Miért fogadják el könnyebben ha valaki dagadt, ellenben a dohányzással?
Dohányzok. De az túlzás lenne, hogy egészségtelen az életmódom. Nem vagyok lánc dohányos. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszek. Sportolok is. A szájhigiéniára is odafigyelek. Mindig van nálam kézfertőtlenítő és parfüm és cukor vagy rágó is.
Mégis sokan mondják, hogy majd xy meghal rákban, büdös. Nagy az előítélet.
Bezzeg, akin ott a fölösleg, túlsúly, elhízás. Azt fogadjuk el, ne legyünk felszínesek. De nem azért Magyarországon, nem a tüdőrák az első halálozási tényező, hanem az érrendszerhez és a szívhez köthető betegségek. Aki kövér, hajlamosabb a cukorbetegségre, hamarabb tönkremennek az ízületei, nehezen jár.
Arról meg ne is beszéljünk, hogy összezabál mindent, a gyomorból meg jön fel az emésztett moslék szaga. Azt nem fogja elnyomni a rágó!
Szóval akkor hogy is van ez?
Meg a média is azt pumpálja, hogy gusztustalan dohányos. Leprásnak kell érezned magad, mert dohányzol, aki meg nem az felsőbbrendű. Mert most ez van szinte.
Ez főként a párválasztásnál nagy hátrány. És pár éve nem volt ekkora ügy!
Ennyi erővel a dohányosok meg akaratgyenge emberek... Me undorítóak meg mittomén... Vagdalkozhatunk, de minek.
Ismertem - már meghalt - olyat akinek a napi több doboz lecsúszott (bár jó kérdés miből mert takarítőnő volt - igaz ez még a '90-es éveben volt de mindig ott lógott a szájában a cigike...)
És mi a helyzet a dagadt dohányossal? :D Őt utálod vagy sem? :D
Az igaz, de tényleg nem mindegy, hogy valaki azért kövér, mert telezabálja magát, és a napi kajája 25 sajtburgerből (és egy diétás kólából!) áll, vagy azért, mert genetikai betegsége van. Előbbit én is elutasítom, az utóbbit viszont tényleg el kéne fogadni.
A dohányzásnál viszont nincs ilyen kérdés. Ott mindkét esetben te tehetsz róla, és mivel ahogy az előttem szóló is írta, a környezetedet is károsítod, ezért ítélik el. Csinálhatod, de inkább otthon, a négy fal között.
sokkal kevesebb a ténylegesen betegek száma, mint amennyien hazudják magukról!
A világ elkényelmesedett, nincs mozgáskultúra. Nem véletlenül a fejeltebb térségeken híznak az emberek. Afrikában meg éheznek és alultápláltak! Akkor ott senki sem hajlamos a hízásra?
Öszefüggéseiben nagy igazságok kerülnek háttérbe.
Nem dohányzom félreértés ne essék
a dohányzás károsítja a környezetében élők egészségét, de könyörgöm, mondj egy olyan dolgot ami nincs tele káros anyaggal és vegyszerrel
az alkoholistákat miért nem ítélik el úgy mint a dohányosokat? egy alkoholista részegen hazamegy és bántalmazza a családját, esetleg még másokat is, vagy rongálnak, akkor most melyik a rosszabb
ezek az előítéletek mind a demagóg média szülöttei, 10 éve kb még senkit nem zavart a dohányzás ma meg tűzzel vassal harcolnak ellene
Nekem volt nagydarab, pocakos barátom és még véletlenül sem volt soha "emésztett moslék" szaga, de más kövéreken sem érzek ilyet, kivéve, ha gondjai vannak a szájhigiéniával, vagy valami betegsége van.
A rendszeres dohányzás viszont tényleg ott hagyja a szagát mindenen: ruhán, hajon, használati tárgyakon, bútorokon.
Úgyhogy ne ferdítsük el itt a tényeket, ha szagokról van szó, akkor a dohányosokról lehet elmondani, hogy megérződik rajtuk, nem a kövéreken.
Mellesleg engem nem zavar a cigifüst, a cigiszag, de vannak olyanok, akik elviselni sem bírják. Ezen felesleges hisztizni, ők ilyenek. Még akkor is érzik, ha rágózol, parfümözöd magad.
Engem a túlsúly sem zavar, ha nem beteges, sőt, sokkal jobban tetszenek a kicsit teltebb emberek, mint a nagyon vékonyak sőt, mondhatni többségükben taszítanak a nagyon sovány emberek külsőleg. De vannak, akik meg pont hozzájuk vonzódnak.
Az, hogy ki mit fogad el könnyebben, egyéni kérdés.
Egészségügyi kockázata meg ezermillió dolognak van, a dohányzásnak, a jelentős túlsúlynak, de annak is, ha valaki nagyon sovány (igen, annak is). De említhetjük az alkoholt, a műkajákat, a tartósítókat, a vegyszereket a zöldségeken, a gyümölcsökön, a stresszes életmódot (még több köze van a szívbetegségekhez, mint ha valaki kövér). Szóval a legtöbb ember valamivel károsítja az egészségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!