Mennyi megkeseredett negatív lélek kóborol erre.... :D
Mitől ne lehetne sőt a kapcsolat is lehet működőképes, csak azért mindkét félnek tenni kell.
#12: "Mennyi megkeseredett negatív lélek kóborol erre..."
Semmi köze egymáshoz annak, hogy páran racionálisan megállapítjuk, hogy hosszabb távon nem működne két teljesen ellentétes férfi és nő között a kapcsolat, és annak, hogy hányan járnak ide megkeseredve kommentelni. Nincs logika az állásfoglalásodban.
Mesélek egy élő példát. A szüleim sokban különböznek egymástól. Anyu dinamikus, spontánabb, ami a szívén, az a száján (gyakran), apám passzívabb, csendes, merev.
Hasonlítanak abban, hogy mindkettőjüknek fontos a vallás, mindketten nagyon makacsok és önfejűek, és a szakmájukban mindketten kiválók, sőt, sokszor a munka az első.
A különbségek köztük viszont rengeteg vitát generálnak, a hasonlóságaik nem elegendők ahhoz, hogy békében meglegyenek egymás mellett. Nem váltak el, több, mint 30 éve házasok, részben ennek oka az anyagi egymásra utaltság is. Viszont napi szintű a cirkusz, ami nagyon nem jó (ennek látta már kárát berendezési tárgy is...).
Eleinte nem volt probléma, az első pár évben, aztán lehullott a rózsaszín szemüveg és jöttek a szürke hétköznapok.
Van, amiben különbözhetsz a párodtól, ez alapból nem baj, ha lényeges dolgokban viszont hasonlók vagytok és együtt tudtok működni.
Én például tudom magamról, hogy egy passzív pasi mellett nem maradnék meg hosszú távon. Utálom a szüleim állandó balhéit, de én viszont szeretem a spontán dolgokat, életemben először úgy utaztam egyedül külföldre (éjszakai vonattal oda-vissza), hogy egy héttel az utazás előtt találtam ki, hogy akkor utazok, és meg is vettem a jegyet, aztán mentem.
Én introvertált vagyok, az exem erősen extrovertált volt. Pár évig húztuk, az egymás idegeire mentünk. Nem veszekedtünk, nem törtünk-zúztunk de szarrá csalt én meg kész idegroncs lettem.
Az elején mi is úgy kezdtük, hogy szerelmesek voltunk, szóval ennek semmi akadálya, de maga a kapcsolat nem működik csak hasonló párral.
Lehet, de nem biztos, hogy működni fog.
Ha kiegészítik egymást, akkor semmi gond.
Mi viszont az egyik sráccal annyira különböztünk, hogy nem működött, hiába jöttünk be egymásnak nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!