Léteznek ma olyan fiatal (20-25 éves) nők, akik a magamutogatáson kívül ismerik a régi értékeket is, úgy mint a család, a főzés-mosás-vasalás-takarítás?
Beszélgettem anyukákkal is erről és ők is el vannak hűlve ezzel kapcsolatban, hiszen amíg pl. a nagymamám élére hajtja a kivasalt ruháimat, istenien főz és szereti a rendet a házban (a konyha, a fürdőszoba-wc és az udvar pedig maga a patyolat!), addig az eddigi barátnőim hozzám képest rendetlenek voltak, idegesített, hogy nem azt a rendet élvezik, amire engem neveltek. Én szeretem megigazítani az ágyat, szeretem, ha a mosatlan minél helytakarékosabban van a mosogatóba téve, ha porszívózok, nem marad utánam itt-ott egy-egy nagy adag por stb., mondhatni, már-már pedáns vagyok. Emiatt el is vagyok olykor keseredve, mert még csak hírből sem hallottam hozzám hasonló korú, igazán rendszerető lányokról. Vagy ha vannak is ilyenek, akkor persze valami mással akad gond (pl. a szexuális nyitottsággal). Vagy az elvárásaim túl nagyok, vagy a mai világ ilyen pocsék..? Tegyük hozzá, hogy a takarításban segítek, a mosogatást is vállalom, be-és megágyazok, akármit megcsinálok! De van bennem egy olyan ellenérzet, hogy alapvetően nem az én dolgom lenne és túlzás, amikor én csinálom, és a barátnőm meg ül és egy "jó majd segítek"-kel elintézi. Utálom, ha valami nem halad gyorsan, ha triviális dolgokat valakinek a szájába kell rágni és szinte könyörögni kell azért, hogy felemelje a fenekét...
22/f (not a female :D)
A 16. válaszoló gondolom Budapesti és azt hiszi, hogy mindenki más, akinek van "régi értékrendje" egy idióta tehénke.
Nem kell a nőt robotnak tekinteni, de nekem is az a normális, hogy a nő vezeti a háztartást. (amibe nyilván besegít a férfi is)
Pedig én nő vagyok... és nem, nem zárja ki egymást a karrier és az anya szerep. Mert, ha hiszitek, ha nem, egy gyereknek nagyon nem mindegy, hogy haza a meleg otthon várja főtt étellel (ami egészséges, a szülők törődnek vele és elmagyarázzák a dolgokat), vagy az üres lakás egy kis melegíteni való gyors/menzakajával, mert mind a kettő szülő rohan építeni a "nagy karrierjét". (hangsúly, mind a kettő, mert a gyereknevelés mind a kettő dolga)
Most nem arról van szó, hogy bűn karriert építeni. Én is szeretnék, de szigorúan úgy, hogy csak a családom legyen az első. Mert mire megyek a multinál, ha közben nem látom a gyerekeimet? Azért a pénz sem minden... Több ismerősöm is van, akik "nem akartak gyereket, amíg el nem érik a kívánt célt". Ez addig tartott, hogy elérték a negyvent és gyerek nélkül maradtak. (a nő injekciózásokra jár stb, mert korai klimaxban is szenved...)
Sajnos nem egy női ismerősöm van, aki lassan olyan, mint a férfiak: mert egyenjogúság van! Majd szül maximum egy gyereket 35 évesen (legkorábban), addig ő külön akar élni, független akar lenni, derogálja, ha a pasi többet keres, mert ő el tudja tartani magát egyedül is...
Igazából ez tökéletesen jellemzi a mai fogyasztói társadalmat. Ez a tömegkultúra lényege: dolgozz halálra magad, azt a kicsit azonnal verd el egy csomó mindenre (ne tegyél félre még véletlenül sem). Ez teremtette meg az "ateizmust" is (nem a megszokott értelemben, most nem Isten létéről/nem létéről szeretnék vitázni), aminek a lényege: élvezd az életed, mert csak egyszer élsz, és úgy sem számol el veled a végén senki. Erről jó kis könyvek, cikkek, kutatások is vannak (ajánlom figyelmedbe Max Webert)
Azért tisztázzuk, hogy nem minden ember gondolkodik így. Nem szabad már megmaradni a tipikus régi felfogásban (hogy a nő dolga egyedül a háztartásvezetés és a gyereknevelés), mert a világ változik. Egy nő is tanuljon, egy nő is dolgozzon (ha akar). Viszont a végletekbe sem szabad elmenni.
A megfelelő "családmodell" szerintem az lenne, ha:
- apa-anya közös kasszán van
- mind a ketten besegítenek a háztartásba (pl apuka elmosogat, cserébe az anyuka főtt ételt tesz az asztalra vasárnaponként)
stb...
Én a kérdezőt is megértem, az ő szeretetnyelve a szívességeket igényli. És nem kell megváltoznod azért, mert mi itt mást mondunk. Sok olyan ismerősöm is van, aki háztartást vezet és közben otthonról dolgozik (kozmetikus, műkörömépítő stb). Akármit mondunk, úgy sem változik meg, aztán szerintem a kérdező is megtalálja majd a párját. :)
22/L
De hát,itt senki nem olvasta el a kérdezőt?
Többször leírta,kifejtette,hogy mit nem akar,és mit szeretne önként ,mégcsak nem is rendszeresen a párjától látni.
Hogy ne tudja otthagyni a használt,leesett papírzsebkendőt,hogy bántsa a szemét,ha valami nem a -közösen megegyezett- helyén van.
Hogy ne ''segítés'' legyen a közösen vállalt.Hogy ne állandó üzlet,adok-kapok legyen a közös élet.Hogy szívből ,belső igényből törődjenek vele,ne az elvárt viszonzásért.
Hogy ne csak az ő igénye legyen a közös élet mindennapi sziszifuszi munkáinak a megcsinálása.
Ha valaki elolvassa a kérdező hozzáfűzéseit -a többi vélemény kihagyásával- pontosan látni fogja,hogy egyáltalán nem olyasmikról ír,amik ellen a válaszolók többsége ágál.
A kérdezőnek pedig talán azt tudnám javasolni,hogy olyan helyeken keressen párt,ahol a születetten önzetlen ,nem számító lányok,nők találhatók.Önkéntesek között,ingyen másokkal törődők között,a szüleikkel törődők között,stb.
Vannak ilyenek,ha kevesen is.Nem tudni,hogy a kérdező hívő-e vagy sem,ha igen, sokkal könnyebb dolga van.
Először a személyiség alapján lehet szelektálni,az igénytelenekkel nem törődni;a ''szex'' majd jön magától,ha szerelem lesz.
Költőnő, el sem olvastad, amit írt a kérdező, de már "nem szimpatikus, ahogy írsz..."
Mert az nagyon szimpatikus, költőnőcske, az összes hozzászólásod ezen az oldalon.
Vannak bizonyos nőcikék, ezen az oldalon is van jópár, ezek a döglusta, egoista, feminista, azt hiszik, az ő s..gükből süt a nap, és úgy ugráljon mindenki, ahogy ők fütyülnek, még a férfiak is.
Elítélem a nők verését, de néha komolyan kedvem lenne egy ilyen feminisita összejövetelre elmenni, és ott rúgni ott a nőket, ahol érem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!