Hogyan győzzem le a szociális fóbiát és változtassam meg az életem?
Én eEAlig vannak barátaim (és akik vannak, azokat sem magamnak köszönhetem). Zárkózom, mindig otthon ülök, sosem mozdulok ki. Ha emberek között kell csinálni valamit (enni, inni, beszélgetni, stb.), akkor nem vagyok a testem ura. Ideges vagyok, reszketek, megmerevedek, izzadok, alig tudok mozogni. A hangom nagyon halk, és amikor próbálok hangosan beszélni, akkor olyan mintha kiabálnék, és megerőltetem magam. Sosem tudtam sehová beilleszkedni. Ez az élet már annyira sz*r, hogy nap mint nap az öngyilkosságon gondolkodok. Minek éljek, ha nem tudom önmagamat nyújtani és boldogan élni? A szociális fóbia teljesen tönkretett...
Van olyan aki ugyanolyan helyzetben volt, mint én és le tudta győzni?? Az életemet mentené meg, ha segítene.
Én pszichológussal és gyógyszerrel jöttem ki.
Ha néha jó szándékból abba akarják velem hagyatni a szeretteim a gyógyszert, akkor csak annyit tudok mondani, hogy nem érdekel hány évet vesz el tőlem a gyógyszer, mint méreg, mert azt az életet nem kívánom, ahogy korábban éltem.
Engem nem tompít. Őszintén szólva semmilyen mellékhatásról nem tudok beszámolni.
Több mint húsz évig volt szociális fóbiám. Közlekedés, mozi, színház, vendégség, buli nem mentek.
Mindenképp orvos!
Még mielőtt komolyabb baj lenne.
A gyógyszer és a pszcihológus segíteni fog, hidd el!
Az a baj ezzel, hogy bármit is írok ide és bármennyire hasznos, lehet annyira elástad magad, hogy nem tudod ebből egyedül kirángatni magad.
Gondolkodtam, hogy szívesen foglalkoznék ezzel, emberek kirángatása az önbizalomhiányból, mint munka.
De tessék, pár tipp
- leszarni ki mit gondol rólad
- a problémák nem léteznek csak az egód találja ki őket, h megvédjen mindentől ami egy kicsit szokatlan
- ki kell menned az utcára, erőltesd beszélgess a boltos nénivel, beszélgess a vénasszonnyal, a csövessel, a vén papával csak mondd ami eszedbe jut
- meg kell nézned van-e olyan egyed a világon akivel nincs fóbiád, feltenni a kérdést vele miért nincs? és ha van ilyen, akkor pedig a szimpla logika. Ezt át lehet ültetni bárkire, nem csak vele tudsz fóbia nélkül lenni..
- az öngyilkosság nem megoldás, meg kell teremtened a földön a mennyországot, ahogy most a poklot teremtetted. Ezt igenis magadnak köszönheted ezt fel kell ismerned. Senki se születik fóbiákkal. (most nem beszélek fogyatékosságokról illetve balesetekről amik agykárosodást okoznak, feltételezem, hogy ilyened nincs)
- meg kell találnod magadban az értékeket, és büszke lenni azokra.
- ha a külsőddel elégedetlen vagy azt is meg kell változtatnod, ép testben ép lélek, ha boldog vagy a külsőddel a belsőd is könnyebben lesz az
Hirtelen ennyi jut eszembe.
Ne feledd, az élet szép, és bármiben meglelheted a boldogságot ha teszel érte.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!