Szerintetek tényleg igaz, hogy ha valakinek azt mondják, hogy szép, akkor annak az arcára értik, ha azt, hogy csinos, akkor meg ruha, alak, smink? Mert szerintem a pasik ezt a két szót inkább szinonimaként használják.
ma 17:15 -> Senki?
Nagyon türelmetlen vagy…
Ha azt mondom valakire, hogy csinos, akkor általában a ruhájára értem, meg arra ahogy "előkészítette magát" (tehát smink, haj, körmök, stb.). De azért szívesebben mondom ezt olyasvalakire, aki tényleg szép (arcban, testalkatban is).
A szép szót ritkábban használom, komolyabb helyzetben, leginkább csak barátnőnek, vagy ha másnak mondom, hogy ez a lány/nő szép, közvetlenül akárkinek nem nagyon mondom. A szép az a teljes külsőre vonatkozik ilyenkor vagy az adottságokra, amit nem befolyásol, hogy épp milyen ruha van rajta.
Egyébként szoktam még csak 1-1 részt dicsérni, az hitelesebben is hangzik szerintem (pl. szép hajad/szemed/arcod van, jól áll ez a ruha).
Én a szép szót csak akkor használom, ha ki akarom fejezni a tetszésemet a lány felé. Nálam az már olyan kezdeményező.
A csinosat pedig ismerősökre, barátokra szoktam mondani, ha tetszik az adott ruha vagy az összkép.
A "szép" kifehezést használom arcra is, de általában szép alatt az egész lányt szoktam érteni belevéve az arcát haját, az alakját a ruháját.
A csinost szintén összhatásként szoktam használni ami azt jelenti h lehet, hogy nekem kifejezetten nem tetszik, de ugyanakkor igényes és jól van felöltözve foglalkozik magával, ápolt hasonló, ami azt is jelentheti, hogy a többi másik 100 pasinak tetszik.
A csinos = dicséret.
A szép, meg h kifejezetten nekem nagyon tetszik.
Van persze egy 3. része is dolognak, hogy szimplán csak kedvességből mondja az ember ha el akar érni valami, ha mondjuk nem az 1 hete ott álló szalámiból akarok kapni hanem a maiból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!