Kezdőoldal » Szerelem, szex » Szüzesség » Minek kell evvel dicsekedni...

Minek kell evvel dicsekedni 15 evesen?

Figyelt kérdés

Egy osztalyba jarok a lannyal,csak egy ev van kozottunk.

A lany decemberi ezert meg csak 15.Egyik nap bulizni volt es ott el is vesztette a szuzesseget,masik nap meg mar meselte hogy mi is tortent.Minden aprocska reszletet elmondott.Nem is lenne evvel baj ha mondjuk idosebb lenne.Szerintem ha mar megtortent volna vele hallgathatott volna rola,ahelyett hogy dicsekedne vele.

Mi gondoltok errol a lanyrol??

2010. nov. 18. 21:55
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
48%

"Ez személyiség és nem érettség függő, van aki 20-on évesen kefél vad idegennel, vagy csak szexkapcsolatot tart fenn haverjával"

És szerinted ők érettek,csak ilyen a személyiségük? Szerintem leragadtak egy szinten,ami egy ideig juj de jó,mert bevállalósak és dögösek és 30 felé pedig már szánalmasak.Az érettség pedig maximum a testükön látszik,a fejükben sok a lemaradás.

"Az a helyzet, hogy én 20-on évesen sem tudnék eltartani egy gyereket, akkor most majd csak akkor szexeljek, ha lesz férjem, házam, elegendő fizetésem pl. 35 évesen??? "

Ha nem tudod hogy kell használni az óvszert és hogy időben be kell venni a tablettát és a szüleid nyakára szülnél gyereket,akkor jobb,ha szüzességi fogadalmat teszel.Ha tudsz megfelelően védekezni,akkor sem férj,sem ház nem kell.A tiniknél erősen rezeg a léc,hogy "hoppá" nem tudtam,hogy a gumi csak egyszer használatos.

"Az a helyzet, hogy ez nem feltétlenül az Ő hibájuk"

Az internet korszakában,amikor mindent el tudnak érni,amit akarnak,akkor igenis az ő hibájuk IS,ha szex ELŐTT nem tájékozodnak megfelelően.Ma már nem kell zavartan bemenni egy könyvesboltba,félve körülnézni,hogy hol találok olyan könyvet,amit tiniknek írtak,csókról,szexről,párkapcsolatokról.Ma már elég bekapcsolni a gépet a szobájukban,akár éjszaka és hasznlni a google-t.Sok szemét van a neten,de kivételesen egész jó felvilágosító oldalak is vannak tiniknek! Egy-egy wow-ozás közben ez is beférne.

"És így a végén még hozzátenném, hogy a nagymamám, dédnagymamám, üknagymamám mind 16 évesen mentek férjhez (ükanyám 17 évesen özvegy lett - 1.vh.), és 3ból 2őt tutira nem kényszerítettek (hosszú kort értek meg), és nagyon boldog házasságban éltek"

Az én nagymamám is 16 évesen ment férjhez és 17 évesen már szült. 7 gyereke volt és 10-et szült.Több oka volt,hogy korán férjhez mentek a lányok.Egyik,hogy magas volt a csecsemőhalandóság és ha több gyerekük született,akkor esélyes volt,hogy abból csak pár élje meg a felnőtt kort.Főleg a fiú utánpótlást akarták bebiztosítani.Ráadásul nem volt fogamzásgátlás sem,így ha 16 évesen lefeküdt a barátjával és terhes maradt,akkor férjhez kellett mennie,hogy ne maradjon szégyenben.Ugyan nem tudom,hogy ez hogy vág ehhez a kérdéshez,de te biztos tudod.

A királyi családoknál pedig megemlíteném,hogy nem csak a korai házasság volt divat,hanem a családon belüli frigy is.Gyakran unokatestvérek házasodtak össze és sok volt a szellemileg beteg utód is.És itt sem volt utolsó szempont,hogy minél elöbb férjhez menjen a lány,hogy bőven legyen idő fiú trónörököst szülni.Ezekben az évszázadokban a nők korábban is haltak és a változó kor is elöbb jött,így eshetett meg,hogy tinédzser lányok szültek.

2010. nov. 19. 23:38
 22/28 anonim ***** válasza:
65%

A felmenőim szüzén mentek férjhez esküvő után 1 évvel született a nagybátyám pl., tehát ne mond azt h azért kellett korán férjhez menni mert 'felcsinálták' a lányokat, azért kapcsolódik ide, mert őket akkor senki nem tartotta éretlennek a szexhez, sőt a házassághoz sem, a '60-as években már baromira nem volt nagy a gyerek

halandóság, a mi családunkban nem született 10 gyerek sehol.

