Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Ha egyenjogúság van akkor...

Ha egyenjogúság van akkor miért tesznek különbséget ismerkedésnél? Vagy csak általában.

Figyelt kérdés

Hogy a férfi dolga a kezdeményezés.De ha egyelőek vagyunk akkor hagyjuk már ezt.Az kezdeményez aki akar.A nő is.De akkor ne sírjon,hogy a pasi nem mer oda menni!

A másik,meg hogy nekünk pasiknak udvariasnak "kell" lenni a nőkkel.Ők meg vagy viszonozzák vagy nem....

Változik a világ.Ez miért nem?

2013. okt. 2. 21:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Az egyenJOGÚság nem a nemi szerepek arcon hányását jelenti. Ilyen egyszerű.

Jah, és hálát adok a sorsnak azért, hogy azért maradtak még tisztességes, valamire való férfiak. :)

2013. okt. 2. 21:35
 12/16 anonim ***** válasza:
87%

Pontosan. Az egyenjogúság nem a nemiszerepekre terjed ki, hanem arra, hogy a nők is szavazhatnak, karrier stb.

Ugyebár mivel te felhoztad ezt a közhelyet az egyenjogúsággal, akkor én mondom azt, hogy a nők meg szülnek, férfiak nem tudnak, mert így a természetes :)

Egyébként elég sok lány van már manapság akik kezdeményeznek. Én nem, de más biztos.

Amúgy meg csak megsúgom, hogy ha egy lány kezdeményez, akkor leribizik vagy nyomulós jelzőt tesznek rá, na meg van olyan, akinek alapból nem tetszik. Akkor most a lány honnan tudja meg, hogy rossz benyomást kelt e, ha ő megy oda vagy sem?

2013. okt. 2. 21:48
 13/16 anonim ***** válasza:

Tudod, az a helyzet, hogy amiben a nők régen hátrányban szenvedtek (szavazás, munka, stb) - abban egyenjogúság van.

Amiben pedig a férfiak szenvedtek hátrányban (udvariassági elvárások, ismerkedés, stb) - na, az maradt.

Az EGYENjogúság azt jelenti, hogy NINCSEN SEMMIFÉLE MEGKÜLÖNBÖZTETÉS!

Az ismerkedik, aki akar.

Mindenkinek udvariasnak kell lenni, és előreengedni a másikat, ha pl. saját magánál gyengébbnek érzi, vagy úgy jön ki a lépés.

Stb. stb.

Na, EZ az egyenjogúság, ahol a szabályok leírásában nem szerepel pl. a "férfi" és a "nő" szó.

Ha már szerepel, akkor az már nem egyenjogúság.

2013. okt. 2. 21:59
 14/16 anonim ***** válasza:
62%

Utolsó, ha te szenvedsz az udvariasságtól és hátrányként éled meg, akkor ne tedd. De hogy tudd: egy igazi férfi azért ilyen, mert FÉRFI. Neki ez kiváltsága és nem hátránya. Az udvariasság egy jóleső érzés.

Én nő létemre udvarias vagyok az idősekkel, terhesekkel és kisgyerekes anyákkal, és szomorúan látom a buszon pl. hogy szinte én vagyok az egyetlen nőként aki felpattan egy idősebb ember (nemtől függetlenül!) vagy egy kisgyerekes anyuka előtt és átadja a helyét, a rengeteg diák meg csak üldögél és bámul ki az ablakon. Sosem szólok rájuk, nevelje őket a szülő, de nekem jó érzés, hogy én udvarias vagyok és figyelmes.

Jó érzés segíteni másoknak, jó érzés mosolyt csalni egy törődött arcra.

És tudom, hogy amikor egy-egy ízig vérig udvarias férfi előre enged, kinyitja az ajtót vagy lesegíti a kabátomat, és én egy kedves mosollyal megköszönöm, az neki is jó érzés.

Ha te ezt nem így éled meg, akkor sajnállak. Mert hiányzik belőled valami ami alapjáraton kéne, hogy ott legyen. A másokra való odafigyelés.

Az egyenjogúság pedig a jogokat illeti. Az kezdeményez aki akar, ennek semmi köze az egyenjogúsághoz. Én ne kezdeményezek, mert nem fogom kockáztatni, hogy ribizlinek tartsanak. Ha nem jön oda senki hozzám,úgy is jó,nem rinyálok miatta, egyedül is jól érzem magam, ha épp nincs senkim.

És hidd el, azok akik itt sírnak a fórumon hogy hol vannak az igazi nők, azok pontosan azért sírnak, mert a mai világban az kezd eltűnni ami a férfit férfivá a nőt nővé teszi. És ez valahol a nemi szerepeknél kezdődik. Két egyenjogú de nem egyforma szerepkörű ember viselkedésénél.

N 36

2013. okt. 2. 22:17
 15/16 anonim ***** válasza:

Azt írtam, hogy ha nemtől függetlenül mennek a dolgok, akkor az az egyenjogúság.

Ha valami úgy kezdődik, hogy "a férfinak szabad/kell..." vagy "a nőnek szabad/kell..." - na, az NEM az egyenjogúság.

Természetesen ettől még mindenki lehet udvarias vagy jóindulatú.

2013. okt. 3. 00:21
 16/16 anonim ***** válasza:

Az ajtóban előreengedés nem udvariasság,hanem ezzel elismered,hogy te férfi vagy,ezért neked többet kell tenned,neked kell odafigyelni dolgokra és ez nem jó,mert igazságtalan.

Hiába hagyomány és bevett szokás ez,de nem reális,csak társadalmi kényszer,amiből kezdenek szerencsére kitörni az emberek.

Egy előttem szóló jól fogalmazta meg,és ez nagyon igaz.

Nem a nemeken van a hangsúly,inkább az erős-gyenge párhuzamon.

Egy erősebb egyed mindig ösztönösen védeni fogja a gyengébbet,az lényegtelen,hogy férfi vagy nő.

Én ha nő lennék sem várnám el,hogy vki nyitogassa előttem az ajtót,olyan érzés,mintha a szolgád lenne vki.Ez nem helyes.Mindenki nyissa ki a rohadt ajtót magának!!!!:D

Ezek a "szabályok""illemek" csak megnehezítik az emberek természetes közeeledését egymáshoz,ugyanúgy,mint a magázás-tegezés.

2014. febr. 1. 07:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!