Mi ez az értékválság manapság?
7-esnek:
belső értékek: törődés, figyelmesség, önzetlenség, gondviselés, egyenesség, korrektség, becsületesség, segítőkészség. Oké, amit írtál, egyet is értek, de te is csak a materialista megközelítésből írtad le a dolgokat. Hiszen befektetést használtál, ám nem lelki befektetést, csak anyagit értettél a mondandód alatt.
Abszolút az érzelmi intelligenciáról beszéltem, így van. Attól, hogy figyelsz másokra, és meghallod mások lelkét, még nem fognak elnyomni, leszarni. Igen, mindenki sebezhetetlennek, erősnek, keménynek akar látszani, csak éppen akkor omlik le az álarca, ha egyedül van az éj leple alatt...amikor nem kell senkinek sem megjátszania magát.
7-es voltam, érzelmi intelligenciám igen csekély saját bevallásom szerint is.
Nem mindenki érdemli meg a törődést, figyelmességet, az önzetlenséget pedig pláne. Az ilyen altruista viselkedés általában családoknál figyelhető meg, idegen, nem génrokonságban álló embereknél csak ritkán, de a múltban sem volt másképp. S nem tudok mondandód másik felével egyetérteni, ha másokkal rendes, kedves vagy, meghallgatod őket, akkor a legtöbben csak ki fognak használni, viszonzást nem is lehet elvárni - akkor jó voltál, de ha neked van valami problémád, akkor bizony egyedül maradsz vele. Biztos nekem voltak csak ilyen szar "barátaim" többségében, akiknek viselkedése mindenféle gyerekkorban tanult jó modort kiölt belőlem. Jelenleg 2 ember van, akiben jobban megbízom, mint másokban - de ki tudja meddig... Képlékeny az egész társadalom és az abban elfoglalt hely...
A becsület, őszinteség az egy más, számomra fontosabb kategória, nem sorolnám az érzelmekhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!