Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Mit gondoltok erről a témáról?

Mit gondoltok erről a témáról?

Figyelt kérdés

[link]

Én azon gondolkodtam,hogy azok is akarnak tetkók akik pl.nem is tudnak elvont fogalmakban gondolkodni akik annyira racionálisan gondolkodnak, abszolút nem az "övék" a szentimentális hozzáállás vagy a művészi beállítottság meg a szimbólumok.Akkor miért erőltetik azt,hogy jelentése van egy sablonos tetoválásnak?Most itt nem arról van szó ,hogy mi tetszik/ nem tetszik mert művész munkája is nem tetszhet meg laikus munkája is tetszhet...Szerintem az is jobb lenne,ha felvállalná hogy az csak egy tetoválás mert tetszett,aki meg elmondja hogy a sablonos tetkója milyen sablonos jelentéssel bír az komolyan gondolja vagy szégyelli?

2017. jan. 31. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:

Először azt olvastam el, amit te írtál, csak utána nyitottam meg a cikket. Ekkor ezek fogalmazódtak meg bennem: Egyetértek veled. Nekem pl tökre tetszenek a horgonyos tetkók (itt még nem nyitottam meg a cikket), és igazából bele tudnék magyarázni egy jelentést, de inkább felvállalnám, hogy azért csináltattam, mert tetszik. Szerintem ha valaki így áll hozzá, abban semmi gáz nincs. Egyébként nincs horgonyos tetkóm, csak ha lenne. De biztos vannak olyanok, akik komolyan gondolják a sablontetkó jelentését, és ha neki az úgy jó, én nem szólok bele.

Aztán megnyitottam a cikket. Térkép? MIVAN? A térkép nem is sablonos! Pont az elmúlt pár napban keresgéltem tetkóst, ugyanis a kövi tetkóm egy világtérkép lesz... És amíg azok, akik évente egyszer befizetnek egy puccos all inclusive egy hetes útra egy irodánál és azt mondják, hogy "szeretek utazni", addig nekem valóban az utazás az életem. Nem fogom bizonygatni, mert nem érzem szükségét, ezzel csak azt akarom mondani, hogy számomra egy térképes tetkó minden, csak nem sablonos.

2017. jan. 31. 20:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Baromi pökhendi stílusban megírt hanyag cikk.

Mi van ha valaki madarat szeretne magára tetováltatni, mert neki az jelent sokat? Varrasson magára inkább egy zacskó vegetát, mert az egyedi? Szerintem pont ez a hipsterség, ha valamit csak azért csinálsz hogy egyedi legyen.

2017. febr. 1. 08:43
 3/4 anonim válasza:
100%

Az első hozzászóló véleményét (a térképpel kapcsolatban) abszolút magaménak érzem. Én 18 évesen csináltattam egy tetoválást, bár a jelentése számomra fontos volt, mégis nagyon béna módját találtam a kifejezésére, így sokáig nem voltam megelégedve vele, végül lefedettem. A jelentése ugyanaz, de az új mégis egyedi.

Azóta van több tetoválásom is, az egyiket például én rajzoltam, egy mandala, a tarkómon van. SZerintem ez is lehetne "divattetkó," nekem mégis sokat jelent, hiszen én sok időt töltök alkotással, mandalarajzolással (is,) így nekem sokat jelent.

A kedvencem viszont a csuklómon van, egy műtéti heg. A kedvesem egy éve csúnyán eltörte a csuklóját kosarazás közben, műteni kellett neki, sokáig szenvedett vele, máig nem mozog rendesen. Nagyon el volt keseredve, mikor nézegette a hegét, mondogatta, hogy soha nem tud már rendesen kosarazni, ráadásul csúnya is... Nem tudtam már mit csinálni, próbáltam felvidítani, meggyőzni, hogy támogatom mindenben... De csak bánatos volt. ÍGy gondoltam egyet, és varrattam magamra egy kis heget, fehér tintával, teljesen "eredetinek" tűnik, laikus nem tudja megkülönböztetni. Nem olyan nagy, mint az övé (nem szereti a tetoválásokat, így ezt is figyelembe vettem, hogy ne legyen túl feltűnő.) Mikor meglátta, majdnem elsírta magát, nagyon jólesett neki, hogy így is kimutatom, hogy mellette állok a bajban is, akkor is, ha nekem kell öltöztetnem felnőtt férfi létére :) Szerencsére utána sokkal jobban lett lelkileg, nem tudom, hogy a tetkó miatt-e vagy amúgy is, de mindketten szeretjük a kicsi hegemet azóta is, hiszen ez (is) az összetartozásunk jele :)

2017. febr. 1. 13:06
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez a cikk nettó hülyeség.

Ezen a mondaton akadtam ki végképp:

"A végtelen jel főleg a lányok körében népszerű, valószínűleg a vámpír és örök élet vonal kapcsán."

Annak, hogy valami örökkévaló, mi a fene köze van a vámpírvackokhoz??? Végtelenül szánalmas ez a fajta stílus, amit a cikkíró leművel, tipikusan a női magazinok kihaénnem írója, aki azt hiszi, ő találta fel a spanyolviaszt. Nagyon taszító.

Fontos számomra az egyediség, nagyon sokat gondolkodtam anno a saját tetoválásomon, hogy ne csak olyan legyen, amit neten találtam. Tetoválóval együtt terveztük, minták százait néztem át előtte. A kész tetoválás nem került fel netre, de így is biztos vagyok benne, hogy másnak is van hasonló, ha nem is ugyanilyen - és nem is ugyanazt jelenti másnak, mint nekem. De nem gondolom magam olyan nagyon nagy arcnak, hogy olyat találtam volna ki, amit soha senki még.

Régen nekem nagyon tetszettek a pitypang-madár tetoválások (később jött be a tollas verzió) - egy ilyet simán magamra tetováltattam volna pl. csak azért, mert tetszik, nem kell mindennek mély jelentés. Végül nem tettem meg mondjuk, de nem azért, mert úristen, hasonló van másnak is. :) Minden mintából lehet eredetit kihozni, a megvalósítás a lényeg.

Álomcsapdás tetoválásom meg - majd egyszer - lesz is, mert szimpatikus számomra az, amit jelképez. Az, hogy sok embernek van, nem jelenti feltétlenül azt, hogy tucatminta...

Nekem nagyon tetszenek az életfák, illetve a kelta motívumok (triskelék, végtelen fonatok). Az is mondható sablonnak, mert sokaknak van, de ha nekem sokat jelent, miért ne? Imádom a kelta kultúrát.

Szerintem nem ciki azt mondani, hogy azért készült el egy tetoválás, mert tetszett. A tetoválás önkifejezés, és nem csak a legmélyebb gondolatokat lehet ilyen formán kifejezni, hanem egy ízlésvilágot is.

2017. febr. 3. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!