Van itt olyan aki tudatosan próbált meg változtatni a kommunikálásán?
Miért szeretnél változtatni?
Én igazából nem változtattam, hanem így nőttem bele.
Rengeteg szappanoperát néztem, ahol előkelően, válogatva beszéltek a gazdagék, meg inkább ilyen tudományos jellegű műsorokat néztem a TV-ben. Olvasni mindig is utáltam, bár azt mondják a szókincs és helyesírás az olvasástól javulhat, hát nem tudom, nekem enélkül is van szókincsem, mindig is volt.
Változnom kell,hogy vidám életet éljek,és ezáltal a csajokkal is jó legyen a kapcsolatom :)
Amúgy te lány vagy??
mit szeretnél konkrétan?
mi a cél?
miben akarsz változni?
miért?
én változtattam, de elég lassan ment, és még rengeteget kell változtatnom.
nagy vonalakban: ha valaki jól kommunikál, azt figyeld meg, és less el tőle trükköket.
pl. dicsérni másokat, bókolni. nem kell túlzásba vinni, de ez mindenkinek jól esik.
ha valaki említ valamit, akkor legközelebb rákérdezhetsz, hogy hogy ment, milyen volt, stb.
hagyj másokat is szóhoz jutni, és tegyél föl értelmes kérdéseket arról, amiről beszélnek.
mosolyogjál, ne panaszkodj.
ha valaki negatív meg panaszkodik, akkor tereld másra a szót.
húzd ki magad mindig.
Hogyne, és én gyakorta teszem is. Ez változtat a kommunikációdon, verbálison, nem verbálison, Szűz Márián is, neve:
IVÁS
;)
mi az, hogy ennyi???
próbáld meg naponta gyakorolni, majd meglátod, hogy nem olyan könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!