Mit szól hozzá? A szüzesség elvesztésének életkori éve statisztika.
A szüzesség elvesztésének életkori éve. címmel A szüzesség életkori összesítés.
__1___százaléka_11_évesen_(ez_eddig_összesen:__1___százalék),
__2,5_százaléka_12_évesen_(ez_eddig_összesen:__3,5_százalék),
__6,7_százaléka_13_évesen_(ez_eddig_összesen:__9,2_százalék),
_13___százaléka_14_évesen_(ez_eddig_összesen:_22,2_százalék),
_16___százaléka_15_évesen_(ez_eddig_összesen:_38,2_százalék),
_20___százaléka_16_évesen_(ez_eddig_összesen:_58,2_százalék),
_12___százaléka_18_évesen_(ez_eddig_összesen:_70,2_százalék), és
__5___százaléka_19_évesen_(ez_eddig_összesen:_75,2_százalék), élte át az első szexuális élményét.
24,8_százaléka_20 évesen idősebben (vagy soha). (Igaz itt a 10 vagy az alattit nem számoltuk.)
És a "A szex vajon mi?", és egyebek röviden.
"A kutatás szerint az egy évtizeddel ezelőtti fiatalok körülbelül 17,5 éves korúkban vesztették el
a szüzességüket szemben a mai adatokkal, ahol ez már 15 évesen megtörténik." A korábbi kutatásoknál (jobban) játszott a tabu és a titok statisztika torzító hatása. Az korai elvesztés ellen, pedig jobban szólt a kamaszok (részleges)tájékozatlansága, ismereteinek részleges vagy teljes hiánya
a szex terén, és az ebből fakadó természetes félelme. Kis mértékében a korai szexnek, mint divat
jelenségnek a léte azért létezik. De a divat inkább a kortárs csoportokban elterjedő hamis híreket növelte leginkább csak.
Hazánkban a Kádár barokk értékrendszer is szerepet játszott, a viszonylag késő szüzesség elvesztésében."
Engem különösebben nem izgat, ki mikor veszíti el. Én normális körülmények között, akkor veszítettem el, amikor jónak láttam és akkor már 1 éve együtt voltunk a párommal. Nem bántam meg, tini mami se lettem, mert ésszel csináltuk mindig védekeztünk.
Az meg, hogy mások mikor és hogyan veszítik el az az ő dolguk. A mai fiatalok hamarabb érnek testileg-lelkileg, de agyilag nem minden esetben... Úgyhogy nincs semmi meglepő az adatokban.
A testi-lelki érettség azért furcsa kérdés.
A pedagógus ismerőseim szerint, több évtizede egy érettségiző srác nem egyszer egy szakállas pasi volt, ma meg sokszor egy kiskamasz.
Előző ez nem tudom.
De én mondjuk hetvenes és a nyolcvanas évekre gondoltam.
Tény hogy akkor a lányok tizenhét évesen nem voltak felnőtt nőnek sminkelve és öltözve. De sok közülik egy-két éven belül érett anya volt.
Én 14 vagyok és most éreztem azt, hogy én el akarom veszíteni..
Nagyon szigorú nevelést kaptam/kapok..
Így tudom, hogy mi helyes és mi nem..
Persze lehet, hogy a korom miatt ezt megcáfolják sokan..
De nem érdekel..
Én most éreztem azt, hogy el akarom veszíteni, és el is veszítettem..
14/L
de azt azért halkan tegyük hozzá, hogy 10 éve a lányoknak ált. 15-6 évesen jött meg először, akkor lettek szexuálisan érettek, most viszont 11-2 évesen jön meg nekik, tehát minden előrébb tolódik. szerintem a gyógyszereknek több köze van ehhez, mint a médiának.
21/n
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!