Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Oké, hogy "egyenjogúság" van...

Oké, hogy "egyenjogúság" van és a lányok is kezdeményezzenek, de nem túlzás az, hogy egyesek szerint csak nekik kéne inkább?

Figyelt kérdés
Mondjuk az egyenjogúság sem azt jelenti, ahogy itt sokan beállítják, a jog nem igazán egyenlő a nemi szereppel, de inkább ne menjünk bele...
2015. máj. 10. 12:12
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:

kinek nem inge ne vegye magára:D

úgy látom sokan felvették:)

tény h mindkét fél kezdeményezhet ezzel nincs is semmi baj

de az már illetlen h szembe találkoztok az utcán v bárhol addig a fiú nem köszön míg a lány nem, meg együtt mennek vlhova a csajnak kell kinyitni az ajtót a fiúnak v h a sok fiatal fiú elnézi h a terhes kismama meg az öreg asszony álljon mikor ő egésznap ül a suliban

sorolhatnám még a dolgokat

de akinek nem inge ne vegye magára

2015. máj. 10. 12:25
 12/34 anonim ***** válasza:
43%

Az a problémád, hogy egyes férfiak nem hajlandóak pincsikutya módjára pattogni a csajok körül? Én nem csaholok senki után, főleg azoknak, akik csak úgy képesek nőnek érezni magukat, ha ugrálnak körülöttük és a kegyeiért küzdenek. Azon meg ne legyél felháborodva, hogy nem akarnak udvarolni, tudod van egy olyan dolog, hogy szimpátia, amit a hozzád hasonló méregzsákok iránt nehéz táplálni, ez az ominózus szimpátia az alapja a közeledésnek, szóval ne azokat hibáztasd, akiket nem érdekelsz, hanem az idióta elvárásaidat.

Mellesleg csak ismételni tudom az előttem írókat, senki nem várja el a nőktől, hogy közeledjenek, annak ellenére, hogy nem esne le a gyűrű az ujjukról, ha néhanapján ők kezdeményeznének.

2015. máj. 10. 12:26
 13/34 anonim ***** válasza:
Oké, de az miért nem illetlenség akkor, ha a lány nem köszön, amíg a fiú nem, meg ha elvárja a fiútól, hogy kinyissa az ajtót, stb? :D
2015. máj. 10. 12:27
 14/34 A kérdező kommentje:
#12 Nem tudom ilyeneket hol olvastál.
2015. máj. 10. 12:30
 15/34 anonim ***** válasza:

köszönés illem szabályai:

1 fiatal köszön előre az idősnek

2. férfi, fiú köszön előre a nőnek, lánynak

3. köszönés viszonzásának elhagyása modortalanság, sértőn

4. csókolommal köszönünk idősnek, asszonynak

udvarias férfi kinyitja az ajtót a hölgynek ha együtt mennek vlhova

buszon a fiatal átadja a helyét az idősnek stb...

2015. máj. 10. 12:34
 16/34 anonim ***** válasza:
az előre köszönés, ajtó kinyitás nem udvarlás drágáim ez a régi illem ami ma már elveszett elég baj h már ez udvarlásnak számít...
2015. máj. 10. 12:36
 17/34 anonim ***** válasza:

#16(?)

Bezzeg negyvenkettőbe a huszárok! Azok aztán szép snájdig legények vótak!

2015. máj. 10. 12:39
 18/34 anonim ***** válasza:
78%

Az a gond, hogy sokan keverik az egyenjogusagot a nemi szerepek eltorlesevel... en baro ira nem ereznem magam ferfiasnak, ha egy no udvarolna nekem, es szerintem o sem noiesnek... pedig en ferfi vagyok, o pedig no, es ezt mindkettonknek ereznie kell...

egyenjogusag az, amikor a no ugxanannyi fizetest kap, mint egy ugyanolyan beosztasban levo ferfi.

egyenjogusag az, hogy a no dolgozhat munkahelyen, es a ferfi besegit a hazimunkaban

nemi szerep az, amikor a ferfi eloreengedi a not az ajtoban allva

nemi szerep az, hogy a ferfi meghivja a not egy fagyira

nemi szerep az, ha a ferfi odaadja a dzsekijet a nonek, ha az fazik

egyenjogusag az, ha egy no nem azert jut be a parlamentbe, mert kell tartani a ferfi-no aranyt, mert ez a szabaly, es miutan bejut, nem azt mondjak neki, hogy "oke, on csak illegesse magat tovabb, a nok ezt nem erhetik"

egyenjogusag az, ha egy no is hordhat nadragot, cigizhet, gordeszkazht, lehet rovid haja, ihat alkoholt, es azzal es ugy el szexualis eletet, akivel akar, anelkul, hogy elitelnek

nemi szerep az, ha a ferfi udvarol a nonek

az egyenjogusag jo dolog (lenne, ha lenne), es a nemi szerepek megtartasa szinte eletbevago, ha az ember tovabbra is ferfinak vagy nonek akarja tartani magat! Attol nem leszel kevesbe ferfias, ha a noi munkatarsad fizetese ugyanannyi mint a tied, es attol sem, ha tisztaba teszed a sajat gyereked, az viszont eleg ferfiatlan, ha egy no hoz neked viragot...

A lovagi pancelba bujt kiralykisasszony megoli a sarkanyt es kiszabaditja a toronyba zart herceget?

2015. máj. 10. 12:43
 19/34 anonim ***** válasza:

igen sok férfiban, fiúban az van ha már egyenjogúság van akkor a nő is cipekedjen stb

de h ők már a házimunkát végezzenek ne azt már nem az női munka

igen ám de egy háztartás vezetése egy másik munka vagyis az a nő aki főzz ,mos takarít, bevásároló és napi 8 órában dolgozik annak 2 munkahelye van míg a pasinak egy ő a 8 óra munka után h otthon csináljon vlmit az már luxus az női munka

na hol az egyenjogúság sehol!

aki otthon csinál vlmit az a tisztelt kivétel

2015. máj. 10. 13:06
 20/34 anonim ***** válasza:

#18: Ez pedig amit leírsz, mint nemi szerepeket, épp a szexizmus legalapvetőbb és legalattomosabb válfaja, amikor bizonyos viselkedési mintákhoz kötik, hogy férfinak/nőnek érezhetjük-e magunkat. Mert igen, vannak, akiknek a nemiségük átéléséhez az általad leírt szerepekbe kell bújniuk - meg vannak olyanok is, akiknek nem. Vannak társadalmi szempontból maszkulin nők és feminin férfiak, akik attól még igenis nőnek/férfinak érzik magukat - vagyis éreznék, ha a társadalom nem arra szocializálná őket, hogy a férfi ilyen, a nő olyan. Velük mi legyen, szívjanak?

Én speciel nem szoktam senkit előre engedni ajtóban, nem szoktam átadni a helyem, udvarolni sem tudok, anyukám bármikor lenyom szkanderben... Akkor már nem vagyok férfi? Megsúgom: de igen, az vagyok. Azért, mert én így gondolom, ezt eldönteni pedig az én kizárólagos kompetenciám. Nem gondolom, hogy a férfi mivoltom bármilyen előjogot jelentene számomra, de azt sem, hogy bármiféle kötelességet róna rám (előre engedés, előre köszönés, kezdeményezés, stb.) Egyszerűen férfi vagyok és kész, pont, ennyi.

"A lovagi pancelba bujt kiralykisasszony megoli a sarkanyt es kiszabaditja a toronyba zart herceget?" - Egy okot mondj, hogy miért ne?

2015. máj. 10. 13:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!