Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Mit gondoltok erről? Van egy...

Mit gondoltok erről? Van egy lány ismerősöm, aki 20 éves és még soha semmilyen kapcsolatot nem létesített..

Figyelt kérdés

Van egy lány ismerősöm, aki 20 éves és még soha semmilyen kapcsolatot (csókot sem, tehát abszolút semmit) nem létesített még fiúkkal mert tartogatja magát annak, akit Isten mellérendelt. Megkérdezték tőle, hogy mi van ha beleszeret érzelmileg valakibe, azt mondta, hogy elfojtja magában inkább az érzéseket, minthogy átélné hogy milyen is az. Szerintetek normális az ilyen felfogás? Oké, hogy tiszteletben kell tartani, de ti nem gondoljátok, hogy mondjuk ha tényleg megtalálja élete párját, és a nászéjszakán szexelnek először, akkor simán érheti valami baki, úgy értem ez eléggé nagy zsákbamacska is lehet nem? Érdekel, hogy nektek erről mi a véleményetek. Egyébként a lány nagyon helyes, mondhatni dekoratív, szóval ránézésre nem ez jön le róla.

20/L

2009. máj. 26. 14:03
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
97%

Ez a viselkedés normális.

Ezzel a viselkedéssel kizárja a kalandok lehetőségét, és növeli az értékét azoknak a férfiaknak a szemében, akik nem kalandot keresnek, hanem tartós kapcsolatot. Felnőtt nő, rá kell hagyni, hogy mérlegelje, megéri-e neki a valószínűleg könnyű és zökkenőmentes jövőbeli megházasodás azt, hogy nem voltak "kalandjai" fiatal korában. Az emberek preferenciái nem egyformák ezen a téren.

2009. máj. 26. 15:06
 12/27 anonim ***** válasza:
47%
Túl feketén és fehéren látjátok a dolgokat. Nem hinném, hogy az érzelmeit, inkább az ösztöneit fogja vissza és az nagyon más. Nagyon nagy pozitívumnak tartom, hogy a világ megváltozott az utóbbi évtizedekben és egyre kevésbé kezelik prűden a szexualitást, de az is túlzás amit sokan gondolnak róla. Nem értem miért baj, ha valaki vár az igazira és nem ugrik ágyba valakivel, csak mert ezt tartja normálisnak a világ. A baráti és ismeretségi körömben is rengeteg olyan felnőtt van és én is ilyen vagyok, akik vártak az igazira, összeházasodtak, boldogságban élnek, vannak fiatalabb és idősebb párok is. És érdekes módon mindenki kígyót-békát kiabál azokra akik a vallásuk miatt várnak az igazira, de azon nem gondolkozik el senki, hogy sokkal kevesebb a válás, a depresszió az ilyen családokban, párkapcsolatokban. És itt nem azokra gondolok, akik a statisztikák szerint vallásosak, hanem azokra akik a ténylegesen a vallásuk szerint élnek. Én is így gondolkozom és nem vagyok az a bezárkózott szentecske típus, vannak barátaim, tiszteletben tartom, ha ők másképp gondolkoznak a szexualitásról, járok bulizni és találtam magamnak olyan társat, aki ugyanúgy gondolkozik mint én. Szerencsére nem lehetetlen és hatalmas kapocs közöttünk az, hogy nem csak szerelmesek, vagy szeretők vagyunk egymásnak, hanem minden más is. Amúgy az, hogy valaki vár a házasságig nem azt jelenti, hogy addig, csak beszélgetnek és bambit iszogatnak együtt, hanem azt, hogy lassan, apránként fedezik fel egymás testét, lelkét és mire eljutnak odáig, hogy lefeküdjenek egymással már megismerik egymást és így sokkal jobb lesz az első alkalom, mint azoknak akik 16 évesen pettingelnek 3 hónapot aztán jöhet az aktus... Tapasztalatból mondom! Milyen agyszülemény az, hogy a "nászéjszakán kiderül, hogy nem passzolnak"? Mi az, hogy nem passzolnak? És mint mondtam, azért addig van idejük megismerni egymást, csak a szüzességüket nem veszítik el. Szerintem ha másképp gondolkoztok erről, nem gond, én is elfogadom, csak már nem értem miért idegesít annyi embert, ha valaki komolyabban veszi és életre szólóként próbálja kezelni a kapcsolatát. A lány, akiről beszéltél biztos fog találni magának a saját értékrendjéhez hasonló értékrendű fiút és igenis lehetséges, hogy boldogok lesznek.
2009. máj. 26. 16:19
 13/27 anonim ***** válasza:

