Mikor okos a nő? És most ezt értelmezze mindenki a saját maga világában, de mi az a vonal, ahol Ti azt mondjátok. 'na ez igen, Ő más? ' Egyáltalán szeretitek az ilyet?
Adott szituációban, témában felismeri, hogy hogyan illik, mit illik, mit érdemes, és mi érdekes kifejteni, elmondani, rávilágítani. Összefüggéseiben megérti az emberek működését, van rálátása a világra, véleményt önállóan képes alkotni, nem követi a divatirányzatokat (ld. felszínes tv-s szarok), szeret kretaívkodni bármilyen téren, meri vállalni önmagát mint ember, mint nő. Ilyenek.
És nem erőszakolja rád a véleményét. Végig hallgatja a másik.
Engem okos nőnek tartanak, és kimondottan CSAK az okos férfiakhoz vonzódom. Hogy milyen "kritériumok" alapján ítélem meg, hogy valaki okos-e:
1. Társalgás során logikus, összetett gondolatai vannak. Az egyik gondolata következik a másikból, illetve az én gondolataimból. Képes érdemben reagálni az általam elmondottakra.
2. Nyilván az intelligencia összetett, bizonyos tényezői nehezen megfoghatók (van pl. verbális, matematikai, vizuális tényezője is). Én a magam részéről a verbális intelligenciára bukom, tehát ha egy férfi képes összetetten, választékosan megfogalmazni a mondandóját. (Írásban nem kétszavas mondatokban kommunikál, jó a helyesírása, használ írásjeleket. Külön élmény számomra, ha stilisztikai eszközökkel is él, ettől elolvadok. :) )
3. Szeretem, ha egy férfi művelt, tájékozott, van önálló véleménye és azt képes értelmesen megfogalmazni, ugyanakkor nyitott mások véleményére is.
4. Ami még fontos számomra, az az önismeret, az empátiára való képesség, a konstruktív gondolkodás képessége. Ha nyitott és képes mások álláspontjának megismerésére, elfogadására; ha a konfliktusok elől nem menekül el, hanem a kölcsönös megoldást keresi.
És a kérdésre válaszolva, én nőben nagyjából valami ilyesmi vagyok és a környezetem okosnak tart. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!