Leszbikus/bi, vagy csak szimplán kíváncsi lányok: ti kavarnátok olyan lánnyal, aki közben kapcsolatban van?
Mert mintha én nem a szexuális identitásról beszélnék... De akkor elmagyarázom neked konkrétan, mert láthatóan nem érted. De ne aggódj, az emberek 90%-a rosszul használja az identitás fogalmat, mikor meleg emberekről beszél.
Az identitás szó ebben a szövegkörnyezetben azt jelenti, hogy melyik nem tagjának érzi magát a szóbanforgó illető. Akinél ez nem egyezik meg a biológiai nemével, az transzszexuális.
Ennek semmi köze a meleg/leszbikus/biszexuális emberekhez. Az, hogy melyik nemhez vonzódik valaki független attól, hogy ő melyik nembe tartozónak érzi magát. Ergó az orientáció ettől független.
Egy érdemi vita nem abból áll, hogy a legirrelevánsabb részletre reagálunk, mert a fő téma nem ez volt, csak halkan megjegyzem.
Viszont ebben a szövegkörnyezetben az identitás épp, hogy nem azt jelenti, hogy melyik nem tagjának érzi magát a szóban forgó kíváncsi lány. Az identitás az illető önmagáról alkotott képét jelenti általánosságban, szexuális értelemben pedig valóban része a társadalmi nem is, de réze az orientáció is. Tudom, hogy nem minden esetben használható szinonímaként, de itt úgy gondolom elég világos, hogy hogyan értettem, ergo nem helytelenül használtam. Csak azért, hogy bele legyen kötve, nem muszáj belekötni.
Egyértelműen látszik, hogy csak mentegeted magad :) Néha nem árt elismerni, mikor tévedtél :)
Mint ahogy írtam nem vagy egyedül ezzel, sokan elkövetik ugyan ezt a hibát.
Totál igaz, hogy a kérdéstől már messze vagyunk, úgyhogy én már csak egy "definíció-gyűjteményt" ajánlanék a figyelmetekbe!
Manapság úgy látom a következő kategóriák/jelzők léteznek szexualitás terén:
-ha fiú/férfi vonzódik...:
1. ...lányhoz: heteró
2. ...fiúhoz: homokos/b zi
3. ...fiúhoz is, lányhoz is: homokos/b zi
namármost,
-ha lány/nő vonzódik...:
1. ...fiúhoz: heteró
2. ...lányhoz: heteró
3. ...lányhoz fiúhoz is: heteró
azért ez elég furcsa, nem?
A másik dolog amit észrevettem itt:
az, hogy egy adott illető NEMI hovatartozása micsoda, az elég egyöntetű szerintem, ha nem akkor ki kell menni a tükörhöz a mosdóban, és elől meg kell nézni magunkat deréktájon!
A SZEXUÁLIS hovatartozás már egy teljesen más sztori.
Joe Makepeace, amit leírtál, hogy kiket hogyan kategorizálnak be, az elég szomorú szerintem; egyértelműen annak az eredménye, hogy az emberek nagy része egyszerűen nem is hallott még soha arról, hogy ennek konkrétan mi is a biológiája, hogyan is működik.
A nemekkel kapcsolatban viszont nincs igazad, a biológiai és a társadalmi nemet már a szakirodalmak többsége külön kezeli, egész tudományágak foglalkoznak a kérdéssel, és a harmadik nem létezését pusztán biológiai alapon is egyre több helyen elismerik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!