenne. Megfogadom a tanácsod. Köszönöm szépen, sokat segítettél!
2012. jan. 29. 11:03
 8/10 anonim ***** válasza:
Figyelj, a hazugság csak hazugságot szül. Ülj le anyuddal, mielőtt elmentek, és mondd el neki, hogy te már voltál pasival. És a kezelésre valószínűleg a párodnak is szüksége lesz.
2012. jan. 29. 11:27
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, azzal kezdik: Szűz Ön még vagy sem? mert nem mindegy, milyen műszert használ a vizsgálathoz. ha nem vagy az, akkor általános "kacsát", ha pedig az vagy, akkor egy kisebb speciálisat, mert még szűk vagy és a hártyát se sértse fel. Én így tudom. de mond meg anyukádnak, hogy a vizsgálatra ne menjen be veled, mert ez téged nagyon zavarna.
2012. jan. 29. 11:48
 10/10 anonim ***** válasza:

Gondolom anyukád nem fog bemenni veled az orvoshoz? Vagy igen? Ha nem, akkor semmi probléma, nem fog kiderülni. Szerintem ha vizsgálat lesz, akkor megkérdezi, hogy szűz vagy-e még, mert akkor úgy tudom, hogy nem ugyanolyan a vizsgálat. A másik pedig, hogy azért is fontos, mert a barátod is elkaphatta, ha nem védekeztetek mindig, vagy csak kicsit "bedugta", és akkor oda-vissza fertőzitek egymást, tehát őt is kezelni kell.

Megkérheted anyukádat, hogy megvárhat kint, de nem szeretnéd, ha be is menne veled.

2012. jan. 29. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!