Akivel ismerkedek srác, ez alapján hazudik most nekem?
Van egy nagyon aranyos srác akivel most ismerkedek, egy csoportban "találtunk egymásra". Facebookos téma lesz... Ugye be van nála állítva hogy elküldje a "helyét" ahonnan ír és furcsa amikor azt mondja hogy dolgozik, akkor is onnan jelentkezik be!! És még rá is kérdeztem hogy most merre van, erre azt írta hogy munkában. De mikor otthon volt is onnan írt....
Valamint állandóan online van... nekem csak akkor szokott a telefonom bejelölni engem hogy online vagyok, amikor megnyitom vagy a messengert vagy a normál facebookot, de ezek szerint mikor nem csinál semmit az ember, akkor is be van jelentkezve? Nem tudom, olyan fura. Így a maradék bizalmam is elszáll vele szemben....
24L
az h elerheto vagy-e attol fugg bevan-e kapcsolva az internet kapcsolat es be vagy jelentkezve!
A location az meg egy sz*r!
Ne haragudj, de ez azért elég súlyos. Na mindegy. Informatikus vagyok, leírom, hogy hogy működik.
Az ilyen location-os sza*ságok három dolog alapján működnek:
1) Használhatják a telefonodban lévő GPS-t, ami nagyon pontos meghatározást fog adni, cserébe lemeríti az aksit pillanatok alatt. Ezt nagyon kevesen engedik.
2) A gyenge helymeghatározás segítségével (látható mobil bázisállomások és WiFi-k) megpróbálja belőni a pozíciódat. Ez általában sikeresen megmondja, hogy melyik városban vagy. A legtöbben ezt is letiltják.
3) A netkapcsolat alapján próbálja meghatározni a lokalizációdat. Ez ország-szinten jól szokott működni (ez alapján állítják be az alapértelmezett nyelvet is), de már a városra gyakran hülyeségeket mond. Ezt nem lehet letiltani. (Ez pl. itthon fél Győr-Moson-Sopron megyét Győrbe teszi.)
A barátod helymeghatározása a harmadik módszer alapján működhet, ezért ír ki hülyeséget. Hogy te ez miatt nem tudsz benne megbízni, az meg rólad mond el valamit.
legtöbb adat alapú helymeghatározás nem túl valós információkat közöl.
legyen az mobil internet, vagy kábelese net, egyik sem mutat pontos helymeghatározást GPS kapcsolat nélkül.
ezek az eltérések soha nem a fészbúk, vagy egyéb más alkalmazások hibája.
nem ezek a szoftverek határozzák meg a helyedet, hanem a kapott koordináták alapján fogják kijelölni a tartózkodási helyed.
mobilnetnél legtöbb esetben ha nincs GPS támogatás bekapcsolva, de még van hogy azzal is több 10km-eket tud tévedni.
háromszögelés alapján is számol, tehát a legközelebbi átjátszó állomásokat használja + GPS műholdak.
nekem is számtalanszor a legközelebbi átjátszót jelölte meg tartózkodási helyként, pedig kb 20km-re voltam onnan, és nem csak a fész hanem a viber is csinál ilyet.
kábeles netnél pedig szolgáltatótól függ, hogy ép IP cím alapján mit fog tartózkodási helynek meghatározni, nekem pl egy másik várost jelöl meg, ami kb 10km-re van tőlem, IP alapján ott lakom.
úgy tudom ott van nekik a legközelebbi szerverközpontjuk.
pl IP cím alapján csak a szolgáltató tud kiadni, hogy hol laksz, valós helyadatokat legtöbbször az sem közöl, de mondom ez szolgáltató függő.
tehát a lényeg, hogy bármilyen adat alapú helymeghatározás nem a fész vagy egyéb cuccosok hibája, hanem vagy nincs GPS támogatás bekapcsolva telefonon, vagy amit fentebb leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!