Kezdőoldal » Szerelem, szex » Ismerkedés » Lányok! Mennyire jelent...

Lányok! Mennyire jelent nálatok az hátrányt, hogy ha egy felnőtt férfinek nincs egyetemi diplomája?

Figyelt kérdés

Persze a normálisabb, okosabb lányokra gondolok itt, akikkel lehet beszélgetni. Mondták már rám, hogy okos vagyok, de sztem azok csak megvigasztalni akartak, mikor magam alatt vtam. Sajnos az érettségim nem lett túl jó, ezért bár néztem egy-két szakot felvin és volt is ami zöld volt, de 200 ponttal sehova nem vesznek fel. Tehát vszínű, hogy nem fogok egyetemre járni. Ez nálatok oriási nagy hátrány? :(

18/F

2013. júl. 27. 10:33
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
32%
Ha valaki diplomás az elvárja, hogy párja is az legyen. Nekem két diplomám van és nem tudnék összejönni OKJ-s valakivel. De büfé szakos diplomással se jönnék össze. Csak valami nevesebb diplomással (orvos, jogász, mérnök stb) szóval ilyen andragógia kizárva!!!
2013. júl. 27. 11:13
 12/20 anonim ***** válasza:
52%
#11 A két diplomáddal csak 40%-ban hasznos válaszokat adsz. Persze tudom, hogy ez nem mérce... De nekem is két diplomám van, még sem teszem itt az eszem és verem magam rájuk. Nem attól értékes valaki, hogy éveket ült az "iskolapadban"...
2013. júl. 27. 11:15
 13/20 anonim ***** válasza:
61%

Kb annyira,mintha barna helyett szőkésbarna lenne a haja. Csak annak számít,aki még a kákán is csomót keres,de az ilyen emberek megkapják a saját pofonjukat az élettől és többnyire általában egyedül is maradnak a nagy igényeikkel..:DD

Magam részéről,nekem az a fontos,hogy magamat hajtsam tanulás terén és magamnak küzdjem majd végig az egyetemet,ha oda jutok. Egy kapcsolatba normális ember nem viszi bele az ilyesmit,mert az jobb esetben az érzelmeken alapul és nem a másik munkáján. Legyen persze valami,de nem kell ilyen meg olyan szuper izé. Különben se minden a diploma,sokan ki is törölhetik vele.:D Egy művészi vagy hasonló hol ér annyit,mint egy sima OKJ-s tisztességes szakma? Előbb elhelyezkedik vele,aztán kit érdekel,mit végzett,nem szabad azt se alábecsülni. :)

A komolyabb diplomáért(pl.orvosin) meg a beledet ki kell hajtani,azt meg senki se várhatja el a másiktól egy kapcsolat szempontjából,mert egyszerűen aljasság lenne. Az ilyesmit az ember várja csak el szépen magától vagy majd a kölyöktől(ha lesz),ne mást terheljen a hülyeségeivel.:D

Egyébként,ha tényleg komolyan szeretnéd az egyetemet,nem csak a diploma miatt,hanem mert az az álmod,vagy valami,és megtennél érte bármit,próbálj meg elvégezni addig egy OKJ-s szakmát,1-3 év azt hiszem,22 év alatt még ingyenes.. Aztán csináld meg újra az érettségit,ha azon múlt,vagy mellé egy plusz nyelvvizsgát és ess neki újra a felvételinek pár év halasztással. :) Akkorra lesz mellé már egy szakmád,és ha fizetősre is kerülnél be,egyszerűbben menne,mert tudnál mellette keresni valamivel.

Nem dől össze a világ,ha elsőre nem vettek fel,nem szabad feladni.:) Például én is el szeretnék végezni jövőre egy OKJ-s szakmát egyetem előtt,de attól még nem adom fel. Ha meg nem vennének fel? Kit érdekel,halasztok egy évet és megpróbálok újra felvételizni(addig meg elvégzek valamit,hogy ne legyen teljesen haszontalan az az egy év) Semmit se veszthetsz vele.:)

