Romaniai magyar csajok nincsennek itt fent?
ha magyarul kérdezed meg akkor már eleve kizárt hogy romániai románt keresel
vagyis ezen a magyar oldalon ha románokkal akarsz beszélgetni akkor feltételezzük hogy magyarul beszélö vagyis magyar- románt illetveromániaimagyart keresel jol sejtem
ugyhogy elég ha azt kérdezed
hogy vannak itt román csajok?? :-o :-o :-)
Na jó mindegy, nem szólok vissza úgy ahogy az előbb.
Elmagyarázom!
1) A román egy nemzetiség. Román az, aki románul beszél, románul gondolkodik permanens állapotban.
A magyar egy nemzetiség. Magyar az, aki magyarul beszél, magyarul gondolkodik. Vagy attól leszel magyar, vagy akármilyen nemzetiségű hogy az aktuális országban élsz?
2) jogilag a legtöbb székely kettős állampolgársággal rendelkezik. Nem érdekel senkit ennek a politikai háttere illetve következménye ebben az esetben. Egy másik kérdés, hogy helyütt kiben van annyi gerinc, hogynl ne szóljon bele a magyar politikáb. Én még nem szavazhatok, de ha szavazhatnék se voksolnék senkire.
3) persze akinek csupán román állampolgársága van annak is csak bizonyos alacsony műveltségi és mentalitás szinttel mondjuk, hogy román, de fogadjuk ezt el igaznak, hiszen erkölcs - ha van ilyen - biztos nem a keleti népekben rejtőzik.
4) és persze nrle is beszéljünk a történelemről hiszen az igazi magyar ismeri népének történetét, nem? " Magyar" barátaim? De ne is kezdjünk ebbe bele, hiszen informáltak vagytok. Pedig én "román" vagyok nem? Azért írok filozófiát magyarul.
Habár én személy szerint büszke hazátlan vagyok. Nem kell nekem ilyen nyűg, mint a haza. Hogy megkülönböztessek és megkülönböztetve legyek a hazám miatt. Éppen ezért az előítéletek, tévhitek, félreértések miatt amiket itt elvétettetek.
Én Romániában,pontosabban Erdélyben,Marosvásárhelyen születtem.Kettős állampolgár vagyok.DE.Attól még 100%-ig magyar vagyok,szüleim,nagyszüleim,dédszüleim stb. mind magyarok.Magyarul beszélek,magyarul gondolkodom,mivel MAGYAR vagyok.Attól hogy itt születtem,nem kell rögtön románnak elkönyvelni.Igen,beszélem a román nyelvet,igen itt élek román emberek között,de attól még MAGYAR ember vagyok.Istenem.
18/L.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!