Lányok, nők, anyukák! Férfiak: mit gondoltok a témáról? Ki milyen módszerrel kerüli el az "elsárkányodást"?
A férfiaknak tényleg kisebb a felelősségérzetük szerintem. A férfiak azért szeretik a "laza lányokat" mert a laza lányok sose kérnek tőlük számon semmit, vagyis csinálhatnak amit akarnak felelősségvállalás és felelősségre vonás nélkül.
Én azt vallom, hogy egy férfit neveljen az anyja, ne én, én tudok laza lány lenni, de nem félek az "elsárkányosodástól", vagy attól, hogy hisztis p-csának tűnök, ha bajom van, akkor igen is hisztizek, mert olyan nincs, hogy mellettem egy pasi csak úgy azt hiszi, mindenre való tekintet nélkül azt csinálhat, amit akar. Általában mondjuk én hosszú távon ilyenekkel nem is szeretek összeállni, mert nem szeretek hisztizni, nem kellemes nekem se, ha folyton szólni kell valamiért, nem ilyenekbe akarok energiát ölni, úgyhogy inkább hagyom a francba. Nem akarom az életemet olyan ember mellett letölteni, akiről folyton csak panaszkodok anyámnak, a barátnőknek, meg némán duzzogok, be kell nyelnem a f-szságait, nekem kell mindent megcsinálni helyette, mert még egy teát főzni is képtelen, nemhogy elpakolni maga után.
A férfiak többsége kiskoruktól kezdve engedékenyebben vannak nevelve - általában, vagyis ritkán kapnak nemleges választ, minden hiszijükre sz-rságára rá van fogva, hogy "óh, hát a fiúk ilyenek, a fiúk rosszcsontok, ez normális", míg a kislányoknak ott van az, hogy "ezt kell csinálni, mert csak így lesz férjed, ez illik stb."
Én már rég nem félek hisztis sárkánynak lenni, ha valaki folyamatos nyaggatásnak veszi, hogy legyen igényes a környezetére, az már rég rossz.
Házasságban, hosszabb kapcsolatban másabb mondjuk, gondolom eddig hozzá volt szokva, hogy otthon az anyja, kapcsolat elején meg te a "laza lány" mindent elnézett neki és megcsinált helyette, aztán most zokon esik neki, hogy miazhogy neki, férfinek a KUKÁBA KELL DOBNIA A HASZNÁLT ZSEBKENDŐJÉT. Blaszfémia!
Tanulság: Ha egy pasi nem tudja, hogy kell viselkedni, ne tűrj neki; vagy cseréld le jobbra, vagy inkább legyél hisztis már az elején :D
Azért egy picikét árnyalnék a képen:
nem minden férfi söröző, meccsnéző, kuplerájban élő, elhízott, taknyos zsepi szóró, lusta, büdös paraszt.
Talán inkább te nyúltál rossz helyre.
F
Egy háztartásban, persze, hogy szükség van rendszerre, de a dolognak van előzménye.
Egy párkapcsolatban, jobb esetben a 2 fél már járt egymás lakásán és látja, hogy az illető mennyire képes rendet tartani. A férfiak nagy része is képes rá és egyre több fiatal nő képtelen rá. Albérletkereséskor teljesen meglepődtem, amikor sorban mondták a főbérlők, hogy a lányok sokkal trehányabbak.
Régebben, társadalmilag nagyobb volt az elvárás a nők felé, hogy ők neveljék a gyereket, vezessék a háztartást, főzzenek és hasonló dolgok. Mára ez már nem akkora elvárás. Régen egy nő ezzel is bizonyította, hogy milyen jó feleség lenne, amihez a férfi hozzászokott. Aztán, amikor a nőnek kezdett elege lenni belőle, hogy csak ő csinálja a dolgokat és elszállt a rózsaszín köd, eljött a sárkányok kora! :D Általában szerintem, teljesen jogosan.
De a másik oldalról megnézve: Adott egy feleség, aki éveken át megcsinált mindent, aztán egyszer csak nem akarja. A férfi az ilyen helyzethez hozzászokik. Nem kell minket hozzászoktatni, ilyen egyszerű. A gyorsabb netnek is örül mindenki és mindenkit zavarna, ha újra a betárcsázóst kéne használni. Mindenki, férfi és nő is egyaránt szereti a megszokott kényelmet és zavarja, ha eltűnik.
A férfiak agyából egyáltalán nem hiányzik a szervezőkészség, csak vannak dolgok, amik nem érdeklik őket. Nekünk általában nem okoz problémát, hogy egy polc, amire rá sem nézünk, kezd poros lenni. Van belőle bármi hátránya bárkinek is? Nincs. A piszkos tányér is megvár minket, semmi sem fog történni, ha 2-3 nappal később mosogatjuk el. Nem érezzük, hogy az ilyen jellegű dolgoknak bármi súlya van.
A dolog titka, mint oly sok mindenben, a kommunikáció. Ha egy nő azt látja, hogy a férfi trehány és a kapcsolatuk első éveiben is az, akkor mit vár? Hogy majd 5-10 év múlva huss, megváltozik? Ugyan.
Nevelni pedig pont annyira kell a férfit, mint a nőt. És mindenkit. Egy kapcsolatban össze kell szokni. Aki akarja, nevezze ezt nevelésnek. Ennyi erőből, mi, férfiak is mondhatjuk, hogy nevelni kell a nőket, hogy teljesítsék a perverz kívánságainkat... Pedig egyszerűbb, ha az ember igazán megismeri a másikat, mielőtt komolyabb lesz a kapcsolat.
Szóval tényleg jól kell választani, nem kell azzal maradni, akivel nem megy és nem kell rossz helyre nyúlni. A hiszti meg kerülendő, mert általában semmit sem ér, helyette beszélgetni kell és érvelni! :D
A #4-es segg-menetegetős kirohanása számomra érthetetlen, én pusztán a kérdező sztereotipizáló megközelítését próbáltam árnyalni.
Jómagam főztem és takarítottam eleget bizonyos hölgyek mellett, de említhetném joghallgató leányoknak kiadott lakásomat is, a penészes ételmaradékokkal, a fekete káddal és a telibefosott vécével.
Szóval egy picit szerényebben, ha lehet.
Igaza van az előzőknek, nem kell rászoktatni, hogy mindent megcsinálsz helyette! Sok nő ott rontja el, hogy az elején a rózsaszín köd hevében körülugrálja a férfit, mindent megcsinál, mert bennünk van ez a gondoskodó ösztön, a férfi meg eleinte értékeli, aztán meg mindez már átmegy természetesbe, és amikor a nő megunja, akkor sárkány. Nem a házasságban nem kéne eljátszani a sárkányt, hanem a rózsaszín ködös időszakban nem kéne eljátszani a királylányt...
Zgyzgy-re meg nem tudom, miért szállt rá az utána szóló, szerintem igaza van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!