17l

2013. júl. 27. 11:21
 14/20 anonim ***** válasza:
Az OKJ-re nem csak buták mennek, az érettségit meg annyiszor csinálhatod meg újra ahányszor akarod! Egyetemre lehet jövőre is jelentkezni meg azután is meg mindig! Nem rég hallottam a rádióban, hogy idén a legidősebb jelentkező az 1930-as években született. Nem az a hátrány ha nincs diplomád, de ha ilyen könnyen feladsz mindent az már lehet.
2013. júl. 27. 11:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Én tapasztalatból mondom, hogy az, hogy valakinek diplomája van, még nem jelenti egyértelműen azt, hogy értékes ember is... Sok beképzelt, tapló, 0 szintű érzelmi intelligenciával rendelkező diplomás embert ismerek. Nálam egyáltalán nem számít az, ha egy pasinak nincs diplomája. Szerintem az a lényeg, hogy legyen egy olyan munkája amiből meg tud élni, aztán, hogy azt most diplomával vagy anélkül szerezte meg, az már tök8. Sokaknak van diplomája és mire mennek vele? Nem tudnak elhelyezkedni, csak szenvednek a munkakereséssel, ezzel szemben egy szakiskolát végzett ember könnyebben találhat munkát, ráadásul manapság már jó szakemberből sok helyen hiány van.

Attólmég, hogy nem végzel egyetemet, nem jelenti azt, hogy buta vagy. Én most végeztem a gimivel, fel is vettek egyetemre, de sok volt osztálytársam be se adta a jelentkezését, mert úgy gondolták nem lenne elég pontjuk, vagy nem állnának készen az egyetemre, és inkább előbb elvégeznek egy OKJ-t, letesznek egy (vagy mégegy) nyelvvizsgát és inkább később próbálkoznak. :)

Szerintem te se add fel, egyáltalán nem szégyen az, ha most nem vettek fel, később még simán megpróbálhatod. :) 19/L

2013. júl. 27. 11:57
 16/20 A kérdező kommentje:
Most meg se próbáltam jelentkezni, mert azt se tudtam, hogy az érettségi sikerül-e, még előtte 10 perccel sem, nem hogy előtte fél évvel. Meg az is befolyásolt amit írt vki, hogy 9000 ft.-ot kell fizetni minimum egy jelentkezésért, teljesen elvette a kedvem az, hogy pénzre megy az egész. Az a tervem, hogy pénzügyi szakra megyek és ha majd lesz állásom össze hozok egy nyelvvizsgát és utána elkezdem az egyetemet, de sajnos abban is igen csak kételkedem, hogy lesz munkám, mert amilyen álláshirdetéseket láttam... tapasztalat a követelmények között. pfff. Bánt a dolog, mert sose vtak barátaim, azt reméltem, hogy a felnőtt életben vhogy lesznek, de így esélytelen :(
2013. júl. 27. 12:05
 17/20 anonim ***** válasza:

15-ös vagyok, ki mondta neked ezt a baromságot, hogy 1 helyért 9000 Ft-ot kell fizetni? :O :D

"Eljárási díjak

A jelentkezés alapdíja 5000 Ft, amiért 3 hely jelölhető meg. Minden további helyért 2000 Ft-ot kell fizetni jelentkezésenként.

Ha egy képzésen az ösztöndíjas és a költségtérítéses helyet is megjelöli valaki, akkor az csak 1 jelentkezésnek számít.

Az 5000 Ft-os eljárási díjért összesen 6 helyet lehet megjelölni, ha valaki három szakra bejelöli az állami támogatott és a költségtérítéses finanszírozási formát is."

Jó, tény, hogy nem olcsó, na de azért nem 9000 1 helyre :D

2013. júl. 27. 12:18
 18/20 anonim ***** válasza:

OKJ-re a buták járnak? Miért gondolod ezt?

Én 0 tanulással vagyok 4,5 gimiben 11. osztályban, idén csináltam meg az angol emelt érettségit, jövőre a németet fogom. Sokszor mondják, hogy az én érvelésem vagy novellaelemzésem lett a legjobb, és ahhoz szerintem már kell tudás, bizonyos érettség, hogy kihámozzuk a művek mondanivalóját. Nem nagyzolásból, tényleg, csak hogy tudjátok, tényleg nem egy hülye lány válaszát olvashatjátok.

Mégsem szeretnék egyetemre menni...Valószínűleg bejelölök valamit végül, de nincsenek nagy vágyaim.

Az egyetlen vágyam az életben a boldogság, és nem hiszem, hogy a papír juttatna el oda, pedig milyen jó is lenne. :)

17/L

2013. júl. 27. 20:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha maffiózó vagy, akkor nem gáz.
2013. júl. 29. 23:41
 20/20 anonim válasza:
Legyel kedves, inteligens es megerto! A legfontosabb hogy huzd ki magad!! Pesten a 75%-a a pasiknak gornyedt hattal jar.
2013. aug. 9. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!