Fiúk-férfiak, miért kell állandóan leszólítani idegen lányokat az utcán?
Komolyan mondom, hogy kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor az ember siet valahova (dolgozni, egyetemre, ügyet intézni, holtfáradt és már alig várja, hogy leülhessen), erre odalép hozzá egy tesze-tosza pasi, akinek az arcára van írva, hogy majd összesz*rja magát, és rákezd a "szia, nagyon szép vagy, hova mész, van kedved ismerkedni?"- kezdetű szövegekre.
Nem, saját tapasztalom és mások véleménye alapján a lányok 95%-a NEM szeret és nem akar az utcán ismerkedni. Mert zavaró, tolakodó, és mint említettem, iszonyatosan idegesítő, amikor valaki megzavar bennünket a dolgaink elintézésében. Senkinek nincs kedve leállni jópofizni egy olyan emberrel, aki még csak az érdeklődését sem kelti fel (és ehhez azért nagy véletlen kell), aztán közölni vele, hogy nem akarunk ismerkedni, és nézni azt a fancsali képét.
Főleg akkor, ha ez gyakran megesik az emberrel (szerencsére vagy sajnos, velem elég sűrűn). Ennél már csak az a jobb, amikor éppen fellesek ide, és látom, ahogy szerencsétlen lányokat ostorozzátok, mert "milyen gonoooooszak és kegyetleeenek", amiért nem akartak beszélgetni veletek.
Hozzáteszem egyébként, hogy a "van barátom" nem lerázó szöveg, nekem is régóta van barátom, és ebből eredően mindenkinek ezt mondtam eddig - mert ez az igazság.
Miért kell ennyire erőltetni ezt az utcán ismerkedést, és miért kell vergődni, ha valakinek nincs kedve délután 4-kor leállni egy idegennel traccsolni?
Kedves 19-es!
A te válaszoddal többek között az a baj - engedd meg, hogy én is válaszoljak - , hogy egyáltalán nem a lényegről szól. Senki nem állította, hogy vannak itt normális emberek, de ők nyilván nem sírni jönnek ide, hanem mint említetted, eltölteni az időt. Az itt sívó-rívó srácok azonban nagyon nem ez az értelmes kategória, de szerintem ezt még te sem állítod, vagy szerinted épelméjű dolog naponta 30 ugyanolyan "vékony vagyok, csúnya vagyok, szegény vagyok, rühes vagyok, miért nem kellek a szép lányoknak"- típusú kérdést?
Legalább ezerszer válaszoltam már nekik, tök kedvesen és bátorítóan az elején, elmesélve a saját tapasztalataimat, és mi az eredmény: most már tényleg MINDEN EGYES NAP azt kell itt néznem - ha feljövök időt tölteni - hogy megint, megint, megint és megint itt egy kérdés, ahol mi nők mind felszínese, bunkók és gonoszak vagyunk. Erre már atr mondja az ember, hogy aki hülye, az haljon meg.
Mellesleg: ha a környezetedben nincsenek fiatal lányok, akkor meg úgysincs kit leszólítanod, nem?
És végül, talán neked illene megtanulni azt "művelt felnőtt emberként, hogy nem tudsz megítélni valakit egyetlen kérdése alapján. Elárulok egy titkot, én emberekkel foglalkozom és önkéntesként is dolgozom, sőt alapvetően imádom a embereket - de NEM szeretem, amikor odajönnek hozzám ismerkedni az utcán. Mert nem szeretem, és lehet panaszkodni, a többi nő sem szereti.
Bár nem értem, ha szerintetek nem lehet sehol ismerkedni, akkor több millió férfinek szerte az országban, hogyan sikerül(t) párt találnia?
Ja, ha nem panaszkodós siránkozós stílusban írta volna ki, még okés is lett volna.
A 19-esre visszatérve, ugyanaz a véleményem, mint amit a kérdező leírt.
