Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Miért fogadják el könnyebben...

Miért fogadják el könnyebben ha valaki dagadt, ellenben a dohányzással?

Figyelt kérdés

Dohányzok. De az túlzás lenne, hogy egészségtelen az életmódom. Nem vagyok lánc dohányos. Rengeteg gyümölcsöt, zöldséget eszek. Sportolok is. A szájhigiéniára is odafigyelek. Mindig van nálam kézfertőtlenítő és parfüm és cukor vagy rágó is.

Mégis sokan mondják, hogy majd xy meghal rákban, büdös. Nagy az előítélet.

Bezzeg, akin ott a fölösleg, túlsúly, elhízás. Azt fogadjuk el, ne legyünk felszínesek. De nem azért Magyarországon, nem a tüdőrák az első halálozási tényező, hanem az érrendszerhez és a szívhez köthető betegségek. Aki kövér, hajlamosabb a cukorbetegségre, hamarabb tönkremennek az ízületei, nehezen jár.

Arról meg ne is beszéljünk, hogy összezabál mindent, a gyomorból meg jön fel az emésztett moslék szaga. Azt nem fogja elnyomni a rágó!

Szóval akkor hogy is van ez?

#dohányzás #elhízás. ismerkedés
2014. nov. 27. 20:28
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Meg a média is azt pumpálja, hogy gusztustalan dohányos. Leprásnak kell érezned magad, mert dohányzol, aki meg nem az felsőbbrendű. Mert most ez van szinte.

Ez főként a párválasztásnál nagy hátrány. És pár éve nem volt ekkora ügy!

2014. nov. 27. 20:43
 12/22 anonim ***** válasza:
70%

Ennyi erővel a dohányosok meg akaratgyenge emberek... Me undorítóak meg mittomén... Vagdalkozhatunk, de minek.

Ismertem - már meghalt - olyat akinek a napi több doboz lecsúszott (bár jó kérdés miből mert takarítőnő volt - igaz ez még a '90-es éveben volt de mindig ott lógott a szájában a cigike...)

És mi a helyzet a dagadt dohányossal? :D Őt utálod vagy sem? :D

2014. nov. 27. 20:43
 13/22 anonim ***** válasza:

Az igaz, de tényleg nem mindegy, hogy valaki azért kövér, mert telezabálja magát, és a napi kajája 25 sajtburgerből (és egy diétás kólából!) áll, vagy azért, mert genetikai betegsége van. Előbbit én is elutasítom, az utóbbit viszont tényleg el kéne fogadni.

A dohányzásnál viszont nincs ilyen kérdés. Ott mindkét esetben te tehetsz róla, és mivel ahogy az előttem szóló is írta, a környezetedet is károsítod, ezért ítélik el. Csinálhatod, de inkább otthon, a négy fal között.

2014. nov. 27. 20:44
 14/22 anonim ***** válasza:
62%
Szerinted aki kövér az csak a mekis kajától lehet kövér? Nagy tévedésben élsz, aki hízékonyabb alkat az tök mindegy mit eszik, hízik.
2014. nov. 27. 20:47
 15/22 A kérdező kommentje:

sokkal kevesebb a ténylegesen betegek száma, mint amennyien hazudják magukról!

A világ elkényelmesedett, nincs mozgáskultúra. Nem véletlenül a fejeltebb térségeken híznak az emberek. Afrikában meg éheznek és alultápláltak! Akkor ott senki sem hajlamos a hízásra?

Öszefüggéseiben nagy igazságok kerülnek háttérbe.

2014. nov. 27. 20:50
 16/22 A kérdező kommentje:
Igen, amúgy igaz akarat gyengék a dohányosok. De főként én a két probléma közti elfogadás különbségére voltam kíváncsi.
2014. nov. 27. 20:51
 17/22 anonim ***** válasza:
14-es, ha nekem szólt, akkor nem, természetesen nem, csak egy példát hoztam fel, mert ugye tény, hogy attól bárki könnyen elhízik :D
2014. nov. 27. 20:57
 18/22 anonim ***** válasza:

Nem dohányzom félreértés ne essék

a dohányzás károsítja a környezetében élők egészségét, de könyörgöm, mondj egy olyan dolgot ami nincs tele káros anyaggal és vegyszerrel

az alkoholistákat miért nem ítélik el úgy mint a dohányosokat? egy alkoholista részegen hazamegy és bántalmazza a családját, esetleg még másokat is, vagy rongálnak, akkor most melyik a rosszabb

ezek az előítéletek mind a demagóg média szülöttei, 10 éve kb még senkit nem zavart a dohányzás ma meg tűzzel vassal harcolnak ellene

2014. nov. 27. 21:02
 19/22 anonim ***** válasza:
Nagy lófaszt. Túlsúllyal tudod mikor talál bárki is párt? (Soha.)
2014. nov. 27. 21:07
 20/22 anonim ***** válasza:

Nekem volt nagydarab, pocakos barátom és még véletlenül sem volt soha "emésztett moslék" szaga, de más kövéreken sem érzek ilyet, kivéve, ha gondjai vannak a szájhigiéniával, vagy valami betegsége van.

A rendszeres dohányzás viszont tényleg ott hagyja a szagát mindenen: ruhán, hajon, használati tárgyakon, bútorokon.

Úgyhogy ne ferdítsük el itt a tényeket, ha szagokról van szó, akkor a dohányosokról lehet elmondani, hogy megérződik rajtuk, nem a kövéreken.

Mellesleg engem nem zavar a cigifüst, a cigiszag, de vannak olyanok, akik elviselni sem bírják. Ezen felesleges hisztizni, ők ilyenek. Még akkor is érzik, ha rágózol, parfümözöd magad.

Engem a túlsúly sem zavar, ha nem beteges, sőt, sokkal jobban tetszenek a kicsit teltebb emberek, mint a nagyon vékonyak sőt, mondhatni többségükben taszítanak a nagyon sovány emberek külsőleg. De vannak, akik meg pont hozzájuk vonzódnak.

Az, hogy ki mit fogad el könnyebben, egyéni kérdés.

Egészségügyi kockázata meg ezermillió dolognak van, a dohányzásnak, a jelentős túlsúlynak, de annak is, ha valaki nagyon sovány (igen, annak is). De említhetjük az alkoholt, a műkajákat, a tartósítókat, a vegyszereket a zöldségeken, a gyümölcsökön, a stresszes életmódot (még több köze van a szívbetegségekhez, mint ha valaki kövér). Szóval a legtöbb ember valamivel károsítja az egészségét.

2014. nov. 27. 21:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!