Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Fiúk, miért kell a facebook-on...

Fiúk, miért kell a facebook-on ráírni ismeretlen lányokra, és főleg miért kell megsértődni, ha nem akarnak veletek ismerkedni?

Figyelt kérdés

Már alapvetően azt sem értem, hogy fiatal emberek miért ismerkednek interneten, de ha mégis úgy döntenek, hogy személyesen nem mernek/akarnak/tudnak, akkor legalább tennék mindezt a társkeresőn, ami ugyebár pontosan erre lett kitalálva.

Elég gyakran kapok ismerkedős levelet - mióta párom van, azóta szerencsére kevesebbet -, amiben az illető leírja, hogy nagyon szépnek talál, szimpatikus vagyok számára és szeretne velem megismerkedni. Én meg visszaírok rá - igen, MINDEN levélírót megtisztelek ezzel - egy "nagyon aranyos vagy, de nem szeretnék ismerkedni"-típusú választ, és mindeközben elgondolkodom rajta, hogy tulajdonképpen mit várt tőlem az illető?

Nyilvánvalóan nem ismerkedem olyan emberekkel, akik külsőleg egyáltalán nem tetszenek - ezt nem tartom felszínességnek, egyszerű biológia -, márpedig nem valószínű, hogy pont álmaim pasija fog rám írni. Ha az illető jól is néz ki, akkor sem ismerkedem interneten, mert számomra ez nem szimpatikus dolog, én élőben szeretem megismerni az embereket és idő kell ahhoz, hogy kibontakozzon nálam egy bizalmi viszony.

Arról nem beszélve, amikor az elutasító levelemre azonnal érkezik a válasz, hogy "igen, gondolhattam volna, hogy te is olyan gonosz meg felszínes vagy, mint a többi nő, milyen szemét vagy, amiért egy esélyt sem adsz nekem".

MIÉRT kell erőltetni azt, hogy egy tökidegen lány ismerkedjen veletek facebookon?

2013. nov. 10. 11:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
miért vagy flegma ribi?
2013. nov. 10. 11:43
 2/11 anonim ***** válasza:
31%
Gyerek vagy még, nőj fel! Már a megszólításból is látszik (Fiúk) hogy még 20 alatt vagy. Az is bőven lerí hogy vagy anyuci tart el, vagy anyuci tart el és tanulsz. Ugyanis ha te dolgoznál, akkor nem lenne olyan sza.rságokra időd mint a facebook. Életem legjobb döntése volt mikor töröltem magam arról a baromságról. Ami szabad percem van azt vagy a barátnőmmel töltöm vagy végzem a napi rutint, és nem mások idiótaságát fogom olvasni. Pont!
2013. nov. 10. 11:52
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem vagyok flegma, egyszerűen feltettem egy őszinte kérdést. A ribit végképp nem értem, aki nem ír vissza facebookon, automatikusan az lesz, vagy mi? :D
2013. nov. 10. 11:53
 4/11 A kérdező kommentje:

Kedves Kettes, elég rossz emberismerő vagy, talán nem kellene azonnal téves következtetéseket levonni egy szövegből.

Egyrészt már 20 felett vagyok, másrészt tanulok ÉS dolgozok ÉS magamat tartom el, és bármilyen meglepő, akinek mindemellett nincs túl sok szabadideje, annak igencsak jól jön a facebook, amikor gyorsan meg kellene beszélnie valamit. Tehát vegyél vissza egy kicsit, és ne legyen időd GYK-ra sem, inkább menjél a barátnődhöz;)

2013. nov. 10. 12:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Haverom is ezt csinálja, de ő nem szokott flegmázni senkivel. A miértjére még ő sem tudná a választ. Szerintem egyszerűen könnyebb neten klikkelgetni és gépelni, mint odamenni egy lányhoz élőben és megvárni, amíg a pofánkba mondja, hogy "bocsi, de van barátom és nem ismerkedek"...

Neten meg azért kicsit több lány közül lehet választani, mint élőben. Egy nap akár 100 emberre is rá lehet írni.

2013. nov. 10. 12:18
 6/11 anonim ***** válasza:
Azért rendes tőled,hogy vissza irsz.Face-en is lehet ismerkedni hahah
2013. nov. 10. 12:29
 7/11 anonim ***** válasza:

Szerintem nyugodtan lehet facebookon is ismerkedni (bár én még nem tettem), egy újabb csatorna, ezzel is megnöveli egy kicsit az ember az esélyeit, mivel lehet, hogy élőben egyébként sose találkoznál a másikkal, vagy nem is vagytok fent ugyanazon a társkeresőn, stb. Interneten keresztül nem lehet megismerni egy másik embert, de miért ne lehetne elkezdeni az ismerkedést, aztán úgyis személyes lesz a kapcsolat, már ha lesz.

Elhiszem, hogy kellemetlen sok ilyen levelet kapni, azt tudnám javasolni, hogy minél kevesebb tartalmad legyen nyilvános a facebookon, főleg a képek. Nem tudom, hogy milyen a profilképed, esetleg kihívó-e, de ha ezek után is zavaróan sok levél érkezik, akkor akár azt is megváltoztathatod, esetleg olyanra, ahol nem látszol olyan jól, vagy akár nem is vagy rajta.

Szép dolog, hogy minden megkeresésre válaszolsz; akik pedig az udvarias visszautasításon megsértődnek, azok hülyék, inkább örülnének, hogy valaki visszaírt.

2013. nov. 10. 13:33
 8/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó, köszönöm a normális választ :)

Egyébként, abban természetesen igazad van, hogy ez is egy ismerkedési csatorna, de szerintem a lányok egy nagyon szűk rétege nyitott rá, miközben a férfiak nagyon nagy százaléka próbálkozik a facebook-on. Ráadásul a végeredmény sem túl szép, hiszen olyan ez kicsit, mint amikor az utcán szólítják le az embert, ott sem sokan állnak meg a nagy rohanás közepette ismerkedni, főleg, ha nem tartják vonzónak az illetőt.

Viszont pont emiatt igenis kellemetlen sok levelet kapni, mert nekem okoz rossz érzést az, hogy csalódást okozok valakinek. Ezt érzem én, meg még sok más lény, és pont ezért egy idő után már kifejezetten irritáló, amikor valaki, aki egyébként egyáltalán nem kelti fel az érdeklődésed, rád ír.

Teszem hozzá, a tartalmaim rejtve vannak, maximum a profil meg borítóképemet láthatják azok, akik nem ismerőseim :)

2013. nov. 10. 13:49
 9/11 anonim ***** válasza:
A nők is ugyanezt csinálják, amolyan önbizalom erősítés címszóval... Írnak jó pár pasinak, majd várják a válaszokat...
2014. ápr. 10. 12:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Minek van fb profilod? :DD Ez ennyi...
2014. ápr. 10. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!