Kezdőoldal » Szépség és divat » Tetoválás » Szerintetek mi az esernyő és...

Szerintetek mi az esernyő és a kötél jelentése a TATTOO világában?

Figyelt kérdés
Pár napja láttam egy srácon két tetkót ami nekem nagyon fura volt már csak azért is mert fogalmam nincs mit kellene jelentsenek... Az egyik egy esernyő volt a másik pedig egy kötél benne egy vörös 4-esel ami nekem tiszta depis hangulat jött le de mégis mit jelentenek ezek szerintetek?

#tetoválás #tetoválás és jelentésük
2016. dec. 29. 08:45
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg személyes, így soha az életben nem lehet csak úgy megfejteni. Lehetnek emlékfoszlányok a gyerekkorából, vagy egy személlyel kapcsolatban, lehet valamilyen szimbolika, amit csak ő ért, a szám meg vagy személyes vonatkozású, vagy szerencseszám. Ezt így lehetetlen megfejteni.
2016. dec. 29. 09:20
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A fentiekkel egyetértve és kiegészítve: nem mindegy a tetoválás formája sem. A kötél+esernyő kombóról nekem elsőre a tightrope ugrott be... tudod, az amikor kötélen egyensúlyoz valaki, mint a cirkuszban. Az pedig továbbgondolva már rengeteg mindent jelenthet az illetőnek, nagyon gyakori szimbolikája pl. az életnek, az útkeresésnek (tudod, magyarban is szokták mondani, hogy pengeélen táncol valaki).

Ezzel együtt viszont ismeretlenül, látatlanban tényleg nem fogjuk tudni neked megfejteni a dolgot, csak tippelgethetünk.

2016. dec. 29. 09:30
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem olyan kötélröl van szó, olyan depis volt az egész tetkó, de hogy az esernyő mit jelenthet elképzelésem nincs
2016. dec. 29. 11:03
 4/11 anonim ***** válasza:

Ennyit találtam neked google segítséggel az esernyőről. :)

[link]

Bár ez elég elborultnak tűnik nekem, de ki tudja.

A kötélről ez jött szembe, a leírásod alapján hóhérkötél lehet esetleg...?

"A halál jelképévé is vált, a kivégzési szokások egyikéhez, az akasztáshoz kapcsolódva (Villon: A felakasztását váró Villon négy sora)."

[link]

A négyes számról már több dolgot lehet találni, kulturkörtől függően, velem most ezek jöttek szembe:

"A N É G Y E S szám megkettőződött feszültséget jelenti, a kimozdíthatatlan kötöttséget, a meghatározottságot, sorsszerűséget mutatja, és az anyag, a föld jelképe. A kört négy részre osztja, csúcsai 90 fokot zárnak be egymással. Másik jelképe a kereszt, amelynek szárai szintén 90 fokos szöget zárnak be."

"4 – Teljesség, befejezettség, nyugalom, ellentétek egyesítése, ésszerűség, tudati előrehaladás, önmegismerésre törekvés, hely/szerep azonosítás az életben, magasabb szintű teljesség, a tehén négy lába párhuzamban a négy óind áldozattal és papi funkcióval, illetve Védával"

"A négyes az örök körforgás végtelenségének száma. A keletiek szerint az újraszületés, az évszakok váltakozásának szimbóluma. A Föld jelképezi viselője ezért, megbízható, nyugodt, kényelmes ember, aki értékel minden földi jót, de nem kedveli a járatlan utakat."

Persze a szám a kötéllel összefüggésben jelenthet mást is, egy fontos dátum, ismerősök, akiknek kapcsán emlékezni akar, kedvenc szám, akármi egyéb is lehet, nem kötelező, hogy a szimbolizmus jelentését kövesse egy tetoválás. :)

2016. dec. 29. 11:33
 5/11 A kérdező kommentje:
Inkább olyan kötél volt mintha a srác már próbálta volna kinyirni magát párszor, másra nem nagyon tudok gondolni mivel ilyen nagyon depis feelingje volt az egész dolognak
2016. dec. 29. 12:25
 6/11 anonim válasza:
Esetleg ha találsz képet, ami hasonlít a srác tetkójához meg tudnád mutatni? Baromi kíváncsi lettem és valahogy én is próbálok rájönni, hogy mit szimbolizálhat, de elég nehezen tudom elképzelni a dolgokat.
2017. jan. 1. 08:31
 7/11 anonim válasza:
Egyébként az esernyő véletlenül nem úgy nézett ki, mint belőle esett volna az eső? Tehát nem kivédi az esőt, hanem pont hogy eláztatja az embert.
2017. jan. 1. 08:33
 8/11 A kérdező kommentje:
Neten nem találtam kötélröl képet legalábbis olyat nem, de az esernyő valahogy jaaa olyasmi volt mint ahogy leirtad, csak találgatni tudok mit jelenthet
2017. jan. 1. 20:10
 9/11 anonim válasza:
Olvasgattam erről az esernyős dologról, mert hogy ez kb szimbólum, azt írták, hogy az esernyő eredeti dolga úgymond ugye az lenne, hogy menedéket nyújtson az embernek az eső elől, ám ha az esernyőből esik az eső, akkor valószínűleg saját magára zúdította a dolgokat, elázott, mert aminek meg kellett volna védenie, az ártott neki.
2017. jan. 2. 04:24
 10/11 anonim válasza:
Az esernyőn belül voltak cseppek? Valószínűleg bring me the horizon, - that's the spirit album logója lehet nem? 😅
2018. jún. 29. 18:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!