Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Kipróbálta már valaki a PUÁt?...

Kipróbálta már valaki a PUÁt? Volt értelme, működött?

Figyelt kérdés

A pua egy csajozási tanácsadó izé. pick up artist

Nekem is vannak gondjaim a csajozással.

2013. nov. 15. 14:24
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Hiába adod magad, ha a személyiséged nagy részét külső hatások formálták, és fogalmad sincs róla, ki vagy valójában. Amit te "önmagadnak" érzékelsz, azt kiskorodtól kezdve tudat alatt formálta egy csomó külső dolog, ezért nagyrészt nem a te érdemed, hogy most milyen a személyiséged. Éppen ezért nincs olyan, hogy "önmagad", az éned egy folyamatosan formálódó valami, amit jó esetben tudatosan alakítottál ki, nem pedig a körülmények és más emberek taszigáltak ide-oda, míg végül lett valamilyen (remélhetőleg egészséges) személyiséged.

Valaki csak azért legyen egész életében félénk és visszahúzódó, mert olyan környezetben nőtt fel, amely ezt a viselkedést támogatta, esetleg kiskorában zaklatták a társai és beleivódott a lényébe ez a viselkedésforma? Tényleg akkor lesz "önmaga", ha a gyerekkori programozás eredményét, ezt a félénkséget és gyámoltalanságot sajátjaként fogadja el és felnőttként meg sem kísérli a saját kezébe venni a személyiségének formálását, fejlesztését?

A PUA abban segíthet, hogy "lehámozd" magadról ezt a sok rád rakódott baromságot, amit akaratod ellenére a személyiséged részévé tettél és feltárd a valódi, autentikus énedet. Azt, aki tényleg te akarsz lenni és aki te vagy, nem pedig rád erőltette valaki.

2013. nov. 16. 13:13
 12/21 anonim ***** válasza:
Csakhogy ehhez nem kell PUA. Felesleges. Elhatározod hogy változtatsz magadon és tényleg változtatsz. Énis félénk visszahúzódó gyerek voltam, aztán elhatároztam, hogy teszek ez ellen vmit. Elkezdtem rendszeresen sportolni, közösségbe járni. Nehéz volt az elején de összejött. Ehhez nem kell PUA. Aki nem tudja elhatározni és nem is tud változni, azon a PUA se fog segíteni.
2013. nov. 16. 13:26
 13/21 A kérdező kommentje:

második válaszoló én nem téged akarlak támadni, amúgy egy férfi állatnak én legalábbis úgy gondolom az egy jó dolog

persze ott vannak a belső tulajdonságok is..

mindenesetre én csak az ingyenes cuccokat nézem

2013. nov. 16. 13:43
 14/21 A kérdező kommentje:
meg nekem erről az egész átalakulásról mindig a harcosok klubja jut eszembe
2013. nov. 16. 13:46
 15/21 anonim ***** válasza:
47%

Az a vicces 67%-os, hogy te pont azt csináltad akaratlanul is, amiről a pua szól és most szidod a puát. Alapvetően pedig csak ennyi amit te írtál. Persze sok dologban segít még, meg azért aki nagyon beleásta magát ebbe a témakörbe attól igenis lehet olyan dolgokat tanulni amihez nem fér hozzá akárki és működik.

De ha valaki csak annyit tesz mint te, akkor az már jól járt. Az tény.

2013. nov. 16. 14:36
 16/21 anonim ***** válasza:

Minden csaj más, mint ahogy minden pasi is más. Nincs egy bevált recept, hogy hogy lehet csajozni. Valakinek ez jön be, valakinek meg az. Én mindig azt mondom, hogy a legbiztosabb, ha önmagamat adom. Lehet, hogy úgy nem szerzek meg bárkit, de így legalább nem kell megjátszanom magam a leendő barátnőm előtt. És valljuk be, pont a barátnő az, aki akkor az igazi, ha saját magamért szeret.

Szóval én maradok ennél. :)

2013. nov. 16. 20:30
 17/21 anonim ***** válasza:
Pont ezt írtam, hogy kellő önismeret nélkül nincs olyan, hogy "önmagad". Extrém példa, de ha valakit egy pincébe bezárva, magányosan nevelünk fel, akkor számára az a beteg, elszigetelt személyiség lesz az "önmaga", és még csak választási lehetősége sem lesz a saját személyisége felett.
2013. nov. 17. 13:47
 18/21 A kérdező kommentje:
aha! jók ezek a példák, de engem ez már nem érint hisz nem zártak be pincébe tudtommal
2013. nov. 17. 18:45
 19/21 anonim ***** válasza:
De mondjuk sokszor elmondták, hogy ne lógj ki a tömegből, ne állj ki magadért, ne próbálkozz új dolgokkal, kudarcot vallani végzetes dolog, engedelmeskedj az óvónéninek stb.
2013. nov. 17. 21:37
 20/21 anonim ***** válasza:
Nagyon túlbonyolítjátok. Nem kell mindent megmagarázni, ennél sokkal egyszerűbb az élet:)Kezdj el sportolni rendszeresen, ezeket ajánlom: úszás, futás, kondi. Oszd be melyik nap melyiket csinálod és ha kitartó vagy, akkor garantálom hogy baromi jó alakod lesz, lélekben teljesen felfrissülsz, átalakulsz, boldog leszel és lesz önbizalmad is. Nem kell ezt túlmagyarázni. Persze más sport is jó, azért csak ezeket mondtam mert én ezeket csinálom:)
2013. nov. 18. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!