Oké, hogy "egyenjogúság" van és a lányok is kezdeményezzenek, de nem túlzás az, hogy egyesek szerint csak nekik kéne inkább?
29: Köszönöm a kimerítő reakciódat, át fogom gondolni, amit leírtál. De tény, hogy sok, relatíve jó állapotban lévő nyugdíjas nagyon arrogáns arra, hogy ő már idős és ezért mi minden jár neki, aki pedig ezt magától nem tudja, az mekkora tahó. Ha látom valakin, hogy esik össze mellettem, akkor nyilván segítek neki, ahogy tudok, átadom a helyem, stb. De találkoztam olyannal is, akinek volt helye, épp mellettem ült kívül és jól láthatóan megsértődött, hogy neki fel kell állnia, hogy egy ilyen magamfajta ficsúr leszállhasson. Egy dolog empátiát érezni a másik helyzete iránt, meg másik, amikor már tőlem várják el, hogy dobjam el az önbecsülésem és lapos kúszásban közlekedjek, mert még fiatal vagyok, vagy épp mert pasinak születtem.
Ami a bőröndös kérdést illeti, ha csak azért segítesz, mert az illető nő, akkor igen, voltaképp szexizmus, még ha pozitív is. Ha ugyan úgy megtennéd ezt egy cipekedő pasinak, akkor egyszerűen csak jó fej vagy.
De egy pasi fel tud emelni egy 10 kilos borondot, nem okoz problemat, hova segitsek rajta? Minden nap vasuttal jarok, rengeteg borondos e,berrel talalkozom, de meg egy sem volt fiatal ferfi akinek problemat okozna a horond lepcsoztetese...
es a nembol eredoen vannak tulajdonsagok... egy jo, ha nem edz ra, nem fog tudni felkapni egy borondot es felfutni vele a lepcson... mas a fizikuma... megis szexista, ha segitek neki? Ugyan mar
vagx az is shexista, ha egy not kerdezel meg, hogy szerinte jol nez-e ki egy ekszer, vagy ruha (pl ajandekba)? Ferfi es no kozott vannak kulonbsegek (amik egyebkent baro i jol kiegeszitik egymast)... aki ezt belatja, az szexista?
szexizmusról van szó már akkor állj be a házimunkába te is főzni, mosni, takarítani!
alapvető illemet nem tanultad meg!
és nő létemre feltudom fogni ha látom h egy pasi böhöm nehéz dolgot visz kinyitom neki az ajtót v ha egy kismama a babakocsit próbálja le föl küzdeni vlhova kérés nélkül oda megyek h segítsek, vagy ha látom vlki bottal jár nem várom meg míg kéri h leüljön felfogom ésszel fel kéne állnom
nagyon nagy baj van a fejedben
32: Akkor vagy szexista, ha ezeket a különbségeket determináltnak, megkerülhetetlennek, kivétel nélkülinek tartod. Igenis vannak pasik, akiknek gondot okoz egy bőrönd cipelése és vannak nők, akiknek pedig nem. Vannak nők, akik nem értenek az ékszerekhez, míg egyes pasik órákat tudnának neked beszélni róluk. Ha úgy gondolod, hogy ezek az emberek kevésbé férfiasak/nőiesek, mint akik megfelelnek a sztereotípiáknak, akkor szexista vagy, más különben nem.
33: Mégis honnan szeded, hogy nem teszem? Megtanultam én az illemet, csak hülyeségnek tartom. Ha segítek valakinek valamiben, akkor azt nem azért teszem, mert illik, hanem empátiából a másik a helyzete iránt - merthogy igenis szoktam segíteni, ha úgy látom, hogy tudok. Az tény, hogy nem minden esetben. Általában el vagyok merülve a saját gondolataimban, így valószínűleg sokszor észre sem veszem, ha tudnék segíteni valamiben a vadidegennek, aki mellett elsétálok. De épp ezért nem tartom bunkónak azt sem, aki az én kezemből nem veszi ki a 25 bevásárlószatyrot a buszmegállóban, pedig aztán nekem is jól esne, ha nem a fogammal kéne elővennem a bérletem. A lényeg, hogy nem várok el mástól olyat, amit magammal szemben nem tartok elvárhatónak és vica versa, igyekszem mindig úgy viselkedni a másik emberrel, ahogy azt fordítva elvárnám. Ezenkívül néha, ha valamiért olyanom van, megteszek olyasmit is a másik emberért, amit nem éreznék kötelességemnek, de jól esik segíteni neki. Máskor meg fontosabb, hogy kényelmesen elérjem a saját buszom, minthogy a másik hogy boldogul a saját bőröndjével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!