Nagyon gáz, hogy nincs tetoválásom és piercingem?
"És hogy akinek tetkója van, attól kb össze kell sz@rnia magát másoknak"
A hozzászólásodból ítélve most azt várod, hogy amiért neked nincs tetkód (piercinget persze nem írtad...), attól kb össze kell szarnia magát másoknak...
Nem nézem le a tetkósokat, de viszolygok a látványtól; nem tetszik, ha egyébként normális emberek összefirkáltatják, összeszurkáltatják, összavagdaltatják a bőrüket, pöszévé degradálják a kiejtésüket a nyelvükbe, ajkaikba implantált bigyóktól. Úgy tekintek a jelenségre, mint becsempészett idegen kulturális befolyás külsőséges megnyilvánulására. Veszélyesebb, ha ez a módi belső tartalommal is párosul, mint pl. a bűnöző hátterű csorda (klán, gang, börtönklikk...) hovatartozásának manifesztálása érdekében történik. Ez már-már folklorisztikus eredetű viselkedésmód (mint annó a népviseleti törzsi szokások), csak mások a céljai, nem a genetikai (genderalapú) devianciákat akarja megelőzni, hanem ellenkezőleg, a mástól való elkülönülést és a sajátjaival való szorosabb összetartozást szimbolizálja.
"Agyafúrt" őseink vezető rétegei a koponyatrepanációra esküdtek, egyelőre ismeretlen szokásból. Alig várom, hogy ez is megjelenjék a nárcisztikus piacon.
Az én saját véleményem (36F):
- A tetoválás engem kifejezetten taszít, olyan, mint ha koszos lenne az ember bőre, legszívesebben nekiesnék egy alkoholos vattával, hogy ledörzsöljem, mint egy makacs foltot. Persze egy-egy apró, jól elhelyezett, művészien kivitelezett tetkó attól még lehet esztétikus, például apró tappancsnyomok tetszenek. De a sima, egészséges bőrnél azért nincs vonzóbb.
- Piercing kapcsán: csókoltam már nyelvpiercinges lányt, érdekes - de pozitív - élmény volt, de azért nem vágynék rá. Ami nekem bejön, az a köldök piercing, de anélkül is van élet.
A lényeg, csak akkor, és olyat csináltass ezekből, ami neked is tetszik. A piercing könnyebben megvan és az vissza is csinálható, a tetkó állítólag eléggé fáj, drága, és ha meggondolnád magad, hát akkor úgy jártál...
Nekem pl. a fülem sincs kilőve, pedig már a 90-es években is ment a fülkarika fiúknál...
Gáz, vagy nem gáz, nekem sincs. De - tekintve, hogy 60 éves vagyok - ezt a pár évet már valahogy kihúzom nélküle.
Egyébként se lesz már sokáig divat, hamarosan megint beköszönt a patyolatbőr korszak. 50 éve is ez történt. :-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!