Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Aki üres érzelmileg, az...

Aki üres érzelmileg, az hogyan éli mindennapjait?

Figyelt kérdés
Személyes tapasztalatokat is elfogadok.

2013. nov. 17. 00:49
1 2 3 4
 21/35 Dwight Schrute ***** válasza:
ajánlom neked Kérdező a Dexter nevű sorozatot.
2013. nov. 17. 01:10
 22/35 A kérdező kommentje:
Már láttam. Nem arról van szó, mint a Dexterben.
2013. nov. 17. 01:10
 23/35 Dwight Schrute ***** válasza:
akkor Te csak nézted a sorozatot, de nem láttad...
2013. nov. 17. 01:11
 24/35 anonim ***** válasza:

"Mi van akkor, ha nem reagál kellőképp a tönkretételre?"

Ha valaki nem tudja az érzelmeket kellő képen kezelni akkor ott valószínű hogy valami gond van vele.

"Mintha meg sem történt volna, úgy tesz mindent tovább, pedig tudja, hogy megtörtént."

Az érzelmeket nem lehet így kontrollálni, hogy megbánt akit szeretünk (akit nem szeretünk az kevésbé tud megbántani) akkor én eldöntöm magamba és próbálok egy olyan álomképet kreálni amibe nem történt meg.. ha nem is mutatja ki mélyen belül tudni fogja az illető és fáj neki vagy legalábbis valamiképp megéli.

Aki meg nem szeret senkit az pszichopata vagy szociopata, és nem is képes normális értelmekre. (elméletileg)

szóval leszámítva amit most összehordtam, nem tudom elképzelni hogy létezne olyan (érzelmileg egészséges ember) aki ki tudná zárni a vele történt rossz dolgokat olyan szinten hogy semmit nem érezne ez miatt.

gondolj csak bele, pl egy szakítás után nem lehet annyira kizárni az egészet hogy ne gondolj rá még ha örülsz hogy vége akkor is ott az érzelem ami az öröm.

2013. nov. 17. 01:16
 25/35 anonim ***** válasza:
értelmekre=érzelmekre akart lenni
2013. nov. 17. 01:18
 26/35 anonim ***** válasza:
ha meg egy teljesen roncs embert veszünk példaként akinek nincs senkije semmije, se életcélja. (valaminek kell lenni pl spot,vagy olvasás vagy drog vagy k_rvázás akkor örül annak hogyha ezeket a dolgokat megkapja.. egyszóval szerintem egészséges ember nem lehet érzelmileg üres.
2013. nov. 17. 01:21
 27/35 anonim ***** válasza:
Pontosan úgy éli a mindennapjait mint mindenki más.Ha mindenki érzelmeskedne hullák lennének mindenütt.
2013. nov. 17. 01:29
 28/35 anonim ***** válasza:

Ookkééé...

Neked a szokásosnál magasabb IQ-d van és jóval alacsonyabb EQ-d. Ért valami negatív dolog az életben, mondjuk vmi csalódás. Hogy ne szenvedj miatta, megpróbáltad letiltani az érzelmeidet racionális magyarázatokkal. És úgy tűnik neked, hogy sikerült, és most azt látod, hogy te EZ vagy. Pedig EZ is LEHETSZ.

2013. nov. 17. 01:34
 29/35 A kérdező kommentje:
Egy olyan ember a példa, aki azelőtt teljesen normális volt érzelmi értelemben, de egy tragédia óta nem érez semmit. Ez lehetséges vagy ez csak egy állapot?
2013. nov. 17. 02:10
 30/35 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy csak állapot-e vagy végleg így marad. Ha én egy külső fél lennék, akinek célja, hogy az illető(legyen A) újra normális ember legyen, ezeket tenném:

1.) A-nak beszélnie kell rendszeresen valakivel(legyen B) a tragédiáról, akkor is, ha szerinte nem szorul rá és úgy gondolja, sikerült feldolgoznia.

2.) A tragédiáról való beszélgetésen kívül B megpróbálna vele köznapibb dolgokról is beszélgetni, barátság szerű kapcsolat kialakítására törekedne.

3.) A kapcsolat A számára rutin lesz egy idő elteltével, ugyan nem tartja sokra, de az életének része lesz.

4.) B megtagadja a kapcsolatot A-val. És ekkor A rádöbben, hogy hiányzik neki a beszélgetés B-vel. Na ez már egy érzelem foszlány..

5.) Még mielőtt A újra letiltaná az érzelmeit, B ismét kapcsolatot teremt vele, amit fenn is tart. B beismeri érzelmei létezését és nem is próbál megszabadulni tőlük.

------------------------------------

Ez egy alternatíva. Amennyiben a példa ember olyan, mint te, akkor pici az esélye, hogy olyan pszichológust találna, akinél nem érezné magát szellemi fölényben B. Szval ez az opció kilőve, bár talán egy próbát megér. Érdemes lenne B-nek egy olyan barátjához fordulnia ezzel a problémájával, aki elég intelligens ahhoz, megértse a probléma mivoltját és ne ráncigálja kocsmába B-t szocializáció néven.

Most ennyire voltam képes...

2013. nov. 17. 02:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!