Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Párkapcsolatban élő lányok,...

Párkapcsolatban élő lányok, ti mire/kire hivatkoztok a próbálkozók elutasításakor?

Figyelt kérdés
(Előre is bocsánatot kérek azoktól, akik esetleg egy másik kérdésemet végigfutották, ott kezdtem el elmélkedni a dologról, de inkább kiírtam külön kérdésnek.) A múltkor írtam egy lánynak, hogy tetszik, szeretném őt jobban megismerni, meghívnám valamire stb. Erre azt válaszolta, hogy bár még nincs kitéve, de van barátja, és a srác nem örülne annak, ha bárhová is eljönne velem, de ha összefutunk, akkor beszélhetünk. Szóval lehet, hogy túlkomplikálom, de miért CSAK a srácra hivatkozik, saját magáról miért nem ejtett szót? Miért nem azt írta, hogy "ÉN nem akarok veled beszélni"? Csak nem akart megbántani? Vagy hárított, és abszolút nem jövök be neki? Ha tényleg van barátja (ebben nem vagyok biztos, azt mondhat, amit akar), akkor elhiszem, hogy a srác nem örülne, de valamiért furcsa ez az egész. Lányok, ti ilyenkor CSAK a barátotokra hivatkoz(ná)tok, vagy azt mondanátok, hogy TI sem akartok beszélgetni a másikkal? Mondjuk utána megírtam neki, hogy tényleg normálisnak, értelmesnek találtam, és hogy szívesen megismertem volna mint embert is, de nem írt, úgyhogy ezt elkönyveltem, mégis izgat a gondolat, hogy a lányok ilyen esetben hogyan szoktak reagálni, kire/mire hivatkoznak. Előre is köszönöm a válaszokat.

2014. febr. 8. 21:44
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:

Szerintem túlgondolod ezt az egészet. Simán lehet, hogy kedves, közvetlen természetű, te ezt félreértetted, és bepróbálkoztál (amivel nincs semmi gond).

Ő meg rádöbbent, hogy tetszik neked, és esetleg többet akarsz, így elutasított. Ennyi az egész.

Nekem sem volt kint egy évig a kapcsolatom facebook-on, pedig nagyon foglalt voltam akkor is :D

2014. febr. 8. 22:15
 12/37 anonim ***** válasza:
Nem tudom, zaklatásra vagy elmebetegségre olvastam olyan példát, hogy férjes asszonnyal próbált flörtölni egy férfi, a nő meg udvariasan megmondta, hogy sajnálom, de férjnél vagyok. A férfi ezt úgy értette, hogy ha nem lenne férjnél, akkor FELTÉTLENÜL összejönne vele, és teljes gőzzel elkezdett udvarolni.
2014. febr. 8. 22:17
 13/37 A kérdező kommentje:
#9: Azt mondanám, hogy van barátnőm, és ÉN sem akarom, hogy beszélgessünk, semmilyen formában. Ez így sokkal egyértelműbb, mert nem azt sugallja, hogy "csak" "külső tényezők" miatt mondok nemet, hanem én magam sem akarom. Mert ha valaki csak annyit mond, hogy "a barátom nem örülne", azt szerintem úgy is lehet értelmezni, hogy a barátom nem örülne, de nekem meg nem feltétlenül lenne ellenemre, mivel önmagamról nem nyilatkoztam. Remélem, érthető, hogy mire gondolok.
2014. febr. 8. 22:18
 14/37 anonim ***** válasza:

Érthető, csak hülyeség.

A magam nevében tudok csak nyilatkozni, de eszembe sem jutna kihangsúlyozni, hogy "és nekem sincs kedvem", mert az én értékrendem szerint ez egyértelmű: férjnél vagyok=szerelmes vagyok=nem akarok férfiakkal ismerkedni. Szőrszálhasogatás, amit írsz, nem ér ennyit a téma.

2014. febr. 8. 22:24
 15/37 A kérdező kommentje:
#10: Nyilván normális, és tudomásul is vettem. De neked is csak azt tudnám írni, mint amit az előbb: ez kicsit félreérthető lehet, hiszen azt is sugallhatja, hogy "csak" a barátom miatt nem ismerkedem, de mivel saját magamról nem nyilatkoztam, a másik fél akár azt is beleértheti, hogy felőlem akár mehetne is az ismerkedés. Egyébként böszmeséget mondasz, mert nem kértem részletes levelet, nem is várnám el senkitől, csak nem szeretem a "félreérthető" dolgokat.
2014. febr. 8. 22:24
 16/37 anonim ***** válasza:

A következőképpen értelmezendő:

"Van barátom, de attól még szívesen beszélgetek másokkal, viszont megtisztelem a barátomat azzal, hogy nem keveredek kétes szituációkba, ami randiként értelmezhető. Tehát beszélgethetünk, de ne számíts semmi többre."

Így értelmezd!

2014. febr. 8. 22:28
 17/37 A kérdező kommentje:
#14: Ha férjnél vagy, az oké. De pl. sokszor teszik próbára a lányok a fiúkat azzal, hogy "van barátom". Másrészt meg mondani bármit lehet, én is mondhatnám valakinek, hogy van barátnőm, de nincs. Vagy vegyünk egy másik példát: Tegyük fel, hogy a barátnőd elhív valahová, hogy "Lenne kedved eljönni x helyre?", mire te azt mondod, hogy "Nincs pénzem", ami azt jelentheti, hogy kedved lenne ugyan, de más ok miatt nem mész. Ha a lány is azt írta volna, hogy "van barátom, és én sem akarok kínos helyzetet, nem szeretnék veled >>úgy<< beszélgetni", sokkal egyértelműbb lett volna. Mondjuk tudomásul vettem mindent, csak sok mindent meg lehetne spórolni, ha az emberek egyértelműbben nyilatkoznának, utána meg csodálkoznak, hogy milyen zűrökbe keverednek.
2014. febr. 8. 22:32
 18/37 anonim ***** válasza:
blaaablablabla blaa blaa.. oké akkor te azt mondanád, mások meg nem ilyen körülményesek. :D fogd fel amit mond, aztán cső :D
2014. febr. 8. 22:50
 19/37 anonim ***** válasza:
Az indok mindegy, a "nem" akkor is "nem" marad. Még ha igaz is, hogy csak a barátja az ok, ez az egy ok is elég volt, hogy nemet mondjon. Kombinálni, hogy miért és mi lenne, ha, tényleg csak szőrszálhasogatás. Addig örülj, amíg nem egy igent kell egyértelmű nemnek venned, ha nem akarsz derült égből zaklatóvá válni.
2014. febr. 8. 22:51
 20/37 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes a gondolatmeneted, ebbe még nem gondoltam bele. Pedig az egyértelmű próbálkozókat én is azzal a válasszal utasítom el, hogy van valakim, és nincs szükségem mellette vagy helyette senkire.

Lehet, hogy ez tényleg nem elegendő egy pasinak, elvégre ez nem ad jelzést arról, hogy ő mennyire jó vagy rossz nálam. Gondolom ez azért van, mert egy szerelmes nő számára tényleg nincs más pasi a világon. Ha beszélgetek valakivel, tényleg nem tekintem férfinek, csak embernek.

Mától figyelek erre, köszi. :)

2014. febr. 9. 01:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!