Hölgyek hölggyel ismerkedni? L25
A #27-es kommentelő helyében sírnék szégyenemben. :D A magasröptű hozzászólásai tényleg mutatják, hogy mekkora észlény.
Én pont olyan ember vagyok, aki nem túlzottan van oda azért, ha valaki nem tud helyesen írni, de nem szoktam szóvá tenni és nem ennek alapján szoktam megítélni másokat. (A #15-ös kommentelő reakciója meg távol álljon tőlem.) MEGESIK, hogy hibázunk, emberek vagyunk… Most mégis megteszem, hogy ítélek, de azért, mert tényleg nem látok mögötte sok értelmet. Nézzük csak az ő kommentjeit: Az ékezetek hiányától eltekintek, de az, hogy kb. minden második szó hibásan van leírva és még ő pattog pl.: a helyesírás miatt, ami persze összefügghet azzal, hogy a leszbik műveletlenebbek… Nem találok szavakat, de ez lehet, hogy annak köszönhető, hogy én is a „betegek” közé tartozom, műveletlen vagyok és kilóg a kapanyél a számból. Én legalább diplomás műveletlen vagyok.
A hölgy szó megtámadásához meg csak annyit fűznék hozzá, hogy a 6 éves öcsém is tudja ennek a szónak a jelentését, és azt is, hogy ez egy kedves, udvarias kifejezés, aminek sokszor jobban örül egy lány, mint más megszólításnak.
Olvasok és ámulok azon, hogy egy random kérdést mennyire ki lehet forgatni :))
Viszont úgy érzem már csak tanító célzattal is, de meg kell osszak egy érdekességet amit főleg a #15. válaszolónak dedikálnék. Most idézet következik az MTA hivatalos helyesírás szótárából: "Ha azonos mondatrészek között és, s, meg, vagy kötőszó áll, eléjük nem teszünk vesszőt:" - szívesen
Egyébként egy másik dolog is szemet szúrt amit nehezen értek, mégpedig azt, hogy egy ilyen kérdéshez miért is jut el egy melegellenes felhasználó? Ha valamit nem szeretek akkor abba nem ártom bele magam. Nem frusztrálom magam vele, ez által pedig a közvetlen környezetemet se fogom. Bár perszemost csak feltételeztem, de lehet, hogy tévedek és nem mérgező környezetben élnek, aminek akkor csak örülni lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!