Női FB-adatlap vs. Férfi FB-adatlap: ezt a nők halál komolyan gondolják?
Tudom, megint egy hülye facebookos kérdés, ám képtelen vagyok szemet hunyni afölött, amiket tapasztalok az interneten, a közösségi portálokon.
Végigpörgettem jó néhány férfiismerősöm, barátom, haverom, kollégám adatlapjait, az ő ismerőseinek az adatlapjait, azok ismerőséit, meg úgy általánosságban idegen emberekét, akiket nem ismerek. Szóval nemigazán találok olyan embert, aki telerakosgatná a profilját különböző híres nőszemélyek, dívák, spinék képeivel, vagy különféle csöcsös, popsis fotókkal. Nem mondom, hogy ilyen nincs, természetesen akadt néhány férfi, akiknek az adatlapján találtam egy-két bögyös macát, szexi celebet, tangás-bugyis-melltartós-bikinis csajos képet stb., de nem nagyon volt jellemző. Ha százalékban fejezném ki, az eredmény olyan 10-15% lett azon férfiak aránya, akiknél találtam "nyálcsorgató" fotót, posztot. A korosztály változó, fiatal 18-19 éves férfiaktól kezdve a majdnem 40 éves korosztályig böngészgettem a férfiak adatlapjai között.
Ellenben... ami a lányokat illeti, katasztrófa és a pofámról leszakadt a bőr. Ugyanezt eljátszottam a nőismerőseimnél, azok ismerőseinél, és rengeteg idegen lánnyal, ill. az ő profiljaikkal. Katasztrofális a helyzet, férfitársaim. Nem vicc, minden második nő (50-55% körüli az előbb vázolt statisztika eredménye) adatlapján rálelni olyan hírességek fotóira, bejegyzéseire, akik ugyebár gazdagok, nagyon jól néznek ki, luxusautókkal járnak, énekesek, sportolók, színészek, félmeztelenül pózolnak, szinte már a farkuk kilátszik alul, tökéletes a testük (nem, nemhogy csak tökéletesek, hanem valóban minden apró négyzetmilliméterük tökéletes a testükön), fény, csillogás, pompa stb. stb. A teljesség igénye nélkül: Gerard Pique, Matthew McConaughey, Cristiano Ronaldo, Ryan Reynolds, Neymar, Brad Pitt, Lewis Hamilton, David Beckham, Ryan Gosling, Bradley Cooper, Olivier Giroud, Ben Foster.. Híresek, gazdagok, sikeresek, olyan férfiak, akik világsztárok. Szóval az említett nők kiposztolják a falukra ezeket a csodás képeket, bejegyzéseket, s találtam olyan szélsőséges esetet is, amikor órákon keresztül, 150-160 hozzászólást írt az adott hölgyike és a barátnői a kép alá végig áradozva a kiposztolt férfiról, hogy mit tennének vele. Ilyeneket azért férfiaknál nem láttam, esetleg a 16-17 éves kisebbségi srácok szoktak 20-30 hozzászóláson keresztül makogni, de nem jellemző rájuk sem. Meglepő, de nem a 14-18 éves közötti kislányok között akadtam pofátlanul csöpögős posztokra, hanem a huszonéves, sőt, harmincéves meglett nők falain is. Valami eszméletlen. Úgy viselkednek a képek alatt, mintha ilyen 13-14 éves tinilányok lennének, akik még szüzek. Gusztustalan.
Szóval, hölgyeim és uraim, legyen önbizalmam egy olyan huszonéves nőt megismerni (kiemelem: A SOK KÖZÜL), aki naponta háromszor posztol ki kedvenc focistájáról egy-egy új félmeztelen képet, s alatta hozzászólásokon keresztül mint egy kamasz kislány csorgatja nyálát a barátnőivel?
Azt írtad, hogy minden második nő olyan, tehát vannak akik nem ilyen kiakasztóak fb-n.
Úgyhogy még ha ismeretlenül is kezdesz valakivel 50% esélyed van arra hogy "normális" lesz (ez ugye mindenkinek mást jelent).
De van remény!
Én sem a férfi, sem a nő ismerőseim adatlapján, posztjai között sem látok hírességeket. Talán nagyritkán a kedvenc színészről, vagy színésznőről valamit, de egyáltalán nem jellemző.
De hát ezek az én ismerőseim, a mások ismerőseiről nem tudok nyilatkozni.
2# vagyok
Igazából én soha nem néztem így körül fb-n , nem is érdekel, de az ilyen dolgok amiket írtál tudom, hogy létező dolgok, és szerintem is kiakasztóak.
(az ismerőseim között nincsenek ilyenek... vagyis remélem)
Mondjuk nem vagyok egy nagy fb-os, nem is érdekel. Max a barátaimmal beszélgetek 1x-2x. De ennyi.
Én még azt is soknak tartom amikor valaki mindent leír ami vele történik, nem hogy az ilyen ömlengések. mondjuk mindenkinek szíve joga mit tesz.
21/L
Az egyes válaszoló helyén kezeli a témát.
Miért foglalkozol olyan emberekkel, akik nem passzolnak a felfogásodhoz? Miért gondolkozol azon, hogy miért viselkednek úgy, ahogy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!