Internetes társkereső átverés?
Figyelt kérdés
Regisztráltam úgy 5-6 hete egy társkereső oldara - volt már hasonlóval dolgom, tudom kb. hogy működik. Elő is fizettem egy hónapra, hogy tudjak 1-2 levelet írni ha úgy adódik. Az előfizetésem lejárt szerintem 1 hete, vagy korábban.
Namost: gyanús módon ma vagy 6-8 különböző csaj nézegette az adatlapomat, néhány be is jelölt kedvencnek. Erről a rendszer küld értesítést a regisztrált email címre.
Írni ugye meg persze nem tudok nekik, mert ahhoz elő kell fizetni. Szerintetek elképzelhező, hogy a honlap üzemeltetői kamu női profilokkal így próbálják rávenni a férfiakat hogy fizessenek elő? Azért gyanús, mert az 1 hóanp alatt összesen nézett meg kb. ennyi nő, hogy is van ez?
Vagy paranoiás vagyok? Nem hinném.
2014. máj. 24. 23:55
11/12 A kérdező kommentje:
Akkor is gyanús. Pont az előfizetésem lejárata után (illetve pont azon a napon) történik ez? Ja, persze. Nem, ez robot volt, nem tudom hogy csinálják, de tuti van egy pár kamu profil, ami ilyenkor automatikusan bejelöl kedvencnek, vagy megnézi az adatlapod. Üzenetet nem írt senki, így tuti jól gondolom a dolgokat. Peace.
2014. jún. 6. 00:35
12/12 scooby1995 válasza:
A 10. Válaszolónak írnám: külön cég épül arra, hogy a kamuprofilokat úgynevezett chat operátorok üzemeltessék. Ők kriptovalután keresztül fizetést is kapnak a teljesítményük után. Néhány társkereső oldalon le is van talán írva, hogy vannak kamu profilok az oldalon. A lényeg az, hogy Te fizess azért, hogy beszélgethess az illetővel, aki valamilyen kifogásra alapozva az oldal berkeiből nem robbantható ki. Azaz nem tud vagy nem akar más platformon beszélgetni, illetve nem szeretne még találkozni... Ez nekik szabályrendszerbe van megírva, hogy nem ajánlhatnak fel személyes találkozót vagy más platformon való csevegést, és nem is fogadhatnak el ilyesmit. Az is meg van szabva, hogy az üzeneteiknek minimum hány karakternek kell lennie, és mire kell figyelniük, hogy az "ügyfél" ne fogjon gyanút. Szerintem ez bűncselekmény, egyébként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!