Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Sokat képzelek magamról, ha...

Sokat képzelek magamról, ha én is elvárom azt, amit én nyújtani tudok a másiknak?

Figyelt kérdés
2014. jan. 16. 12:15
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
# 8: Ezzel egyetértek én is, de amikor mondjuk évekig adok örömmel, és a saját igényeimet háttérbe szorítom, akkor egy idő után már igen rosszul tud esni... és folyamatosan ilyen helyzetekbe sodródom bele :(
2014. jan. 16. 12:35
 12/30 kendrazoltan ***** válasza:
100%
Sajnos az van, hogy tudom, miről beszéltek, igazatok is van benne, viszont ez kiküszöbölhető. Sokan nem értik, miért mondom azt, hogy a hosszú és jó kapcsolat titka az, hogy az ember egy kicsit "taktikázzon", de akkor ti bizonyára meg fogjátok érteni, miről tépem a szám már hosszú ideje (itt is). Az van, hogy egy kapcsolatban mindkét fél 50%-ot ad bele a kapcsolat egészébe, ami így lesz 100%. Nem lehet sem több, sem kevesebb, mindig 100% egy kapcsolat. Ha te bele akarsz adni +10%-ot, mert annyira szereted a párod, AKKOR SEM lesz a kapcsolatotok 110%-os, mert olyan nem létezik, akkor is 100% lesz maximum, viszont a beleadott arányok az optimális 50-50% helyett máris 60-40%-ra változnak. Innen már automatikusan következik a 70-30%, és így tovább, visszahozni pedig hihetetlenül kemény és keserves meló...SOHA nem szabad elcsúszni ezzel, mert ahogy te többet adsz, a másiknak úgy kell kevesebbet a 100%-hoz, innentől fogva ez már egy automatikus dolog...ez egy nagyon lebutított megközelítés, de ha belegondoltok, akkor ez az alapja az egésznek. Egy kapcsolat hosszú távon úgy fenntartható, hogy tartjátok az 50-50%-ot...persze lehetnek időszakosan eltérések, de érezni kell, mi az a határ, amikor az automata elcsúszás még nem kezdődik el, mert onnan már egyre nehezebb a visszaút...ez sajnos ilyen, és tudom, sokan nem értenek egyet velem, de azoknak még nem volt elég különböző kapcsolatuk, hogy megítéljék, valóban így működik-e egy kapcsolat...márpedig így működik, higgyétek el...nem azt mondom, hogy aki nem akkora stratéga, mint Hitler, annak nem való kapcsolat, de egy csipetnyi taktika sajnos szükségszerű...
2014. jan. 16. 12:54
 13/30 anonim ***** válasza:
Na ez nennyire igaz...
2014. jan. 16. 13:13
 14/30 anonim ***** válasza:
# 12: Jót írsz, csakhogy... engem úgy általában elég értelmesnek tartanak, a "taktikázás" mégsem megy. Nem tudom bemérni, hogy hol a határ... ha nagy nehezen kötődni kezdek valakihez, akkor önként és szívesen adok... és egy idő után azt veszem észre, hogy csak én adok, a másik meg csak elvár. Valahogy természetessé válik, hogy én többet teszek bele, és ha visszaveszek, akkor nem kezd ő többet tenni a kapcsolatba, hanem elvárja, hogy még többet adjak... Tehát mondjuk indul a kapcsolat 50-50%-ról. Aztán én adok mondjuk 60-70-80%-ot, és amikor szeretném, ha visszaállna az 50-50, akkor ez nem történik meg, hanem ugyanúgy elvárják a korábbiakat. Na ilyenkor mi a megoldás? Komolyan kérdezem, mert nem tudom, és keresem rá a választ! (Olyan is volt, hosszú kapcsolatban, hogy egyenesen azt közölte a párom, hogy nekem kellene 100%-ot nyújtani, és majd ha már ez megvan, akkor ő elkezd visszaadogatni...)
2014. jan. 16. 13:17
 15/30 kendrazoltan ***** válasza:
100%

