Lányok! Mindegyikőtök azt hiszi, hogy egy egyenjogú világban majd szépen beleülhettek a tutiba és mindenkinek gazdag palija lesz, meg háza, kocsija úgy, hogy nem kell érte tenni semmit, csak kitárulkoznia?
Na most tegyük félre a tévhiteket. Nincs teljesen egyenjogú világ. Nem is lehet soha. Egyszerűen nonszensz, abszurdum, lehetetlen. Ha lenne, az azt jelentené, hogy teljesen levetkőztük a DNS-ben beelénk kódolt alapvető biológiai különbségeket, ösztönöket, a tudatalattinkat, és többszázezer év kultúráját sikerült nyomtalanul eltüntetni. Ez esetleg a távoli jövőben lehetséges, amikor az emberek már félig androidok leszek, és az agyukat egy racionálisan gondolkodó gép fogja irányítani.
Ha valaki a női egyenjogúságról azt hiszi, hogy akkor az egy matematikai egyenlőség a 2 nem között, az azt jelenti hogy a liberális demagógia teljesen kimosta az agyát.
Ne értsük félre, a világban rengeteg helyen _enyomják_ a nőket, és ezen szerintem is változtatni kell. De a nyugati kultúrában az elmúlt 100 évben sikerült egy olyan politikai célre átalakítani a női egyenjogúság kérdését, ami tévútra vitte az embereket.
Innen fakad a "ha egyenjogúság van, cipelje fel az asszony a 4.-re a hűtőt" meg az olyan kérdések, mint a Kérdezőé. Ez azt jelenti, hogy a médiának a női egyenjogúsággal sikerült túllőnie a célon (mondjuk szándékosan).
Biológialag belénk van kódolva, hogy a férfi (saját testi adottságai folytán) gondoskodik a nőröl, cserébe a nő (saját testi adottságai folytán) gondoskodik az utódról.
Persze mondhatja egy nő is az ellenkezőjét, meg vannak megrögzött feministák is, de a tudatalattijukat ők se csaphatják be.
Ha nem így lenne, az evolúció során kihalt volna az emberi faj. A pár évmillió alatt kialakult DNS meg nem olyan, amit egy évszázad alatt pár megváltozott szokás, elvárás (karrierista nők) felülír.
Egyedül értem el mindent és ezen nem kívánok változtatni. Nem akarok anyagilag függeni senkitől sem.
Az egyenjogúság nem azt jelenti hogy a férfi eltart én semmit sem csinálok. Az pont az egyejogúság előtt volt!!!!
:-D
25 éves nő vagyok, 20 évesen fogtam saját vállalkozásba, ami a diplomám megszerzésével még jobban fellendült. Saját házam van és 3 kocsim. Elég csak megjelennem valahol, a tekintetek sok mindent elárulnak. Irigység a tetőfokon, a pasik meg hozzám sem mernek szólni, de nem is bánom. :) Szóval nem, nem mindenki gondolja azt, hogy majd gazdag palit talál és nem is mindenki akar gazdag palit. Nekem az, hogy a saját életem felépítettem, sokkal többet jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!