Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Inkább gimnáziumban vagy...

Inkább gimnáziumban vagy egyetemen lendül fel az ember baráti és szerelmi élete?

Figyelt kérdés
Anya azt mondta, hogy gimnáziumban rengeteg barátot szerzek és sok fiú fog legyeskedni körülöttem. Most vagyok végzős, szerintem nem volt igaza, annyira nem volt eseménydús az utóbbi 4 év, bár fiúk kétségkívül akadtak, de erős barátságok nem köttettek. Igaz a szülővárosomban van a gimi, és most egy idegen helyre megyek, reménykedek azért a "kalandos, bulis" években. Annyira nem éreztem jól magam, úgy vélem egyetemen jobb lesz, de már ismerősök elkezdtek ijesztgetni, hogy semmi esélyem se lesz új arcokkal ismerkedni, csak ha koleszos leszek. Együtt vannak a szüleim, van munkájuk, egyke vagyok, 100km-re lakok az egyetemem városától. Nincs akkora esélye, hogy felvesznek. Nektek mi a tapasztalatok? Nektek gimihez vagy egyetemhez kötődtek kellemesebb, tartalmasabb élmények, emlékek?
2014. jan. 30. 22:15
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

állítólag egyetemen... de igazából ez teljesen rajtad áll

annyi hogy egyetemen talán adottabbak a dolgok hozzá

de ettől nem fogsz automatikusan megváltozni

én pl. elég antiszociális vagyok, és hiába lettem egyetemista, meg hiába szerveznek bulit buli hátára, én ugyanúgy nem járok bulizni meg ismerkedni mint az előtt :D szóval rám nem hatott

úgyhogy rajtad áll, de a lehetőség az egyetemen a legjobb talán

2014. jan. 30. 23:07
 12/14 anonim ***** válasza:

Többen is írták, helyesen, hogy emberfüggő.

A szociális típusúaknak mindegy, bár kétségtelen, az egyetem nagyobb szabadságot nyújt.

A kevésbé szociálisaknak mindegy, se itt, se ott nem megy, ha nem akarja.

2014. jan. 31. 00:21
 13/14 anonim ***** válasza:

Nekem az egyetem volt a megváltás. Ott ki tudtam bontakozni úgy igazából.

Bár középsuliban is voltak barátaim, és hát egyetemen sem lettem bulisabb, de olyan tekintetben nagyon boldog voltam, hogy a skatulyák leomlottak.

középsuliban nem találtam olyan társaságot akikkel pl. szórakozhattam volna. Egyetemen pedig megtaláltam azt a társaságot ahova mindig elmehetek ,sportolni, társasozni, vagy számítógépes játékokat játszani. És ez nekem sokkal jobb, mint a bulikba riszálni magam, béna számokra.

2014. jan. 31. 01:01
 14/14 anonim ***** válasza:

Ember és szakfüggő is, ha pl. a srácokkal kapcsolatos kérdésedet nézem. Egy olyan szakon, ahogy a hallgatók 90%-a lány, nyilván esélytelenebb, mint ott ahol csak néhány van.

Én mérnöknek tanulok. A gimis éveim elteltek, ott is voltak párjaim és barátaim is, de végül mindkettő csalódással ért véget. A nagy barátaimról kiderült, hogy mégsem olyan jó barátok, a párommal szétmentünk érettségi után, nem bírtuk a távolságot (ő más városba került egyetemre). Én voltam bejárós is és koleszos is. Tanulás szempontjából számomra előnyösebb a bejárás, buli és haverkodás szempontjából a kolis élet az előnyösebb. Ez alól akkor érzek kivételt, ha szaktársaiddal laksz, mert akkor mindig egyszerre kell tanulnotok. Nekem nem volt ilyen szerencsém, richtig úgy jött össze mindig, hogy hármunkból valakinek tanulnia kellett, amikor a másik kettő bulizott. Nehéz úgy nekiülni valami ütős anyagnak, ha melletted szórakoznak. Mindenesetre bejárósként sem kell lemondanod a bulikról, csak nehezebb megoldani. Én itt találtam meg a legjobb barátnőmet és a párommal is együtt vagyunk mostmár harmadik éve, remélhetőleg együtt is maradunk.

Mivel kevés a lány, udvarlók is akadtak bőven, sokakról azt hittem barátaim és kiállnak értem, aztán kiderült, hogy a frászt, csak hátsó szándékaik vannak. Ahogy felvilágosítottam őket, el is tűntek... Nem feltétlenül jó érzés ez, sőt inkább rossz, mert sosem tudtam kiben bízhatok és ki az, akinek csak néhány éjszakára kellenék.

Összességében személyiség függő, hogy mennyivel lesz jobb az egyetem a számodra, mint a gimi. Én jobban szerettem, sokkal jobban magamra voltam utalva, magamnak osztottam be az időmet, arra az órára jártam be, amelyikre akartam és akkor szórakoztam, amikor úgy éreztem belefér. Társasági élet szempontjából mindenképpen jobban tetszett, mindig ismertem meg új arcokat, ez a gimiben nem volt jellemző, az osztályközösségünk sem volt túl jó.

2014. jan. 31. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!