Rohadt unalmasak vagytok.
Amúgymeg nehogy már pár bal---sz miatt mi tegyünk táblát a nyakunkba. 'nyátok.
Áruld már el nekem, ha az értelmes emberek nem ide járnak sírni, akkor te mit is keresel itt? Jah... bocs.
Egyébként meg ti sírtok, hogy a pasik nem mernek kezdeményezni... Kérdem én, mi a bánatnak tennék, ha mindig ugyanaz a vége? Tudod ha valakire nagyon sokszor mondják, hogy buta, vagy hogy csúnya stb... egy idő után elhiszi...
Nem vagy te kiskirálylány, hogy ne lehessen hozzád szólni, akármennyire is azt hiszed magadról. Elég szomorú, ha csak a külsőd miatt akarnak megismerni...
"Bár nem értem, ha szerintetek nem lehet sehol ismerkedni, akkor több millió férfinek szerte az országban, hogyan sikerül(t) párt találnia?"
én nem a 19-es vagyok, de erre magam is válaszolhatok. Ez egy totál semmitmondó mondat.Ki a fenét érdekel, hogy másik x millió férfinak hogyan sikerült párra lelnie? Senki nem a másik több millió életét éli, hanem a sajátját.
És mi honnan tudjuk,hogy délután 4-kor épp nincs kedve ismerkedni.Amúgy pár előttem szólónak totálisan igaza van az ilyenek miatt nem mernek a srácok odamenni ismerkedni,és utána ide jönnek ezrével a lányok kérdezni,hogy miért nem kedvezményezünk mi fiúk? Egyébként egy halk kis kávézóban és hasonló helyeken elég kellemetlen lehet ha a kiszemelt nőnek épp van barátja vagy egyéb ok miatt lekoptatja a srácok,szórakozóhelyeken meg nem általában a lányok másik arcukat mutatják mint az valójában és nem épp értelmiségi lányok járnak oda leginkább. És ha nem saját tapasztalat akkor mi a pi*áért beszélsz itt a többi nő nevében ? Ásd el magad.
21/f
A 69 %-ossal magam is egyetértek. Többször is volt már, hogy jószándékú és kedves lányok kiírták kérdésben, hogy miért nem merünk odamenni, megszólítani őket, stb...
belinkeltem nekik pár hasonló stílusú diskurzust, mint ez. Mondanom sem kell, hogy le voltak döbbenve.
"Komolyan mondom, hogy kevés idegesítőbb dolog van annál, mint amikor az ember siet valahova (dolgozni, egyetemre, ügyet intézni, holtfáradt és már alig várja, hogy leülhessen), erre odalép hozzá egy tesze-tosza pasi, akinek az arcára van írva, hogy majd összesz*rja magát, és rákezd a "szia, nagyon szép vagy, hova mész, van kedved ismerkedni?"- kezdetű szövegekre."
Az utolsó néhány sorban van a válasz a kérdésedre. Ha egy határozott, magabiztos férfi szólítana meg, akkor tuti, hogy nem lenne ellenedre a dolog, legyél akármilyen fáradt vagy nyűgös. De mivel rossz tapasztalataid vannak, az utcai megszólításhoz negatív érzéseket társítasz. Az egyik barátom szinte kizárólag utcai megszólításokból ismer meg olyan nőket (méghozzá szép, intelligens és értelmes nőket), akikkel később szexuális kapcsolata és/vagy párkapcsolata is van.
Kis odafigyeléssel látszik egy nőn, hogy mikor kimerült és sietős a dolga vagy hogy mikor várja epekedve, hogy végre megszólítsd. Pl. egy mogorva arcú, sietős járású nőhöz odamenni elég kétesélyes dolog (persze határozott fellépéssel és betonerős önbizalommal egyáltalán nem lehetetlen), viszont ha már a szembejövő nő tartja a szemkontaktust és elmosolyodik, az is egyértelmű szituáció.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!