"Nem értem miért baj, ha valaki vár az igazira és nem ugrik ágyba valakivel, csak mert ezt tartja normálisnak a világ."

Ja, elég vicces, hogy rögtön "nem normálisnak" tartjuk azt, akinek más az ízlése.

Tök vaskalapos korban élünk, csak máshogy vaskalaposban, mint a korábbi korok.

2009. máj. 26. 16:32
 14/27 anonim válasza:
Hát nem tudom, én zsákbamacskát nem vennék. Akárki akármit is mondd, a szex egy kapcsolat legalább felét kiteszi. Ha az nem működik, akkor szép lassan a többi sem fog. Tehát sohasem házasodnék úgy, hogy nem tudom, egyáltalán az ágyban is összeillünk-e!
2009. máj. 26. 16:48
 15/27 A kérdező kommentje:

"Amúgy az, hogy valaki vár a házasságig nem azt jelenti, hogy addig, csak beszélgetnek és bambit iszogatnak együtt, hanem azt, hogy lassan, apránként fedezik fel egymás testét, lelkét és mire eljutnak odáig, hogy lefeküdjenek egymással már megismerik egymást és így sokkal jobb lesz az első alkalom, mint azoknak akik 16 évesen pettingelnek 3 hónapot aztán jöhet az aktus... "

Erre annyit reagálnék hogy nála ilyen sem volt egyáltalán és nem is tervezi, tehát ő abszolút aszexuális ilyen téren, minden téren...és én erre értem a szákbamacskát és azt hogy nem passzolnak, nem kötekedésből írtam kérlek ne értsd félre...remélem így is érteni hogy számomra mi az ami fura.

2009. máj. 26. 17:05
 16/27 anonim válasza:
0%
De könyörgöm mivel lesz jobb. Az egyik barátnőm fél évig húzta annak idején a pasiját, ismertek már ők egymáson mindent, aztán mégis olyan szar lett az első szex, hogy szerintem egy ideig egyikük sem kívánta. Én nem mondom, hogy egyből mindenkivel le kell feküdni, de évekig húzni... Attól még nem biztos, hogy jobb lesz.
2009. máj. 26. 17:09
 17/27 anonim ***** válasza:

Az tényleg gáz, ha hozzá sem akar érni a szerelméhez, szerintem biztos nagyon bigott és fura... Amúgy az, ha valaki vár, nem feltétlenül jelenti azt, hogy a nászéjszakáig, hanem azt, hogy csak akkor fekszik le vele, amikor már olyan szinten biztos az érzelmeibe, hogy őt tudja elképzelni élete párjának. Megvan annak a varázsa, ha valakinek csak egy ember volt, van és lesz... De szerintem tényleg nem kell ítélkezni, mert van aki inkább próbálkozik, van aki, pedig borzalmasan érezné magát ha több emberről is elmondhatná, hogy lefeküdt vele. Én is ilyen vagyok, és szerintem teljesen depresszióba süllyedtem volna, ha lefeküdtem volna az első szerelmemmel és utána nem az igazi szerelmemnek adhatom magam...De számomra az sem baj, ha valaki máshogy gondolja, ha ő és a párja boldogok és nem jelent ekkora lelki törést, hogy odaadja valakinek magát, aki nem feltétlenül életre szól. Ahány ember, annyiféle, ettől színes a világ, nem gondolkozhatunk egyformán, bár az ismerősöd felfogása számomra is elég fura, a vallás nem kér semmi olyat, hogy ne érj a szerelmedhez. Szerintem csak fél valamitől és így hárít.

