Olyan lányokkal ismerkednék, akik a természetesség hívei, és egyáltalán nem sminkelik magukat, vagy csak nagyon minimálisan (? ) 21F
Hiába próbálják nevetséges indokokkal megmagyarázni, akkor is másoknak akarnak megfelelni. Ha a világon rajtuk kívül mindenki vak lenne, szerintetek magukra kennék azt a sok szar vegyszert minden nap? Szerintem egyértelmű a válasz.
Azzal magyarázzák a megfelelési kényszerüket, hogy saját maguknak akarnak megfelelni. Nézzetek magatokba nagyon mélyen, és ti is meglátjátok, hogy ez az igazság.
Pff...
Sztem ne így keress csajt mer lejön h mennyire szűklátókörű sztereotip vagy... meg kissé egoista...
Sztem a sminkelés sima igényesség semmi több... az teljesen ok h valaki megteheti h nem sminkel és úgyis jól néz ki, tökéletes arcbőr stb. Ritka az ilyen, az igaz.
Mi a helyzet azzal a nem kevés nővel aki intelligens és épp ezért a magas beosztású munkakörben (esetleg egyetem stb) nem engedheti meg magának, hogy pattanásos arccal, karikás szemekkel jelenjen meg egy üzleti találkozón (márpedig ritka az az ember aki mindennap 8+ órát alszik), mikor köztudott h még az üzleti életben is az emberek 80-90% bizony az első benyomás alapján ítél, ami bizony a külső, legfőképpen az arc és az öltözék.
Most akkor pont az ne lenne intelligens, aki tisztában van ezekkel a környezeti feltételekkel, és ne használná ki azokat?
Intelligencia = mennyire képes valaki életben maradni
Aki nem sminkel az kb előnyt ad azoknak akik sminkelnek, mert egy közepesen szép, de sminkelni jól tudó lány (alapozó + szemek, előnyös vonások kiemelése) máris felhozza őt egy nem sminkelő, de szép lány szintjére - legalábbis a férfiak nagy részénél -a nőknél meg elismerést, vagy minimum irigységet vált ki.
Tehát számomra pont az intelligencia ellentéte ha valaki nem sminkel, pedig _kéne_. Ismétlem most nem beszélek azokról akik természet adta csodás külsővel rendelkeznek.
Az meg h valaki nem akar másoknak megfelelni... az ember társas lény. Valamennyire meg kell felelni a többieknek h odaengedjenek a vályúhoz.
Természetesen az jó ha nem akarunk mindenben megfelelni másoknak - nincs is értelme, az emberek különbözőek - de ha valaki született ellenálló, attól még nem lesz intelligens. Pl rockerek, stb ők se akarnak senkinek megfelelni - van köztük nagyon intelligens és kevésbé.
De mondjuk a nagyon okos, egyetemista, kutató stb lányokra jellemző néha a külsejük teljes elhanyagolása - de még itt se mindenkire. Itt tipikusan a kifogás a kevés idő meg persze a "földi" dolgok helyett a magasabb szellemi dolgok előtérbe helyezése. Nos ők nyilván megtalálják majd életük párját valahol, én a viselkedésüket mindenesetre még mindig csak igénytelenségnek tartom.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!