Mit tegyek, mit csináljak vele, hogy beszéljek vele?
Figyelt kérdés
én 17/L hallássérült, ő F/19 halló
4 hónapja elkezdtünk jobban megismerkedni egymást a fiúval és nem rég jöttünk össze és az volt a terv, hogy mostanában élőben beszélgessünk, hogy megszokjuk egymást. de sokszor nem értettem amit mondott, persze szoktam szólni, hogy nem értem, még egyszer stb. de sokszor is bólogatom amit beszél. a fészbúkon mindig elvagyunk, folyton beszélgetünk egymással, élőben kicsit más és sokszor csendben vagyok, ő próbálkozik, de nekem valahogy nem megy. mit tegyek? fogalmam sincs, hogy miről beszéljek vele.
2013. dec. 9. 15:26
1/1 anonim válasza:
Szerintem mondd meg neki, hogy sokat segít, ha teljesen feléd fordul mindig, ha jobban artikulál, és lassabban beszél. :) Bár én halló vagyok, viszont sokszor találkoztam munkám során hallássérült emberrel, én mindig úgy tettem, hogy odafordultam teljesen, lassabban beszéltem, és artikuláltam. A visszajelzések alapján jónak, segítségnek vélték. Én pedig örültem hogy a másik személy fesztelenebbnek érezhette magát a társaságomban. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!