Fiúk! Mit gondoltok a Istenfélő lányokról? Kevesebb az esélyük nálatok?
A kifejezés számomra árulkodó.
"istenfélő". Félelemből betartani ezredéves demagóg szabályokat, amik a maguk korában is csak azért kerültek megalkotásra, hogy az irástudatlan tömeget kordában tartsák, és próbálják magyarázni a világot valahogy mert nem volt tudásuk, és műszerezettségük?
Ez nem normális ha belegondolunk. A vallásosok ezt csinálják. Ráadásul gyakran fatalisták, és nem egyszer a fanatizmus több/kevesebb tünetét felvonultatják. A konstruktiv probléma megoldó gondolkodás rovására nem ritkán. Ezért nem egyszer nem számithattam vallásos ismerősömre, (családtagomra) ellenben a szerinte "bünben fürdő" barátom egyből mondta a jó megoldást. (a probléma megoldás nem az, hogy "isten megbűntetett", nem pedig "isten akarta igy", és még van pár. (meglepően kreativak ha ki kell dumálni miért sántit amiben hisznek))
Ha pedig részlegesen értelmezik a vallásuk szabályait akkor meg jó kérdés, hogy tulajdonképpen mit is művel?
Csak addig követi a vallását amig neki kényelmes?
Ezt akárhogyan nézem is, minden irányból súlyosan sántit.
Én személy szerint a vallásosságot egy összetett mentális zavarnak gondolom. És eddig akárhánnyal találkoztam végül mindig erre jutottam.
A kérdésedre: Rettentő bizalmatlan vagyok velük szemben a fentiek miatt.
A válaszom provokativnak, és rosszindulatúnak fog hangzani, pedig csak tény megállapitásnak szánom: Csak azon múlik, hogy mennyire "gyógyitható" ez a mentális zavara. (mennyire hatalmasodott el rajta, és mennyire látható, hogy majd "kinövi")
(Sajnos ismertem egy nőt aki egészen a zárt osztályig jutott.)
Kérdező, hülyén gondolkodsz! Ha neked valóban fontos lenne a vallás, a vallásos élet, akkor azt szeretnéd, hogy majd a párod is hasonlóan éljen és gondolkodjon, nem? Elvégre ezzel mindenki így van. Hasonló a hasonlót vonzza. Akkor működik a legjobban egy kapcsolat, ha hasonló az erkölcsi értékrendetek, hasonló a jövőkép és a gondolkodásmód.
Ha te most összejössz egy ateistával, lehet az elején kompromisszumképes lesz a dolog, megmosolyogja a kis dolgaidat, elnézi stb. De ha később komolyra fordul a dolog, nem lesz ez ennyire egyszerű. Mondom, a gyerekedet vallásosan akarod nevelni? Nem biztos, hogy a párod repesni fog az ötletért. És még sorolhatnám. Szerinted egy nem vallásos ember fog majd rád várni házasságig? Kizárt.
Gondolkodj egy kicsit, sokkal egyszerűbb dolgod lenne, ha a magad köréből választanál. Onnan miért nem akarsz, vagy miért esik nehezedre?
Egyébként 15 évesnek tippelek, nagyon nem látsz a dolgok mögé. És borzalamsan naiv vagy.
A közterületen való imádkozásról annyit, hogy Jézus is azt mondta, hogy ha imádkozni akarsz, inkább vonulj félre a szobádba és ott tedd, ne a köztéren csak azért, hogy mindenki lássa: te hívő vagy.
Magam is hívő vagyok, de mivel valószínűleg más hiten vagyunk, ez vitaforrás lenne. Ezért én pl csak a saját vallásom követőiből válogatok. Számomra világi lány szóba sem jöhetne, az eltérő világnézet miatt.
23/F
26. Szerintem Te vagy felszínes. Miért ne jöhetne ki jól egy hívő és a nem hívő? Persze nem azzal fog jól kijönni, aki a "h*lye p*csa" elnevezést használja, mint itt egy nagyon értelmes ember.
Na, mindegy.
Nálam nincs ezért kevesebb esélye..
De nekem nála. Igen.
ha házasság után lesz szex akkor a srácok 95%-a kilőve :D a maradék meg nem egy adonisz
am ateista vagyok, de elképzelhető ha létezik vmilyen magasabb hatalom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!