16:19es voltam

2009. máj. 26. 17:36
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

"Akárki akármit is mondd, a szex egy kapcsolat legalább felét kiteszi. Ha az nem működik, akkor szép lassan a többi sem fog." Igen, a szex egy párkapcsolatnak jelentős részét teszi ki. Majdnem 10%-át. :-) Az is tévedés, hogy jobban megy a szex annak, aki gyakorlottabb. A szex annál a párnál jó, ahol a párkapcsolat minden egyéb eleme rendben van: szeretik, tisztelik, becsülök egymást, sokat beszélgetnek, jó a kommunikáció közöttük, nem fekszenek le haraggal, nem használják ki a másikat, hanem a boldogságát akarják, meg ilyenek. (Tudjátok, amiket azok az ódivatú, vallásos emberek szoktak olvasgatni a Bibliájukban.. :-)

Ha a kapcsolat működik és rendben van, akkor menni fog a szex, mert olyan nincs, hogy két ember nem passzol össze szexuálisan. Ha nem passzolnak össze az ágyban, akkor ott valami baj van az ágyon kívül is. Ha meg ágyon kívül minden rendben van, ismerik és szeretik egymást (a megismerést mélyen, a személyiség legmélyéig értem), akkor ott a szex is menni fog, mert a kettejük között lévő kapcsolatot fogja tükrözni.

Lehet velem vitába szállni, hogy de mégis van olyan, hogy nem illenek össze az ágyban, de amíg nem próbálják ki, addig ez nem derül ki. dehogynem... Simán kiderül, ha a két embernek eltérő a szexuális ízlése, étvágya, vérmérséklete beszélgetések során is. Rá lehet önni, ha valaki bigott, aszexuális, túl merev, túl domináns, túl agresszív, túl passzívstb. És vallom, hogy egy csókból következtetni lehet arra, milyen az illető az ágyban.

"Tehát sohasem házasodnék úgy, hogy nem tudom, egyáltalán az ágyban is összeillünk-e!" Én bizony zsákbamacskát vettem. Esküvő előtt a petting is csak ruhában folyt, többnyire csak csókolóztunk. Aztán a nászéjszakán kiderült, hogy a férjemnek hatalmas szerszáma van, és iszonyú sokáig bírja vele, ráadásul nagyon gyengéd, figyelmes, és engem akar először kielégíteni - mert saját magánál is jobban szeret. A szexuális kapcsolatunk tökééletesen tükrözi azt az önzetlen szeretetkapcsolatot, őszinte barátságot és mély bizalmat, ami köztünk van.

Hozzá kell tennem, hogy a nászéjszakáig a férjem is szűz volt, ami azért nagyságrendekkel nagyobb ritkaság, mint a nők között. Az első alkalom mégis gyönyörű volt, mai szemmel visszatekintve rá alig volt benne ügyetlenség, örök emlék marad - örülök, hogy nem egy korábbi srácra pazaroltam, hanem a férjemmel éltem át.

2009. máj. 26. 20:53
 19/27 A kérdező kommentje:
20:53-nak wow:) nem mindenki lehet ilyen szerencsés azért azt is hozzá kell tenni :)
2009. máj. 26. 21:02
 20/27 anonim ***** válasza:
Szerintem nem szerencse a miénk. Hanem pl nyitott szemmel jártunk mind a ketten, keresve a hozzánk illő párt, nem alkudtunk meg félmegoldásokkal, és alaposan megismertük egymást, hogy tényleg egymáshoz valók vagyunk-e, mielőtt lefeküdtünk egymással. Tudok még rajtunk kívül legalább fél tucat házaspárt, akik szintén kibírták az esküvőig. Van köztük keresztény is, mint mi, és teljesen ateista is. Utóbbinak a nőtagja a legjobb barátnőm. Amennyire látom rajtuk, a szexuális életük nem piskóta. :-)
2009. máj. 27. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!