Sajnos a visszaállás azért nagyon nehéz, mert a partner nagyon könnyen hozzászokik a jóhoz, és amennyire könnyen hozzászokik, annyira nehezen mond le róla, mert ugye ezt kellene tegye, amikor te felismered a problémát és visszaveszel...ilyenkor jön az, hogy "megváltoztál, már nem vagy olyan, mint régen, megromlott a kapcsolatunk...stb...stb..."-->érted, még te változtál...ezt mind tudjuk, hogy nem így van, de ha a partnerednek ez a gondolata, akkor sajnos nincs mit tenni, mert a jó Atyaúristen sem tudná neki megmagyarázni, hogy bbbezony ő a "hülye" és sajnos csak az számít, hogy ilyenkor mi van az ő kis buksijában...nem akarok hülyeséget sem mondani, sajnos nem tudok tanácsot adni, mi olyankor a teendő, amikor már fennálló problémát kell ilyen téren kezelni, mert nekem szerencsére eddig minden esetben sikerült ezt a megfelelő határok között tartanom...ha a párod elég intelligens ahhoz, hogy megértse az előzőekben vázolt probléma forrását és netán még arra is képes, hogy megértse: neki kell többet adnia most, hogy helyreálljon a "rend", akkor nagy szerencséd van, de becslésem szerint ez kb 1000-ből egyszer történik meg...az ember nem szereti belátni a saját hibáit, inkább földbe dugja a fejét, hogy ne is hallja, amit mondanak neki erről (=szakítás)...higgyétek el, őszintén mondom, hogy én örülnék legjobban annak, ha tudnék olyat mondani, amitől egycsapásra helyre áll egy elcsúszott kapcsolat, de nem tudok...csak remélem, hogy az ilyen helyzetben levők megtalálják a megfelelő megoldást, mert hihetetlenül lélekromboló dolog az, amikor azzal kell szembesülni, hogy annak, akit szeret az ember semmi sem elég és slussz poénként még te vagy a hülye...

Lepontozókak: az első hozzászólásomat pedig lehet lepontozni bárkinek, ettől nem érzem magam kevesebbnek, viszont akihez kell és akinek szüksége van tanács(ok)ra, ahhoz megfelelően eljut az üzenetem, de azt is megértem, hogy vannak olyanok, akik még nem készek arra, hogy megértsék a kapcsolatok működési alapelveit...

2014. jan. 16. 13:39
 16/30 anonim ***** válasza:
# 15: Továbbra is jó az, amit írsz. Én felpontoztalak. A gondom az, hogy én MINDIG ilyen helyzetbe kerülök, hogy azt hiszem, hogy egy ideig (!) egy picivel (!) többet teszek a kapcsolatba, és amikor már próbálnék visszafele forgatni, akkor jön az, amit írsz... hogy még én vagyok a hülye, amiért nem vagyok képes elfogadni őt olyannak, amilyen... És nem tudom, hogy hol szúrom el. Valószínűleg nem veszem észre, hogy hol van az a bizonyos fordulópont, vagy nem megfelelő emberekkel kezdek... de az én kapcsolataimban (legyen rövid- vagy hosszú távú) mindig az a végkifejlet, hogy elvárássá válik, amit önként, örömmel adok, és amikor szeretnék már valamennyit visszakapni, akkor szabályosan lehülyéznek. És szeretnék ezen változtatni, de egyszerűen nem megy, mert nem tudom, hogy hol szúrom el!
2014. jan. 16. 13:46
 17/30 anonim ***** válasza:
2014. jan. 16. 13:47
 18/30 kendrazoltan ***** válasza:

Bár, mint azt írtam, már előállt problémában, bármennyire is szeretnék, nem tudok segíteni, viszont abban segíthetek, hogy honnan lehet felismerni azt, mikor kell visszavenni.

Olyan, nem is annyira rejtett jelei vannak ennek, mint hogy az ember párja egy adott gesztusnak például már nem annyira "örül", mint azelőtt (próbálja azt mutatni reflexből, hogy "de igen, ugyanúgy örülök", de te érzed, hogy már nem annyira kitörő az öröm, nem annyira őszinte). Ilyenkor az történik, hogy tanúbizonyságot ad arról, hogy hozzászokott a dologhoz, ergó nemsokára már mint elvárás jelenik meg a kapcsolatotokban. Mint amikor az ember édesanyja minden vasárnap rántott húst süt vacsorára...a gyerkőc ezen a ponton tudja, hogy vasárnap dőzsi van, tehát minden héten úgy várja a vasárnapot, mint a messiást. Majd anyuka meglepetésből 2-3 alkalommal ezt megteszi szombatra is, amit mindenki kitörő örömmel fogad, viszont eljön a 4. szombat, anyuka már nem csinált rántott húst, mert ugye ez alapvetően a vasárnapi program, viszont a gyerkőc meg fogja kérdezni: "Na és, hol a rántott hús?!"

És ha anyuka visszagondol, hol rontotta el, akkor rá fog jönni, hogy a második szombaton...biztosan értitek a példát...

2014. jan. 16. 13:53
 19/30 kendrazoltan ***** válasza:
Azt még kihagytam a végéről, hogy azt ugye mind tudjuk, hogy a rántott hús bizony (sajnos) nem a legolcsóbb kaja...
2014. jan. 16. 13:59
 20/30 anonim ***** válasza:
Ok, de nem értem, mi a megoldás... ne adjak? Legyek akkor megértő helyett hisztis, dicséret helyett szidjak, vagy mégis mit? Én egyébként azt is próbáltam, hogy egy ideig - jó hosszú ideig - nem tettem semmit a kapcsolatba. Nem történt semmi... csak még jobban eltávolodtunk. Lehet, hogy ez már azon a ponton volt, amikor már átfordultak a dolgok, de így volt! Ha én nem léptem, akkor semmi nem történt. Ha én tettem bele, akkor legalább valamennyit visszakaptam.
2014. jan. 16. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!