Ismertek olyan nőt, aki arra hajt - kimondva/kimondatlanul- ismerkedéskor, hogy a férfi eltartsa hátralévő életében? Ismertek-e selyemfiú életre s kitartottságra berendezkedni kívánó, élősdi férfit?
+Mi a véleményetek a házassági vagyonjogi szerződésről?
Légyszíves, írjátok meg a korotokat és nemeteket is.
igen
igen
nem hallgatok hipphoppot
Fő kérdés:
Igen vannak ilyen nők, több mint férfi,. több nő talál ilyet mint férfi, lehet h ugyanannyi férfi szeretne eltartott lenni mint nő, csakhát ugye fordítva nehezebben működik, illetve kevesen tudnák elviselni pénzért egy eléggé idős nőt.
"+Mi a véleményetek a házassági vagyonjogi szerződésről? " ---> ez problémás :) sok kapcsolatnál lehet ez probléma, sokan kikelnek magukból, hogy nem bízol bennem, meg ezek szerint nem is tervezel komolyan meg hasonló dolgok.
Kevesen gondolkodnak reálisan. Mert ugye jó a kapcsolat jó a házasság dúl a szerelem a szeretet, akkor miért is kéne ez a szerződsé, ezek szerint mégsem annyira tuti. Szóval jönnek a kombinálások....
Kevesen vannak akik úgy vélik, hogy ez a korrekt mindenki leírja mit vitt bele a kapcsolatba, hogyha katasztrófa történne akkor ne legyen akkora bonyodalom.
És még lehetne ragozni ugye...
Asot-tal értek egyet.
Van ahol működik van ahol viszályokat szül, sőt legrosszabb esetben szakításhoz is vezethet.
Értem, de igazából, főleg a véleményetek érdekelne az ilyen emberekről, csak azt elfelejtetem odabigyeszteni.
Vagy, ha például egy ilyen ember olvassa, írja meg, hogy igen, én erre hajtok ismerkedésnél.
Az ilyen emberekről a véleményem:
Élősködők.
De egyébként meg magasról lesz---arom. Az akinek egy ilyen nő vagy férfi kell az magának köszönje. Vagy ha neki így jó, hát egészségére. De ne sírjon soha ha mégsem alakul túl jól.
Alapból ha ilyen akarna tőlem kapcsolatot, kiröhögném majd pápát intenék.
kevés nő rendelkezik annyi önkritikával, h ezt így el is ismerje még ha úgy is van.
ilyen mondatok mögé bújnak, h nem vagyok anyagias, de szeretnék jól élni meg fontos az eKKzisztencia.
Most nem tudom, hogy a csaj teljes eltartásra hajt-e, de azt tudom, hogy kijelentette, hogy ő csak olyan pasival hajlandó kezdeni, akinek jó autója van és nem az anyjánál lakik. Ha egy dolgozó, jól kereső nő írná ezt, azt mondanám, oké, de egy egyetemen bukdácsoló hótt buta kis partiliba, akinek a sportos testén kívül semmi értéke nincsen (nincs kifejezetten szép arca). Nem tudom, azóta lett-e valakije, nem csodálnám, ha igen, a mai világban...
Férfit ilyet hallomásból ismerek csak. Van egy ismerősöm, aki jól keres (nő), és nagyon jó fej de mivel nem épp egy szépség, ezért van egypár srác, akivel kezdett, akik csak a pénzére mentek rá.
Házassági szerződést viszont nem írnék alá. Nekem fontos a bizalom a kapcsolatban, és elveszteném, ha elém dugnának egy ilyen papírt. Az is más kérdés, hogy nagyon úgy tűnik, hogyha befejezem az egyetemet, én fogok nőként jobban keresni kettőnk közül a vőlegényemmel... szóval még csak nem is az az okom, hogy jól bebiztosítsam a kis fenekemet :).
24/N
Ilyet nem ismerek ilyet, a hölgy ismerőseim közül egy sem érzi biztonságosnak, sem jónak azt a helyzetet, ha teljesen munka nélkül, jövedelem nélkül marad, de ugyanígy a férfi ismerőseim sem. Ráadásul olyan ismerősi köröm van, akik nem igazán a milliárdosok közül valók, két fizetés minden háztartásban jól jön.
Olyan viszont van, aki azért van otthon, mert nem talál munkát régóta, maximum néha alkalmit, vagy olyat, ami olyan fizikai megterheléssel járna, hogy nem mindenki bírja. (Felénk nem túl jók a munkalehetőségek, férfiaknak talán picit könnyebb itt munkát találni, de őket sem irigylem.)
A házassági szerződésnek én nem igazán sokszor találom értelmét, pl. a házasság előtt szerzett vagyon úgyis saját vagyon marad. Bár vannak kivételes esetek, amikor hasznos lehet, mondjuk az egyik félnek vállalkozása van, amiben esetleg más családtag is érintett, vagy valami hatalmas jövedelemkülönbség van a házasulandók közt.
Mondjuk én a házasságot eleve jogi, társadalmi, vagyoni közösségnek tekintem, szóval én ha meg akartam volna őrizni a vagyoni önállóságomat, inkább nem házasodtam volna, élettársi kapcsolatban is lehet boldogan élni.
35/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!