Színes tetoválás és szoli?
Nah, szóval van egy 2 hónapos színes watercolor tetoválás a hátamon.
Elkezdtem szolizni, persze csak úgy hogy leragasztottuk. Ám ennek a helye csodásan megmaradt, egy szép fehér téglalap...Gondoltam akkor ehelyett legyen az 50-es naptej. Igen ám, de ugye ez is kicsit túl ment a mintán és természetesen ott is foltos lettem...
A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő vagy milyen gyakoriság után kezd kikopni a színe?
A srác aki csinálta, azt mondta hogy alapból nem nagyon ajánlja a szolit (sem most, sem X év múlva). Viszont hypo fehér vagyok s csak nyaranta (amikor jönnek a rövid ruhák) szoktam eljárni heti pár alkalommal. Viszont most szeretném eltüntetni a tetoválás körüli fehér foltokat úgy, hogy PÁR alkalommal nem kenem be, nem takarom le. Ennyitől lehet bármi "baja" színének? Mert így foltosan még egy bikinit sem merek felvenni.
N27
Én kb 6 éve csináltattam egy egész karos színeset. Jó helyen, jó anyagokkal.
Fehér vagyok én is, de nem igazán napozok, csak max 2-3-szor nyáron, plusz 1 hét nyaralás.
És már eléggé fakult a színe. :(((( Régebben szoliba is jártam párszor, de abbahagytam emiatt.
34N
Sajnálom, azért a 6 év szerintem "rövid" idő ilyen téren. Van egy sima fekete tetoválásom is, az 3 éves lesz szerencsére az még nem kezdett el kopni, pedig a színes előtt gyakrabban voltam szoliban.
Egyébkén én is szalonban csináltattam, de úgy befosatott ezzel a srác, (hogy mi lesz ha szolizok) hogy tartok attól nagyon, hogy hamar kikopik. De remélem, hogy ettől a 2-3 alkalomtól, csak nem lesz semmi baja, amíg szintbe hozom a fehér foltot a barnasággal.
Mondjuk az lemaradt a posztból, hogy csak 6 percre fekszem be, tehát nem 10 perc vagy annál több.
Alapvetően akkora baj nincs a napozással, de a te tetoválásod még nagyon friss.
Az első nyáron úgy enblock kerülni illik a napozást, a szolizást meg aztán pláne. Oké, a napot nyilván nem tudod kikerülni, erre van a naptej, de valamit valamiért: ezen a nyáron jobb lett volna, ha felvállalod a fehér lábakat a rövid ruhában is.
Persze ennek már késő bánat.
Naptejet egyébként nem foltokban kenünk, hanem mindig egyenletesen. :) Naptetoválás megvan? Az pont erre épít. Ha a hátadat naptejezed, akkor az egész hátat, nem csak néhol. Jó lecke a jövőre nézve.
Egyébként most rögtön nem lesz baja a tetoválásnak. Szóval nem az lesz, hogy kijössz a hat perc után, és húbazz ez lekopott. De tetoválás esetén nem hónapokról, hanem sok-sok évről beszélünk, és ott az is számít, hogy pár év múlva csúnya és kopott lesz a minta.
Szóval, amit kellett volna: idén nyára kihagyni a szolit, napra csak mértékkel, és azt is naptejjel.
Amit most tehetsz: a lehető legrövidebb időre fekszel be a szoliba, míg tűrhetővé fakul a foltosságod, a továbbiakban pedig csak rendesen naptejjel mész a napra. Igen, akkor is, ha nem strandon vagy, hanem csak kivágott ruhában sétálsz a városban.
(Watercolor tetkó annyiban speciálisabb kopás szempontjából, hogy kevesebb - vagy egyáltalán nincs - kontúr, ami a színeket összetartsa. Ezáltal a kopás sokkal gyorsabb, mint egy átlag színes minta esetében. Persze így is évekről beszélünk, de látható a különbség. A szolival ezt a hatást pedig nagyon-nagyon meggyorsítod.)
Úgy lett foltos a hátam, hogy a kedves párom úgy kente be, hogy itt-ott túl ment a mintán és ugye ott sem barnultam le :/ Férfiak :)
Azért azt is sejtettem, hogy nem egyik napról a másikra lesz drasztikus változás ;)
De igen, ez jó tanulópénz volt most idénre, jövőre odafigyelek, köszi a tanácsot :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!