Miért van az, hogy az ember beleszeret kapcsolatban élő lányokba és azután sem múlnak el az érzései sokáig, miután, megtudta, hogy a lánynak van párja?
Mikor meg van írva a Tízparancsolatban.:
Tizedik parancsolat: „Ne kívánd felebarátod házát! Ne kívánd felebarátod feleségét, se szolgáját, se szolgálóját, se ökrét, se szamarát, és semmit, ami a felebarátodé!”
2Móz 20,1–17; 5Móz 5,6–21
Gondolom a válasz ott van, hogy "tudatosan" ne kívánd, tehát, ha csak kósza gondolatként vonzódsz hozzá, amiről nem tehetsz és nem teszel lépéseket, az irányba, hogy "megszerezd", az nem bűn?
Mert, ha bűn, hát, aki szokott így járni, az tudja, hogy megszenvedi ezt az egyébként magányos ember, főleg akkor, ha aki így tettszik neki, az napi szinten a közelében is van!
"Kedves kérdező. Az van írva, hogy ne kívánd! Nem az, hogy ne próbáld meg elvenni. Ha csak egy picit is kívánod a másikat és akár teszel valamit akár nem, az bűn. De egyébként nem kell ennyire szigorúan venni, létezik olyan is amikor megbánod azt amit teszel, érzel. :)"
Ez igaz.
És aki, megpróbálja a Törvényt megtartani, az szenved is, mint írtam, tehát megbánja.
Egyszóval minden lányt, aki tettszik elszőször meg kell kérdezni, hogy valakihez tartozik-e már? Ha igen, akkor, még abban a minutában formattálni kell a saját merevlemezünket, hagy elfelejtsük. :-) (Egyébként, még "frissiben" könnyebb "lemondani" az érzésekről, mint két hónap kerülgetés után...)
Ugye manapság sokan nem hordanak jeggyűrűt, se karikagyűrűt, így külső jelek nincsenek a biztonság kedvéért...
Igen ez nehéz eset.
De szerintem egy normális lány felismeri, hogy te milyen irányban szeretnél hozzá közeledni és még időben elmondja, hogy van már párja.
Viszont igen ott a másik lehetőség is, amikor nem szól, mert "azt hittem csak barátkozni akarsz"...
Előző vagyok.
Ha teheted tudakold meg még az elején, hogy van-e valakije, az a biztos.
De, szólt, itt ilyenről nincs szó. Az az előző barátnőm, vagy hülyén hangzik, de lövésem sincs minek nevezzemem volt, aki eljött velem a randira, de az utolsó pillanatban szólt, hogy de csak barátként...
Aztán egy évig játtszottuk ezt a "csak barátként" dolgot, jópárszor beletaposott az önbecsülésembe közben, nem is kicsiket, de én soha nem tudnék semmiért rá haragudni, ilyen hülye a természetem...
Pedig nekem, csak annyi kellett volna, hogy "van barátom", vagy "más tettszik", vagy "nem tettszel", erre csomó megalázó dolgot kaptam, a szeretetemért cserébe...
Munkahelyen nem ismerkedek, legalábbis próbálom betartani, ezért az elején annak ellenére, hogy tettszett, inkább belebújtam a laptopomba... Az én hibám és a tapasztalatlanság. Viszont munkahelyen, már volt bajom abból, hogy a legelején megkérdezetm egy lányt, aki tettszett...
Melóhelyen nincs igazából jó tanács!
Lényeg az, hogy az egy pénz alapú érdekközösség, így észnél kell lenni!
Akkor most nem értem mi a baj. Ne haragudj de bekavarodtam.
Tehát szólt, hogy csak barátkozni akar veled, vagyis barátként akar találkozni. Ez tényleg azt jelenti, hogy nem akart ő semmi többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!