Zavaró egy fiúnak ha a barátnője sok tejet iszik? 16/L
Nem hiszem, hogy zavaró lenne, talán a vele járó szájszag (fehérje bomlástermékek) és a romló fogak (tejcukor bomlástermékek, tejsav), amik zavaróak lehetnek.
A tejnek 3-4% körüli a zsír tartalma, és ez bizony telített zsír (plusz ennek 1%-a transz zsír), szóval nagyon messze van az egészségestől. Szóval ez a 2-3 liter olyan napi 10dkg egészségtelen zsír. Kb mintha minden nap 25dkg sajtot ennél vagy 1.5dL tejszínt innál, vagy megennél egy teljes kocka teavajat. Egyik sem kifejezetten egészséges. Hosszú távon (10+ év) elhízás, cukorbetegség, érelmeszesedés, szívroham, agyvérzés, ilyesmik a következményei. Végülis még mindig jobb, mintha ugyanennyi cukrot ennél...
A házi tejet érdemes forralni, mert a tehén tőgyéről mehetnek bele káros bacik, illetve magából a tehénből vírusok. A bolti tejet azt pasztőrizálják emiatt. Ha ilyen magas a zsír igényed, akkor szokj rá inkább az olajos magvakra, az omega6 egy fokkal jobb. Aztán kompenzáld megfelelő mennyiségű omega3-al pl lenolajból, csukamájolajból, olivaolajból, lenmagból, stb... A napi omega3 bevitel, amit nálunk gyakorlatilag lehetetlen tartani.
Elnézést, de nem tudom megállni:
Komolyan ilyen sokan ennyire sötétek az összeesküvés-elméletek miatt? Ahelyett, hogy a BIOSZ vagy a KÉMIA könyvet lapozgatnátok, ilyen mocskokat kell olvasni?
És miért van az, hogy ezeket a sületlenségeket az iskolában végigbukdácsoltak hiszik el a legjobban? Retardáltak -.-
Megjegyzés: az előző kommentet én írtam, NEM az utolsó válaszolóra gondoltam, mert ő tényleg normális dolgokat mond a tejről.
Arra gondoltam pl., hogy disznózsírt raknak a tejbe. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!