Vajon kaphatok ilyesmitől vérmérgezést? (bővebben lent)
Ha beteg volt,elkaptad.HIV,HEPA ebegyek.Most megkell nézned a Zombiland c.filmet.
?
Hát csak úgy.
Nem kamu, csak sose szoktam kimutatni ha valami fáj, egyébként akkor még nem tudtam hogy vérzik...
Tudtommal nyál által nem lehet olyasmit elkapni mint A Hepatitis, HIV.
Orvoshoz pedig szerintem felesleges ilyesmiért menni, mivel nem tűnik annyira vészesnek a seb. Csak a vérmérgezéstől tartok, de az szerintem már látszana. Tegnap történt az eset.
Vérmérgezés alapvetően úgy alakul ki, hogy valamilyen idegen anyag kerül a bőr alatti szövetekbe, amelyben különféle bacik vannak. Ilyenkor a seb elkezd gennyesedni, az idegen anyag a bőr alatt oszlik.
Rendszerint úgy kezelik, hogy a sebet kitisztítják, egy dréncsíkot vagy csövet raknak a sebbe, ami a további gennyedzést elvezeti; illetve antibiotikumot adnak rá.
Egy ilyen harapás csak felületi sebet okoz, épp csak átütötte a bőrödet, pedig az elmondásod szerint szokatlanul nagyot harapott a szofisztikált kultúrájú srácod...
...ráadásul valószínűleg nem nyers hússal táplálkozik, ellenben van minimális szájhigéniája, ergo a nyála leginkább átlagos, a szervezeted által könnyen kezelhető bacikat tartalmaz. Elég arra gondolni, hogy a saját szádban is olykor elharapod a nyelvedet vagy az ajkaidat és attól sem kapsz vérmérgezést, legrosszabb esetben lesz egy aftád.
Szóval no para, ha holnapra nem azt látod, hogy szépen elkezdett begyógyulni a seb, hanem valami csúnya van ott, akkor a fürdőben szépen öntözd meg betadine-nal és tegyél rá sebtapaszt.
Ha esetleg gennyedzik a nyakad, lázad van, a hideg ráz, stb., akkor esetleg érdemes elmenni orvoshoz. De ahogy én látom a leírásod alapján, nem nagyobb a veszély annál, mintha megszúrtad volna az ujjadat tűvel*
(*feltéve, hogy nem vagy mesehős, mert ez esetben hívd fel még ma a szőke herceget, hogy intézze el a vasorrú babát)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!