Az uralkodó családokat azért hoztam példának mert az ő életrajzuk található meg a neten (igen ők valóban rokonnal házasodtak gyakran) de a nemesi, polgári, paraszti körökben sem volt divat a vénlánykodás, az a helyzet h azért adták férjhez a lányokat, mert felnőttek, a Sárközi tájegységben például divat volt az egykeség (amit papok rosszallóan lejegyeztek, megszakított közösüléssel értek el vagy abortusszal), hogy a vagyon ne osztodjon sok felé, ugyanis a nagyon sok gyereknek nem örültek és annyira nem is volt jellemző mint ahogy Te mondod.

Miért nem tudod felfogni, hogy van olyan 15 éves aki kellőképpen fel van világosítva, tud annyit a védekezésről, mint egy 20 éves, én soha de soha nem szexeltem védekezés nélkül, mint mondtam 14 voltam mikor elvesztettem, így nyilván nem hozok gyereket a szüleim nyakára, de elég szomorú lenne, ha a terhességtől való félelem miatt majd csak akkor lehetne kefélni, ha el is tudnám tartani... nem mondom, hogy nincsen aki azt se tudja mi fán terem a dolog és úgy csinálja, de a "felnőttek" közt is van, hány huszonéves megy gyorsan férjhez nagy pocakkal... engem anyám kellőképpen ellátott tanácsokkal és az első szex után el is vitt nőgyógyászhoz a szokásos évi szűrésre.

Azért mert valaki szereti a szexet kötöttségek nélkül nem feltétlenül éretlen, egyszerűen csak könnyűvérű, max. azt lehetne mondani rájuk, hogy komolytalanok de 30 évesen talán már senki nem éretlen a szexhez...az ilyenekről megvan a véleményem, de az ő életük ő testük...

"Nem hiszem,hogy ha leszólítanánk most pár 14-15 éves lányt az utcán,akkor 10-ből 10 ne azt mondaná,hogy ő bizony érett,sokkal érettebb,mint a kortársai.Minden tinédzser ezt gondolja magáról,szerintem mi is így voltunk ezzel annak idején.Csakhogy ebben az esetben is látszik,hogy ez közel sincs így."

Pedig van ilyen, az én egyik barátnőm is évekig húzta a pasija agyát, mert még értetlennek tartotta magát a szexre, és van jó pár ilyen ismerősöm akik úgy érezték saját magukon, hogy még nincsenek rá felkészülve, én nem ezt éreztem, szerelmes voltam, testestül-lelkestül kívántam a barátomat, nem csak magát a szexet, és szép emlék, akárhány éves is voltam.

Ne zárkózz el ennyire más nézőpont elől.

A kérdezőnek: még az is lehet, hogy abban a bizonyos buliban nem történt semmi csak téged akar így elcsábítani...azok alapján amit leírtál.

Na csak ennyit akartam, szép napot mindenkinek. :)

23N

2010. nov. 20. 12:50
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

"Ne zárkózz el ennyire más nézőpont elől"

Ne vegyél mindent személyes sértésnek,amit a 14-15 éveseknek mondanak.Tudod,akinek nem inge...A véleményem attól még ez és sajnos a tapasztalatom is.

A csecsemőhalandóság a 30-as években is még magas volt,amikor a nagymamámék születtek.A földműves családokban nem voltak hatalmas vagyonok,amiket féltettek volna és a fogamzásgátlás hiánya miatt bizony sokat szültek.Lehet,hogy felétek nem,de vannak olyan falvak,ahol nem volt ritka a 10-15 gyerek,de ebből nem mindegyik maradt életben.Ha egy család vallásos is volt,akkor főleg nem tettek semmit azért,hogy szabályozzák a fogantatást.

Csak ennyit akartam,neked is szép napot. :)

2010. nov. 20. 13:10
 24/28 A kérdező kommentje:

A válasz írója 85%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 12:50

nem csak nekem mondta el,voltunk ott jo sokan

2010. nov. 20. 13:20
 25/28 anonim ***** válasza:
65%
Nem vettem személyes sértésnek...:)
2010. nov. 20. 13:28
 26/28 anonim ***** válasza:
2010. nov. 20. 15:53
 27/28 anonim válasza:
0%
szúrnám...
2010. nov. 23. 17:13
 28/28 anonim ***** válasza:
33%
jajj, ezen a 15 aztán nagyon ki kell akadni! huhhh, mi a baj vele, nyomoroncok?ez már ÁTLAGOS....a lányok 15-16 évesen veszítik el. ha meg dicsekedik vele...hát, nem az a ciki hogy elvesztette, hanem hogy buliban... gyóhhh XD
2010. nov. 26. 19:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!